Alankomaat EM-kisoissa 2021 – tilastot ja aikataulut

Alankomaat päätyi arvalla C-lohkoon, jossa se kohtaa Pohjois-Makedonian, Ukrainan ja Itävallan. Joukkue pääsee pelaamaan kaikki alkulohkonsa ottelut kotonaan Amsterdamissa.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Itävalta
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Alankomaat
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Pohjois-Makedonia
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Ukraina
0
0
0
0
0 - 0
0

Tässä on Alankomaiden EM-kisojen lohkovaiheen peliohjelma kokonaisuudessaan:

Sunnuntaina 13. kesäkuuta kello 22.00 Alankomaat–Ukraina
Torstaina 17. kesäkuuta kello 22.00 Alankomaat–Itävalta
Maanantaina 21. kesäkuuta kello 19.00 Pohjois-Makedonia-Alankomaat

Alankomaiden joukkue jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021

Täällä esittelemme Alankomaiden joukkueen jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021. Alankomaiden jalkapalloliitto julkistaa joukkueen lopullisen kokoonpanon lähempänä kisojen alkua. Toistaiseksi meillä on tarjolla lista pelaajista, jotka osallistuivat maan viimeisimpään kohtaamiseen vuonna 2020.

Pelipaikka Nro Nimi Seura
Maalivahti 1 Tim Krul Norwich City
Maalivahti 13 Marco Bizot AZ
Maalivahti 23 Joël Drommel Twente
Puolustaja 2 Hans Hateboer Atalanta
Puolustaja 3 Joël Veltman Brighton & Hove Albion
Puolustaja 4 Sven Botman Lille
Puolustaja 5 Patrick van Aanholt Crystal Palace
Puolustaja 6 Stefan de Vrij Inter
Puolustaja 12 Owen Wijndal AZ
Puolustaja 17 Daley Blind Ajax
Puolustaja 22 Denzel Dumfries PSV
Keskikenttäpelaaja 8 Georginio Wijnaldum Liverpool
Keskikenttäpelaaja 14 Ryan Gravenberch Ajax
Keskikenttäpelaaja 15 Davy Klaassen Ajax
Keskikenttäpelaaja 20 Donny van de Beek Manchester United
Keskikenttäpelaaja 21 Frenkie de Jong FC Barcelona
Hyökkääjä 7 Steven Berghuis Feyenoord
Hyökkääjä 10 Memphis Depay Lyon
Hyökkääjä 11 Quincy Promes Spartak Moscow
Hyökkääjä 16 Calvin Stengs AZ
Hyökkääjä 18 Donyell Malen PSV
Hyökkääjä 19 Luuk de Jong Sevilla

Alankomaiden tie vuoden 2021 EM-kisoihin

Alankomaat pääsi kisoihin C-lohkosta, jossa mukana mittelivät myös Pohjois-Irlanti, Valko-Venäjä, Viro ja Saksa. Joukkue onnistui saamaan pisteitä jokaisesta ottelustaan paitsi kotipelistään Saksaa vastaan. Kyseisessä kohtaamisessa vierasjoukkue Saksa onnistui nousemaan johtoon dramaattisesti ottelun viimeisellä minuutilla. Kun Alankomaat pelasi marraskuussa tasan Pohjois-Irlannin kanssa, oli pisteitä kasassa jo riittävästi EM-lopputurnaukseen pääsyä varten.

Alankomaiden otteluiden lopputulokset EM-kisojen karsinnoissa:

21. maaliskuuta 2019: Alankomaat-Valko-Venäjä 4-0
24. maaliskuuta 2019: Alankomaat-Saksa 2-3
6. syyskuuta 2019: Saksa-Alankomaat 2-4
9. syyskuuta 2019: Viro-Alankomaat 0-4
10. lokakuuta 2019: Alankomaat-Pohjois-Irlanti 3-1
13. lokakuuta 2019: Valko-Venäjä-Alankomaat 1-2
16. marraskuuta 2019: Pohjois-Irlanti-Alankomaat 0-0
19. marraskuuta 2019: Alankomaat-Viro 5-0

Alankomaat edellisissä jalkapallon EM-kisoissa

Alankomaat (tai Hollanti) on vuosien saatossa päässyt jalkapallon EM-kisojen lopputurnauksessa useasti palkintopallille. Pronssia on ollut luvassa peräti neljä kertaa. Vuoden 1988 kisoista tarttui mukaan jopa yksi kultakin voitolla Neuvostoliitosta. Viime EM-lopputurnaukseen, vuonna 2016, Alankomaat ei lopulta ollut edes päässyt mukaan. Alta pääset lukemaan lisätietoa joukkueen aiemmista osallistumisista jalkapallon EM-kisojen lopputurnaukseen.

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Viimekertainen EM-kisaosallistuminen päättyi Alankomaiden kannalta suureen floppiin, sillä pisteitä ei tarttunut lohkopeleistä mukaan ainuttakaan. Tanskalta tuli kylmää kyytiä, eikä Saksaa vastaan tehty kavennusmaalikaan johtanut lopulta mihinkään. Portugalia vastaan Alankomaat johti aluksi, mutta lopulta luvassa oli kirvelevä tappio.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Alankomaat pelasi lohkovaiheen todella vahvasti Italiaa, Romaniaa ja Ranskaa vastaan. Pisteitä tuli näistä otteluista täydet yhdeksän kappaletta, eikä maalejaan tullut omiin kuin yksi ainoa. Puolivälierässä voitokas taival kuitenkin sai päätöksensä jatkoajalla Venäjää vastaan.

EM 2004 Portugalissa

Lohkovaihe alkoi tasapelillä Saksan kanssa ja jatkui häviöllä Tsekille. Latviasta puolestaan irtosi odotettu voitto ja kolme pistettä, joiden myötä Alankomaat nousi lohkonsa toiseksi. Puolivälierässä vastaan tuli Ruotsi, joka kaatui viimein rankkareilla. Välierässä Portugali osoittautui kuitenkin liian kovaksi palaksi, ja näinpä Alankomaat jäi turnauksessa jaetulle kolmannelle sijalle.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Alankomaissa

Kotonaan pelaava Alankomaat onnistui saamaan EM-lopputurnauksen lohkovaiheesta täydet yhdeksän pistettä. Jyrän alle jäivät Tsekki, Tanska ja Ranska. Puolivälierässä Jugoslavia kaatui vielä lukemin 6–1, mutta välierässä kilpailu koveni entisestään. Rangaistuslaukaisukilpailuun edenneessä ottelussa Italia oli Alankomaita vahvempi.

EM 1996 Englannissa

Alankomaat päätyi samaan lohkoon isäntämaan, Sveitsin ja Skotlannin kanssa. Englantia vastaan tuli takkiin, mutta Sveitsin Alankomaat voitti ja Skotlannin kanssa se pelasi tasan. Neljällä pisteellä ja Skotlantia paremmalla maalierolla lohkosta irtosi toinen sija ja pääsy pudotuspeleihin. Puolivälierässä Ranska kuitenkin osoittautui liian vaikeaksi vastustajaksi.

EM 1992 Ruotsissa

Alankomaat pelasi lohkovaiheen vahvasti Ruotsin maaperällä, jossa vastaan asettuivat itsenäisten valtioiden yhteisön jalkapallomaajoukkue (aiemmin Neuvostoliitto), Saksa ja Skotlanti. Voitot Skotlannista ja Saksasta – ja tasapeli IVYJ:stä – johtivat seitsemään pisteeseen ja välieriin. Välierässä taival katkesi Tanskaa vastaan rankkareilla.

EM 1988 Länsi-Saksassa

Ensimmäisessä lohkovaiheen pelissä Alankomaat hävisi pisteet Neuvostoliitolle, mutta Englantia ja Irlantia vastaan luvassa oli täysi pistepotti. Toinen sija lohkossa merkitsi pudotuspeleihin pääsyä. Välierässä kaatui kisaisäntä Länsi-Saksa, ja päätösottelussa oli tarjolla revanssi Neuvostoliittoa vastaan. Nälkäinen Alankomaat onnistui lopulta kukistamaan punakoneen lukemin 2–0 ja nappasi kisoista ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kultansa.

EM-kisat 1980 Italiassa

Alankomaat aloitti turnauksen voitolla Kreikasta. Seuraavaksi luvassa oli häviö Länsi-Saksalle ja tasapeli Tsekkoslovakian kanssa. Maaliero Tsekkoslovakian eduksi merkitsi Alankomaille lohkon kolmatta sijaa ja putoamista turnauksesta.

EM 1976 Jugoslaviassa

Vuosi 1976 oli Alankomaiden ensimmäinen esiintyminen jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Turnaus koostui vain neljän joukkueen pudotuspeleistä ja suorista välieristä. Alankomaat hävisi ainoan ottelunsa jatkoajalla Tsekkoslovakialle.