Alankomaat EM-kisoissa 2021 – tilastot ja aikataulut

Alankomaat päätyi arvalla C-lohkoon, jossa se kohtaa Pohjois-Makedonian, Ukrainan ja Itävallan. Joukkue pääsee pelaamaan kaikki alkulohkonsa ottelut kotonaan Amsterdamissa.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Hollanti
3
3
0
0
8 - 2
9
2
Itävalta
3
2
0
1
4 - 3
6
3
Ukraina
3
1
0
2
4 - 5
3
4
Pohjois-Makedonia
3
0
0
3
2 - 8
0

Tässä on Alankomaiden EM-kisojen lohkovaiheen peliohjelma kokonaisuudessaan:

Sunnuntaina 13. kesäkuuta kello 22.00 Alankomaat–Ukraina
Torstaina 17. kesäkuuta kello 22.00 Alankomaat–Itävalta
Maanantaina 21. kesäkuuta kello 19.00 Pohjois-Makedonia-Alankomaat

Lue lisää lohkosta C täältä

Alankomaat Alankomaiden joukkue jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021

Maalivahdit

Marco Bizot, AZ
Tim Krul, Norwich
Maarten Stekelenburg, Ajax

Puolustajat

Patrick van Aanholt, Crystal Palace
Nathan Aké, Manchester City
Daley Blind, Ajax
Denzel Dumfries, PSV
Matthijs de Ligt, Juventus
Jurriën Timber, Ajax
Joël Veltman, Brighton
Stefan de Vrij, Inter Milan
Owen Wijndal, AZ

Keskikenttäpelaajat

Donny van de Beek, Manchester United
Ryan Gravenberch, Ajax
Frenkie de Jong, Barcelona
Davy Klaassen, Ajax
Teun Koopmeiners, AZ
Marten de Roon, Atalanta
Georginio Wijnaldum, Liverpool

Hyökkääjät

Steven Berghuis, Feyenoord
Cody Gakpo, PSV
Luuk de Jong, Sevilla
Donyell Malen, PSV
Memphis Depay, Lyon
Quincy Promes, Spartak Moskva
Wout Weghorst, Wolfsburg

Alankomaiden tie vuoden 2021 EM-kisoihin

Alankomaat pääsi kisoihin C-lohkosta, jossa mukana mittelivät myös Pohjois-Irlanti, Valko-Venäjä, Viro ja Saksa. Joukkue onnistui saamaan pisteitä jokaisesta ottelustaan paitsi kotipelistään Saksaa vastaan. Kyseisessä kohtaamisessa vierasjoukkue Saksa onnistui nousemaan johtoon dramaattisesti ottelun viimeisellä minuutilla. Kun Alankomaat pelasi marraskuussa tasan Pohjois-Irlannin kanssa, oli pisteitä kasassa jo riittävästi EM-lopputurnaukseen pääsyä varten.

Alankomaiden otteluiden lopputulokset EM-kisojen karsinnoissa:

21. maaliskuuta 2019: Alankomaat-Valko-Venäjä 4-0
24. maaliskuuta 2019: Alankomaat-Saksa 2-3
6. syyskuuta 2019: Saksa-Alankomaat 2-4
9. syyskuuta 2019: Viro-Alankomaat 0-4
10. lokakuuta 2019: Alankomaat-Pohjois-Irlanti 3-1
13. lokakuuta 2019: Valko-Venäjä-Alankomaat 1-2
16. marraskuuta 2019: Pohjois-Irlanti-Alankomaat 0-0
19. marraskuuta 2019: Alankomaat-Viro 5-0

Alankomaat edellisissä jalkapallon EM-kisoissa

Alankomaat (tai Hollanti) on vuosien saatossa päässyt jalkapallon EM-kisojen lopputurnauksessa useasti palkintopallille. Pronssia on ollut luvassa peräti neljä kertaa. Vuoden 1988 kisoista tarttui mukaan jopa yksi kultakin voitolla Neuvostoliitosta. Viime EM-lopputurnaukseen, vuonna 2016, Alankomaat ei lopulta ollut edes päässyt mukaan. Alta pääset lukemaan lisätietoa joukkueen aiemmista osallistumisista jalkapallon EM-kisojen lopputurnaukseen.

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Viimekertainen EM-kisaosallistuminen päättyi Alankomaiden kannalta suureen floppiin, sillä pisteitä ei tarttunut lohkopeleistä mukaan ainuttakaan. Tanskalta tuli kylmää kyytiä, eikä Saksaa vastaan tehty kavennusmaalikaan johtanut lopulta mihinkään. Portugalia vastaan Alankomaat johti aluksi, mutta lopulta luvassa oli kirvelevä tappio.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Alankomaat pelasi lohkovaiheen todella vahvasti Italiaa, Romaniaa ja Ranskaa vastaan. Pisteitä tuli näistä otteluista täydet yhdeksän kappaletta, eikä maalejaan tullut omiin kuin yksi ainoa. Puolivälierässä voitokas taival kuitenkin sai päätöksensä jatkoajalla Venäjää vastaan.

EM 2004 Portugalissa

Lohkovaihe alkoi tasapelillä Saksan kanssa ja jatkui häviöllä Tsekille. Latviasta puolestaan irtosi odotettu voitto ja kolme pistettä, joiden myötä Alankomaat nousi lohkonsa toiseksi. Puolivälierässä vastaan tuli Ruotsi, joka kaatui viimein rankkareilla. Välierässä Portugali osoittautui kuitenkin liian kovaksi palaksi, ja näinpä Alankomaat jäi turnauksessa jaetulle kolmannelle sijalle.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Alankomaissa

Kotonaan pelaava Alankomaat onnistui saamaan EM-lopputurnauksen lohkovaiheesta täydet yhdeksän pistettä. Jyrän alle jäivät Tsekki, Tanska ja Ranska. Puolivälierässä Jugoslavia kaatui vielä lukemin 6–1, mutta välierässä kilpailu koveni entisestään. Rangaistuslaukaisukilpailuun edenneessä ottelussa Italia oli Alankomaita vahvempi.

EM 1996 Englannissa

Alankomaat päätyi samaan lohkoon isäntämaan, Sveitsin ja Skotlannin kanssa. Englantia vastaan tuli takkiin, mutta Sveitsin Alankomaat voitti ja Skotlannin kanssa se pelasi tasan. Neljällä pisteellä ja Skotlantia paremmalla maalierolla lohkosta irtosi toinen sija ja pääsy pudotuspeleihin. Puolivälierässä Ranska kuitenkin osoittautui liian vaikeaksi vastustajaksi.

EM 1992 Ruotsissa

Alankomaat pelasi lohkovaiheen vahvasti Ruotsin maaperällä, jossa vastaan asettuivat itsenäisten valtioiden yhteisön jalkapallomaajoukkue (aiemmin Neuvostoliitto), Saksa ja Skotlanti. Voitot Skotlannista ja Saksasta – ja tasapeli IVYJ:stä – johtivat seitsemään pisteeseen ja välieriin. Välierässä taival katkesi Tanskaa vastaan rankkareilla.

EM 1988 Länsi-Saksassa

Ensimmäisessä lohkovaiheen pelissä Alankomaat hävisi pisteet Neuvostoliitolle, mutta Englantia ja Irlantia vastaan luvassa oli täysi pistepotti. Toinen sija lohkossa merkitsi pudotuspeleihin pääsyä. Välierässä kaatui kisaisäntä Länsi-Saksa, ja päätösottelussa oli tarjolla revanssi Neuvostoliittoa vastaan. Nälkäinen Alankomaat onnistui lopulta kukistamaan punakoneen lukemin 2–0 ja nappasi kisoista ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kultansa.

EM-kisat 1980 Italiassa

Alankomaat aloitti turnauksen voitolla Kreikasta. Seuraavaksi luvassa oli häviö Länsi-Saksalle ja tasapeli Tsekkoslovakian kanssa. Maaliero Tsekkoslovakian eduksi merkitsi Alankomaille lohkon kolmatta sijaa ja putoamista turnauksesta.

EM 1976 Jugoslaviassa

Vuosi 1976 oli Alankomaiden ensimmäinen esiintyminen jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Turnaus koostui vain neljän joukkueen pudotuspeleistä ja suorista välieristä. Alankomaat hävisi ainoan ottelunsa jatkoajalla Tsekkoslovakialle.