ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Belgian voitto Tanskasta tiesi sitä, että Huuhkajien mahdollisuudet selviytyä EM-kisojen pudotuspeleihin ovat edelleen suhteellisen hyvät. Vähintään piste Belgiasta tietäisi sitä, että Suomi jatkaisi historiansa ensimmäisessä arvoturnauksessa jatkopeleihin. Jalkapallon-em.fi listasi mahdolliset skenaariot päätöskierrokselle.

Suomi kohtaa Belgian maanantaina klo 22:00. Ottelun näyttä Yle TV2 ja Yle Areena. Samaan aikaan Tanska ja Venäjä pelaavat lohkon toisessa kamppailussa.

Jos Suomi voittaa…

On Suomi varmasti jatkossa. Mikäli Venäjä voittaa Tanskan, mittaillaan Suomen, Venäjän ja Belgian keskinäisiä maalieroja. Tällä hetkellä Suomen maaliero olisi kolmikon toiseksi paras, mikä tarkoittaisi, että Suomi menisi jatkoon lohkokakkosena. Jos Venäjä voittaa Tanskan murskalukemin ja saa Suomen kiinni maalierossa, on Suomi lohkokolmonen. Kuusi pistettä riittää kuitenkin lohkokolmosena jatkoon. Jos Huuhkajat taas voittaisivat Belgian usealla maalilla, olisi Suomi varmasti kahden parhaan joukossa.

Jos Suomi pelaa tasan…

Riippuu jatkopaikka Tanska – Venäjä pelin tuloksesta. Jos Tanska voittaa, on Suomi lohkon kakkonen ja varmasti jatkossa. Jos Venäjä taas voittaa, on Suomi lohkokolmonen, mutta neljä pistettä riittää lähes varmasti lohkokolmoselle jatkopaikkaan. Jos molemmat ottelut puolestaan päättyvät tasan, on Suomi myös lohkokolmonen, mutta todennäköisesti siis jatkossa.

Suomen mahdollisuuksia parantaa se, että Belgia on tasapelillä varma lohkovoittaja. Jos ottelu etenee toiselle puoliajalle tasatilanteessa, belgit tuskin laittavatkaan enää aivan kaikkea peliin.

Jos Suomi häviää….

Lohko menee todella kimurantiksi. Jos Tanska ja Venäjä pelaavat tasan, Huuhkajat ovat lohkokolmonen, mutta maaliero ei todennäköisesti riitä jatkopaikkaan. Jos Venäjä puolestaan voittaa Tanskan, tilanne on Suomen osalta sama kuin maiden pelatessa tasan. Jos Tanska taas voittaa, aletaan vertailla maalieroja.

Venäjän maaliero on huonompi kuin Suomen, ellei Huuhkajat kärsi todellista murskatappiota Belgialle, jolloin Suomi on vähintään lohkokolmonen. Negatiivinen maaliero ei kuitenkaan todennäköisesti riitä jatkopaikkaan. Lohkokakkoseksi Suomi voi nousta, jos Tanska voittaa vain yhdellä maalilla ja Suomi häviää vain yhdellä maalilla, ja Suomi tekee Tanskaa enemmän maaleja. Silloin Huuhkajat ovat varmasti jatkossa.