ComeOn

Glasgowlainen sanomalehti Daily Record on valinnut jälleen Skotlannin Valioliigan 50 parasta pelaajaa. Parhaiden pelaajien lista julkaistiin nyt kolmantena vuonna peräkkäin ja se piti sisällään myös suomalaisväriä Glen Kamaran muodossa.

Celtic FC:n Callum McGregor valittiin Daily Recordin äänestyksessä Skotlannin Valioliigan parhaaksi pelaajaksi. Viime vuoden ykkönen Glasgow FC:n James Tavernier jäi tällä kertaa yhdeksännelle sijalle. Tavernierin seurakaveri ja Huuhkajien kruununjalokivi Glen Kamara ylsi listan kymmenennelle sijalle. Suomalainen keräsi lehden arviossa osakseen runsasta hehkutusta.

– Vanhan pomon Steven Gerrardin ja muiden kuhistessa puheissa useiden miljoonien puntien siirrosta, vuonna 2019 Dundeesta 100000 punnalla hankitusta Kamarasta voi tulla yksi Rangersin parhaista liiketoimista.

– Entinen Arsenalin juniori oli avain Gerrardin viime kauden keskikentän suunnitelmassa rauhallisuudellaan pallollisena ja syöttötaidollaan. Kamara on tärkeä ratas Ibroxin koneistossa ja hänen vireensä voi olla ratkaiseva Rangersin mestaruuden puolustamisessa.

Kamaran kohdalla suitsutusta voi pitää täysin aiheellisena. Yksi Glasgow FC:n entisen päävalmentajan Gerrardin suosikkipelaajista on pystynyt kehittymään vuosi toisensa jälkeen.

Pallollisena ajoittain flegmaattiselta vaikuttava Kamara on liigan eliittiä. Olarin Tarmon kasvatilla on todella samettinen kosketus pelivälineeseen, sekä ilmiömäinen kyky rytmittää joukkueensa peliä. Miestä onkin huhuttu Gerrardin jalanjäljissä Englannin Valioliigaan, vaikka hän solmikin Glasgown kanssa vuoteen 2025 asti kattavan sopimuksen.

Tässä Daily Recordin listauksen kymmenen parasta pelaajaa:

1. Callum McGregor (Celtic)
2. Joe Aribo (Rangers)
3. Kyogo Furuhashi (Celtic)
4. Craig Gordon (Hearts)
5. Steven Davis (Rangers)
6. Jota (Celtic)
7. Martin Boyle (Hibernian)
8. Ryan Kent (Rangers)
9. James Tavernier (Rangers)
10. Glen Kamara (Ranger

Lähde: SuomiFutis