Kuva: Bildbyrån

Maanantain ottelut ratkaisivat neljä uutta pudotuspelijoukkuetta Italian ja Walesin lisäksi.

C-lohkon otteluissa Hollanti voitti Pohjois-Makedonian tyylipuhtaasti 3-0 ja vei lohkovoiton nimiinsä puhtaalla pelillä. Samaan aikaan Itävalta voitti vakuuttavan esityksen jälkeen Ukrainan 1-0, ja varmisti suoran pudotuspelipaikan lohkokakkosena.

Suomen lohkossa Belgia voitti niin ikään oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Viimeisessä ottelussa kaatui Suomi 2-0. Lohkon toisessa ottelussa Tanska murskasi Venäjän 4-1 äänekkään kotiyleisön edessä Kööpenhaminassa ja nousi paremman maalieron turvin Huuhkajien edellä lohkon kakkossijalle. Näin Tanska etenee B-lohkosta pudotuspeleihin Belgian ohella.

Suomi ja Ukraina jäivät omissa lohkoissaan lohkon kolmanneksi. Kummallakin on kasassa kolme pistettä. Ukrainan maaliero on -1, kun Huuhkajilla vastaava lukema on -2. Näin Ukraina on siis Suomen edellä parhaiden lohkokolmosten vertailussa.

Kumpikin joukkueista on tämän hetken tilanteessa menossa pudotuspeleihin. Kolmessa lohkossa päätöskierroksen ottelut ovat vielä kuitenkin pelaamatta, joten tilanne saattaa muuttua radikaalistikin seuraavien päivien aikana. Niinpä sekä Suomi että Ukraina joutuu jännittämään pudotuspelipaikkaansa todennäköisesti alkulohkojen päätökseen asti.

D-lohko pelataan päätökseensä tiistaina. E- ja F-lohkon viimeiset ottelut pelataan puolestaan keskiviikkona.


Espanja - Englanti