Velobet

Kuva: wallpaperflare.com

Suomi pelasi myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaan tasapelin Bosnia ja Hertsegovinan isäntänä. Olympiastadionilla käyty koitos päättyi lopulta lukemiin 2–2.

Ottelu saavutti todellisen jännitysnäytelmän statuksen. Bosnia ja Hertsegovina meni ottelussa johtoon 55. peliminuutilla, kun Miralem Pjanić ampui Jesse Jorosen torjumasta rangaistuspotkusta kimmonneen irtopallon verkon perukoille. Rankkari oli seurausta Jukka Raitalan epäonnisesta käsivirheestä Bosnia ja Hertsegovinan kulmapotkua seuranneesta tilanteesta.

Huuhkajat eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan kuittasivat heti. Teemu Pukki tasoitti pelin vain kolme minuuttia myöhemmin Nikolai Alhon komean yksilösuorituksen jälkeen. Kaksikymmentä minuuttia Pukki osui uudestaan. Suomalaiskärki pääsi karkaamaan kesken vastustajan painostuksen, vei pallon hienosti ohi bosniahertsegovinalaispuolustajan ja viimeisteli kylmähermoisesti.

Suomen epäonneksi Bosnia ja Hertsegovina tuli kuitenkin vielä tasoihin vain kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Miroslav Stevanović sai pallon Huuhkajien rangaistusalueen rajalla ja ampui sen epäonnisen kimmokkeen kautta Jesse Jorosen vartioimaan maaliin. Näin olympiastadionilla päädyttiin pistejakoon.

Tulos oli pelitapahtumiin nähden jokseenkin oikeutettu. Vaikka Huuhkajat olivat äärimmäisen hyvin pelin päällä ensimmäisellä jaksolla, menetti joukkue hieman otettuun toisella puoliskolla, minkä myös Bosnia ja Hertsegovina pääsi peliin mukaan. Lopulta vierasjoukkue oli ottelussa tilastollisesti jopa hieman niskan päällä.

Ottelu oli molempien joukkueiden ensimmäinen karsintaottelu vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin. Huuhkajat jatkavat tästä Kiovaan, jossa joukkue kohtaa sunnuntaina Ukrainan karsintojen toisessa ottelussa.

Ukraina antoi keskiviikkona todellisen myrskyvaroituksen, kun se pelasi lohkon ennakkosuosikkia Ranskaa vastaan 1-1 tasapelin. Tästäkin huolimatta Huuhkajat lähtevät sunnuntain otteluun vain voitto mielessään.