Italia EM-kisoissa 2021 – tilastot ja aikataulut

Italia päätyi arvalla A-lohkoon, jossa se kohtaa Turkin, Walesin ja Sveitsin. Joukkue pääsee pelaamaan kaikki alkulohkonsa ottelut kotonaan Roomassa, Italiassa.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Italia
3
3
0
0
7 - 0
9
2
Wales
3
1
1
1
3 - 2
4
3
Sveitsi
3
1
1
1
4 - 5
4
4
Turkki
3
0
0
3
1 - 8
0

Tässä on Italian EM-kisojen lohkovaiheen peliohjelma kokonaisuudessaan:

Perjantaina 11. kesäkuuta kello 22.00 Turkki–Italia
Keskiviikkona 16. kesäkuuta kello 22.00 Italia–Sveitsi
Sunnuntaina 20. kesäkuuta kello 19.00 Italia-Wales

Lue lisää lohkosta A täältä

italia Italian joukkue jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021

Maalivahdit

Gianluigi Donnarumma, Milan
Alex Meret, Napoli
Salvatore Sirigu, Torino

Puolustajat

Francesco Acerbi, Lazio
Alessandro Bastoni, Inter
Leonardo Bonucci, Juventus
Giorgio Chiellini, Juventus
Giovanni Di Lorenzo, Napoli
Alessandro Florenzi, Paris
Leonardo Spinazzola, Roma
Rafael Toloi, Atalanta
Emerson, Chelsea

Keskikenttäpelaajat

Nicolò Barella, Inter
Federico Bernardeschi, Juventus
Federico Chiesa, Juventus
Bryan Cristante, Roma
Jorginho, Chelsea
Manuel Locatelli, Sassuolo
Lorenzo Pellegrini, Roma
Stefano Sensi, Inter
Marco Verratti, Paris

Hyökkääjät

Andrea Belotti, Torino
Domenico Berardi, Sassuolo
Ciro Immobile, Lazio
Lorenzo Insigne, Napoli
Giacomo Raspadori, Sassuolo

Italian tie vuoden 2021 EM-kisoihin

Italia pääsi mukaan J-lohkosta, jossa olivat mukana Suomi, Kreikka, Bosnia ja Herzegovina, Armenia ja Liechtenstein. Italia selviytyi lohkostaan puhtain paperein voittamalla kaikki karsintaottelunsa. Mukaan mahtui useita nollapelejä, ja viimeisessä ottelussaan Armenia vastaan Italia ei ollut kaukana kaksinumeroisesta voitosta. Lohkon voitto merkitsi Italialle suoraa pääsyä EM-kisojen lopputurnaukseen.

Italian otteluiden lopputulokset EM-kisojen karsinnoissa:

23. maaliskuuta 2019: Italia-Suomi 2-0
26. maaliskuuta 2019: Italia-Liechtenstein 6-0
8. kesäkuuta 2019: Italia-Bosnia ja Herzegovina 2-1
5. syyskuuta 2019: Armenia-Italia 1-3
8. syyskuuta 2019: Suomi-Italia 1-2
12. lokakuuta 2019: Italia-Kreikka 2-0
15. lokakuuta 2019: Liechtenstein-Italia 0-5
15. marraskuuta 2019: Bosnia ja Herzegovina-Italia 0-3
18. marraskuuta 2019: Italia-Armenia 9-1

Italia edellisissä jalkapallon EM-kisoissa

Vuosien varrella Italia on onnistunut voittamaan kerran kultaa (1968) ja kaksi kertaa hopeaa (2000, 2012). He ovat myös pelanneet rakasta naapuriamme Ruotsia vastaan useasti. Alta voit lukea lisää joukkueen osallistumisista jalkapallon EM-kisoihin.

Euro 2016 Ranskassa

Italia aloitti turnauksen voittamalla ensin Belgian ja sitten Ruotsin. Viimeisessä lohkovaiheen ottelussa he hävisivät Irlannille, mutta tämä ei estänyt alkulohkon voittoa. Neljännesvälierässä Italia päihitti vielä Espanjan, mutta puolivälierässä tie päättyi rankkareille Saksaa vastaan.

Italian joukkue EM-kisoissa 2016:

Maalivahdit:

Gianluigi Buffon, Federico Marchetti and Salvatore Sirigu

Puolustajat:
Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian, Mattia De Sciglio, Leonardo Bonucci and Angelo Ogbonna

Keskikenttäpelaajat:
Federico Bernardeschi, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Stephan El Shaarawy, Alessandro Florenzi, Emanuele Giaccherini, Thiago Motta, Marco Parolo and Stefano Sturaro

Hyökkääjät:
Eder, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Graziano Pelle and Simone Zaza

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Ensimmäisessä EM-kisojen ottelussa Italia kohtasi Espanjan, ja ottelu päättyi tasapeliin. Kroatiaa vastaan kävi samalla tavalla, mutta Irlantia vastaan luvassa oli viimein kolme pistettä. Pistemäärä riitti lohkon kakkospaikkaan. Pudotuspeleissä Italia onnistui tipauttamaan Englannin ja sen jälkeen vielä Saksan pois pelistä, mutta loppuottelussa Espanja oli vahvempi ja vei pokaalin.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Lohkovaiheessa Italia hävisi Alankomaille, pelasi tasan Romanian kanssa ja voitti Ranskan. Palkkiona tästä oli lohkon kakkospaikka. Neljännesvälierässä vastaan tuli Espanja, ja kohtaaminen oli maaliton vielä jatkoajankin jälkeen. Rankkareilla Espanja onnistui laukomaan kaikki sisään ja pudotti näin ollen Italian ulos kisoista.

EM 2004 Portugalissa

Italia pelasi lohkovaiheessa tasan sekä Tanskaa että Ruotsia vastaan ja sai täydet pisteet ainoastaan ottelustaan Bulgarian kanssa. Peräti kolme joukkuetta päätyi lohkossa tasapisteille, ja maaliero koitui tällä kertaa Italian kohtaloksi.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Alankomaissa

Italia onnistui nappaamaan lohkovaiheesta täydet pisteet voittamalla Turkin, Belgian ja Ruotsin. Voittokulkue jatkui pudotuspeleissä, jossa kaatui ensin Romania ja sitten Alankomaat. Päätösottelussa Ranska oli kuitenkin piirun verran Italiaa vahvempi jatkoajalla.

EM 1996 Englannissa

Italia aloitti lohkovaiheen voitolla Venäjää vastaan. Tämän jälkeen oli vuorossa tappio Tsekkoslovakialle. Viimeinen kyseisen lohkon ottelu Saksaa vastaan päättyi pistejakoon, eivätkä Italian pisteet tällä kertaa riittäneet jatkoon.

1988 EM-kisat Länsi-Saksassa

Joukkue oli mukana kisojen ensimmäisessä ottelussa ja pelasi tasan kotijoukkuetta Länsi-Saksaa vastaan. Lisäksi lohkovaiheeseen mahtui voitot sekä Espanjasta että Tanskasta, mikä kantoi lohkon toiseen sijaan. Välierässä vastaan asettui kuitenkin Neuvostoliitto, joka onnistui ainoana maalinteossa.

EM-kisat 1980 Italiassa

Kotonaan Italia voitti Englannin ja pelasi tasan sekä Espanjan että Belgian kanssa. Pisteet riittivät jälleen lohkon toiseen sijaan, ja lopulta maa pääsikin aina pronssiotteluun saakka. Pronssista Italian kanssa kilpaili Tsekkoslovakia, ja ottelu päättyi dramaattiseen ja pitkään rangaistuslaukaisukilpailuun, jossa molemmat maat pääsivät ampumaan peräti yhdeksän kertaa. Rankkareiden lopussa Fulvio Collovati kuitenkin epäonnistui maalinteossa ja pronssi lipesi viimein Italian käsistä.

EM 1968 Italiassa

Italia osallistui EM-kisoihin ensimmäisen kerran vuonna 1968, kun turnaus järjestettiin joukkueen oman maan kamaralla. Turnaus itsessään tosin koostui vain neljän valtion välisistä pudotuspeleistä. Välierässä Italia onnistui voittamaan Neuvostoliiton yhden ainoan rangaistuslaukauskisassa tehdyn maalin jälkeen. EM-kisojen päätösottelussa Jugoslaviaa vastaan ei myöskään löytynyt voittajaa vielä jatkoajalla, mutta silloisten finaalisääntöjen mukaan luvassa oli tällöin uusintaottelu. Tämä ottelu päättyi viimein Italian voittoon ja mestaruuteen lukemin 2–0.