Kuva: Bildbyrån

Suomen avauskokoonpano Belgiaa vastaan oli odotettu. Tim Sparv palasi takaisin keskikentän pohjalle Rasmus Schüllerin tilalle, mutta muuten jatkettiin samalla kokoonpanolle kuin edellisessä ottelussa Venäjää vastaan.

Ottelu alkoi melko varovaisesti molemmin puolin. Belgia piti palloa ja sai pelattua sen pariin otteeseen hyvin Suomen boksiin Romelu Lukakulle, mutta todellisia vaaranpaikkoja ei ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähty.

Kympin jälkeen Huuhkajat pääsivät paremmin peliin mukaan ja saivat myös omaa pallollista peliään käynnistettyä. Etenkin Jere Urosen laitaa pystyttiin hyödyntämään hienosti vastahyökkäyksissä. Kertaalleen Uronen löysi jo Teemu Pukin Belgian kuudentoista-alueen sisältä, mutta kotkalainen ei saanut tilanteesta vetoa aikaiseksi.

Puoliajan puoleenväliin tultaessa Belgia kuitenkin otti pelistä yhä enemmän otetta. Pallo pysyi Punaisten paholaisten hallussa ja Suomen paikat rajoittuivat lähinnä epätoivoisiin pitkiin palloihin.

Kahteen kertaan Belgia pääsi etenemään vauhdilla kohti Lukas Hradeckýn vartioimaa maalia – ensin Urosen virheen seurauksena, sitten Kevin De Bruynen hienon soolojuoksun myötä. Suomen puolustuksesta löytyi kuitenkin miehiä ratkaisevien syöttöjen eteen avain viime hetkellä, ensin Joona Toivion, sitten Paulus Arajuuren muodossa.

Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä selvemmäksi pelin kuva kävi. Suomi antoi Belgian pitää palloa ja pyörittää peliä, mutta piti linjat omalla alueellaan tiiviinä ja pakotti Belgia pysymään puolustusmuodon ulkopuolella. Yksi huippupaikka kuitenkin loppuminuuteille vielä saatiin.

Jérémy Doku voitti Jukka Raitalan Huuhkajien vasemmalla laidalla ja pääsi laukomaan terävästi Suomen boksin kulmasta. Hradecký kuitenkin venyi jälleen upeaan, mahdollisesti pisteen pelastavaan torjuntaan.

Kaiken kaikkiaan Suomi puolusti hyvin ja piti Belgian pois vaarallisilta maalipaikoilta, mutta hyökkäsi todella onnettomasti. Ottelun käsikirjoitus toiselle puoliajalle on selvä: Huuhkajat puolustavat tiiviisti ja pyrkivät pitämään lukemat nollissa. Tasapeli riittäisi Suomelle paikkaan EM-kisojen pudotuspeleissä.