ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien monivuotinen luottotoppari Joona Toivio pelaa lauantaina viimeisen ottelunsa Allsvenskanin Häckenin paidassa. Sipoolainen siirtyy ensi kaudeksi HJK:n riveihin ja pitkä ulkomaan kiertue tulee tältä osin päätökseensä hänen osaltaan.

Joona Toivio palaa 14 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ensi kaudeksi Suomeen. Miehelle tuli tutuksi niin Hollannin, Norjan, Puolan, sekä Ruotsin liigat. Suomen MM-karsintojen päätyttyä Toivio jätti Olympiastadionilla yhdessä Paulus Arajuuren kanssa tunteikkaat jäähyväiset Huuhkaja-faneille. Lauantaina miehellä on edessään viimeinen ottelu Häckenin paidassa, jonka jälkeen miehen ulkomaankiertue tulee päätökseensä.

– Tässä on oltu 15 vuotta ulkomailla, joka on lähes puolet elämästäni. Sinä aikana on tapahtunut paljon ja jäänyt hienoja muistoja. Olen tutustunut erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Kavereita on monissa maissa ja heitä tulee varmasti käytyä tapaamassa jatkossa, Toivio kertoo.

Launtaina Häckenillä on vastassaan Djurgården, jota toivio edusti vuosina 2010-2013. Toivion mukaan viimeiseen otteluun ei tarvitse etsiä lisämotivaatiota.

– Siinä on varmasti oma tunnelataus mukana, kun olen ollut 3,5 kautta Häckenissä ja edessä on viimeinen peli. Katsotaan, josko pääsisi myös kentälle, kun parissa edellispelissä en ole päässyt. Joukkueen kapteeni lopettaa myös oman uransa ja ehkäpä jopa legendaarinen topparipari pääsisi vielä viimeisen kerran pelaamaan yhdessä.

Pitkään Euroopan kenttiä kiertäneen Toivion ura jatkuu siis ensi vuonna HJK:ssa. Klubi 04 -taustainen pelaaja ei ehtinyt ennen ulkomaankiertuettaan debytoimaan Veikkausliigassa, joten pian siihenkin avautuu mahdollisuus.

– Ensimmäisenä olisi kiva tehdä liigadebyytti. Tässä on jo vähän odottavat fiilikset, että pääsee työskentelemään Klubin kanssa, Toivio päättää.

Toivio on meritoitunut keskuspuolustaja, joka on uransa varrella tottunut kohtaamaan Euroopan vaarallisimpia kärkipelaajia. Hänen saapumisensa Helsinkiin tuo aimo annoksen kokemusta, sekä johtajuutta Klubin takalinjoille. Kunnioitettavan seurajoukkueuran tehneen Toivion otteet tullaan silti ennen kaikkea muistamaan Huuhkajista.