ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Jalkapallon EM-kisat ovat edenneet siihen pisteeseen, että turnauksen 24 vain kahdeksan on jäljellä. Panokset ja ottelut kovenevat kierros kierrokselta, ja tässä kohtaa kyydissä on mukana vain joukkueita, jotka kaikki ovat asettaneet tavoitteekseen vain ja ainoastaan Euroopan mestaruuden.

Tanska saattaa sittenkin olla se musta hevonen

Ensimmäinen puolivälieriin selvinnyt maa oli Tanska, joka murskasi omassa neljännesvälierässään Walesin ylivoimaisella esityksellä 4-0.

Tanskaa povattiin monissa arvioissa EM-kisojen mustaksi hevoseksi jo ennen turnauksen alkua, mutta avausottelun karmeat hetket sekä Christian Eriksenin sydämenpysähdys käänsivät katseen muualle kuin jalkapalloilullisiin asemiin. Koko joukkueen sitoutuminen lopputurnaukseen oli tapauksen jälkeen, ymmärrettävästi, kysymysmerkki, eikä Tanskan joukkueelta juuri odotettu enää paljoa.

Joukkue on kuitenkin pelannut tapauksen jälkeen uskomattoman hienoa futista. Tanska painoi seuraavassa ottelussaan Belgian useaan otteeseen puolustuskannalle, minkä jälkeen sekä Venäjä että Wales kaatuivat lähes ylivertaisilla esityksillä. Tanskan joukkueella on hurmos päällä, ja koko maa haluaa voittaa EM-kultaa Eriksenille. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Tanska etenee vähintään välieriin, eikä finaalipaikkakaan olisi jättiyllätys.

Tšekki on todistanut kollektiivin voiman

Tšekki on voittanut epäilijät puolelleen ja osoittanut, että tiiviillä joukkuepuolustamisella pystyy edelleen tekemään tulosta arvokisoissa, vaikka pelaajamateriaali ei turnauksen laajin olisikaan.

Jaroslav Šilhavýn ryhmä on todellakin enemmän kuin osiensa summa. Joukkue on onnistunut hyydyttämään täysin jo Kroatian ja Hollannin tasoisia maajoukkueita, minkä lisäksi Tšekki pelasi todella hyvän ottelun Englantia vastaan ja olisi jopa voinut voittaa pelin. Kun päälle lisätään hirmuvireinen Patrik Schick, joka taistelee turnauksen maalipörssin voitosta, on menestysresepti valmis.

Jopa oman lohkonsa pohjalle veikattu joukkue saa puolivälierissä vastaansa Tanskan ja voi hyvin edetä välieriin asti. Tšekin ja Tanskan välinen ottelu onkin mahdollisesti puolivälierin mielenkiintoisin, sillä kyseessä on kaksi hurmostilan saavuttanutta joukkuetta, joille kummallekin jo välieräpaikka on enemmän kuin ennen turnausta odotettiin.

Tšekki ja Tanska kohtaavat 3.7. klo 19:00 Bakussa.