Kuva: wallpaperflare.com

Italian AC Milanissa pelaava 39-vuotias hyökkääjä Zlatan Ibrahimovic tekee tauon jälkeen paluun Ruotsin jalkapallomaajoukkueeseen. Hänet tullaan näkemään tositoimissa Ruotsin joukkueen riveissä 25.3.2021 ottelussa Georgiaa vastaan sekä 28.3.2021 Kosovon maajoukkuetta vastaan.

Ruotsin jalkapallomaajoukkuetta luotsaava päävalmentaja Janne Andersson nimesi tähtipelaajan takaisin joukkueeseen, jossa Zlatan on pelannut edellisen kerran vuoden 2016 EM-kisoissa. Ibrahimovicia ei valittu vuoden 2018 MM-kisojen joukkueeseen, vaikka hän itse olisi ollut halukas osallistumaan MM-kisoihin. Nyt tilanne on muuttunut ja hän pääsee jälleen vetämään maajoukkuepaidan ylleen. ”Zlatan on Ruotsin kaikkien aikojen parhaimpia pelaajia, jonka taidoista ja kokemuksesta pääsee hyötymään koko joukkue”, kommentoi päävalmentaja Andersson ylistyssanojen kera.

Valinnastaan EM-kisajoukkueeseen selvästi innoissaan oleva Ibrahimovic julkaisi omalla Instagram-tilillään vanhan kuvan itsestään Ruotsin maajoukkuepaidassa mahtipontisin saatesanoin ”Jumalan paluu”. Suuria ovat myös Ibrahimoviciin ladatut odotukset, sillä hänen kuluva pelikausi AC Milanin riveissä on ollut tehokas. Pelaamissaan 21 ottelussa hän on laukonut 16 maalia.

Ibrahimovicilla on meriitteinä 116 maaottelua Ruotsin maajoukkueessa ja niissä yhteensä 62 tehtyä maalia. Tähtipelaajalla on aiemmin ollut erimielisyyksiä maajoukkueen päävalmentajan kanssa, mutta näiden kahnauksien kerrotaan olevan ohi ja kaksikon välit on sovittu hyvässä hengessä. Ibrahimovic on kertonut mottonaan olevan sanonta, että ennen oli ennen ja nyt on nyt, ja jatkaa todeten, ettei vanhoja kaunoja muistelemalla saavuta mitään. ”Asiat on keskusteltu halki ja kunnioitamme toisiamme. Löysimme tavan käsitellä asiat ja pystymme nyt menemään eteenpäin”, kertoo Ibrahimovic.

Ibrahimovicin yhteistyö maajoukkueen kanssa on sovittu kattamaan tulevan kesän EM-kisat, mutta jatkosta ei ole vielä tarkemmin keskusteltu. ”Zlatan on sanonut kyllä EM-kisoihin osallistumiselle ja mikäli vammat eivät estä, hän pelaa EM-lopputurnauksessa Ruotsin joukkueessa. Tämän jälkeen katsomme uudestaan miten yhteistyö voisi jatkua”, kertoo päävalmentaja Andersson.

Suomen joukkue eli huuhkajat kohtaavat Ruotsin maajoukkueen harjoitusottelussa Tukholmassa 29. toukokuuta. Suomen pelaajien kohtaamista Ibrahimovicin kanssa ei ole varmistettu, mutta toivotaan että jalkapallolegenda nähdään myös Suomi-Ruotsi-ottelun kentällisessä.