Kuva: Bildbyrån

Miesten jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheen viimeinen ottelukierros pyörähtää käyntiin tänään, kun Italia kohtaa Walesin ja Sveitsi Turkin. Ottelu pelataan klo 19:00 Suomen aikaa.

A-lohkon osalta tilanne on sinällään mielenkiintoinen, että joukkueiden keskinäinen järjestys voi heilahdella vielä paljonkin riippuen otteluiden tuloksista. Italia on jo varmasti jatkossa, mutta maa pelaa Walesia vastaan lohkovoitosta. Wales nousisi voitolla lohkokärkeen ja Italia putoaisi toiseksi. Tasapeli puolestaan riittää Gli Azzurille lohkovoittoon.

Myös Wales on jo käytännössä varmasti pudotuspeleissä, mutta maa saattaa vielä pudota lohkokolmoseksi, jos se häviää Italialle ja Sveitsi voittaa runsasmaalisesti Turkin. Tällöin Sveitsi nappaisi lohkon kakkossijan.

Sveitsille voitto toki tarkoittaisi lähes varmaa jatkopaikkaa missä tahansa tapauksessa, vaikka joukkue maalieron takia Walesin taakse jäisikin. Voiton jälkeen sillä olisi nimittäin kasassa neljä pistettä, mikä riittää käytännössä varmasti jatkopaikkaan parhaiden lohkokolmosten joukossa.

Turkin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat puolestaan hiuksen hienot, mutta ne ovat olemassa. Voitolla Sveitsistä joukkue nousisi kolmeen pisteeseen, mikä saattaa riittää jatkopaikkaan. Turkin maaliero on kuitenkin melko karmaiseva -5, millä ollaan todennäköisesti viimeisten joukossa maiden välisessä vertailussa, joten joukkueen olisi voitettava Sveitsi hyvin suurinumeroisesti maalieroaan parantaakseen.

A-lohkon päätöskierroksen kamppailut:

Italia – Wales 20.6. klo 19:00 Yle TV2

Sveitsi – Turkki 20.6. klo 19:00 Yle Areena


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG