ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Huuhkajien kannattajia kohtasi viime viikolla lähes kamalin kuviteltavissa oleva uutinen, kun Teemu Pukin seura Norwich FC ilmoitti hyökkääjän kärsivän nilkkavammasta, joka estäisi tätä pelaamasta joukkueen kauden viimeisessä ottelussa Barnsleya vastaan. Pukin oikeasta nilkasta löydettiin nivelsidevamma ottelua edeltäneessä tarkastuksessa.

Pukki on Suomen kiistaton ykköstähti ja mahdollisesti koko joukkueen tärkein pelaaja. Maajoukkueen numero kymmenen poissaolo kesän kisoista heikentäisi Huuhkajien menestysmahdollisuuksia merkittävästi, sillä Pukki on joukkueen kenties ainoa pelaaja, joka pystyy kääntämään otteluita voitoksi myös yksinään.

Siksi uutinen Pukin loukkaantumisesta oli Huuhkajien faneille tyrmistys. Kun Suomi lopulta, vuosikymmenten odotuksen jälkeen, saavutti historiansa ensimmäisen arvokisapaikan, ei sinne todellakaan haluttaisi lähteä ilman maajoukkueen ykköspyssyä.

Myöhemmin Palloliitto kuitenkin tiedotti, ettei Pukin vamma vaadi leikkaushoitoa. Liiton mukaan hyökkääjän kuntoutuminen tulee viemään joitain viikkoja, mutta ei vaaranna osallistumista EM-kisoihin. Tiedote on helpotus niin päävalmentaja Markku Kanervalle kuin faneillekin, jotka varmasti ehtivät jo pelätä pahinta.

Kysymysmerkiksi kuitenkin jää, missä pelikunnossa Pukki EM-kisoihin lähtee. Pahimmillaan kisakoneeseen nousee vielä vammastaan toipuva, puolikuntoinen hyökkääjä, joka ei ole edellisen kuukauden aikana pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti kertaakaan. Tämä saattaisi vaarantaa jopa Pukin avauskokoonpanon paikan.

Parhaimmillaan vamma on kuitenkin pelättyä lievempi, ja muutaman viikon huili tekee Huuhkajien ykköshyökkääjälle vain ja ainoastaan hyvää. Pakkolepo juuri ennen fyysisesti kuluttavaa turnausta saattaa tehdä Pukista vain terävämmän EM-kisoissa – olettaen, että vamma sallii kotkalaisen harjoittelun väliaikana.

Pukin seura Norwich oli jo varmistanut sarjavoittonsa ja nousun Valioliigaan ennen viikonlopun päätöskierrosta, joten Pukkia tuskin olisi riskeerattu, vaikka vamma olisikin lähes mitätön. Siksi poissaolosta on mahdoton vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Enemmän vastauksia meille antavat harjoitusottelut Ruotsia ja Viroa vastaan toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa. Jos Pukki ei näissä otteluissa pelaa minuuttiakaan, lienee selvää, että vamma vaivaa yhä.

Norwichin ykköskärki on ollut tällä kaudella hurjassa maalivireessä. Pukki tehtaili sarjanousuun päättyneellä Mestaruussarjan kaudella yhteensä 26 maalia, ja hänet valittiin myös koko sarjan tähdistöjoukkueeseen.