Tältä sivulta löydät naisten Nations Leaguen lohkot kaudella 2023-2024. Ylläpidämme sivulla reaaliaikaista seurantaa jokaisen lohkon tilanteesta, minkä lisäksi kerromme taustatietoja jokaisesta alkulohkosta sekä siitä, miten Kansojen liigan lohkovaihe toimii.
Nations Leaguessa joukkueet on jaettu eri divisiooniin sen mukaan, miten ne ovat suoriutuneet aiemmin. A-sarjassa pelaavat lähtökohtaisesti Euroopan parhaat naisten maajoukkueet, kun taas C-sarjassa pelaavat kaikkein heikoitein pärjänneet. Jokaisessa divisioonassa on neljä tai viisi lohkoa. Nations Leaguen lohkovaiheen ottelut pelataan syyskuun ja joulukuun 2023 välisenä aikana.
UEFA NATIONS LEAGUEN LOHKOT 2023-2024
Womens Nations League A:




Womens Nations League B:




Ranking of third-placed teams




Womens Nations League C:




Group 5



Ranking of second-placed teams





🔎 Nations Leaguen lohkot 2023-2024 – näin lohkovaihe pelataan
Kansojen liigan lohkovaiheessa, tällä kertaa syyskuun ja joulukuun 2023 välisenä aikana, joukkueilla on edessään kuusi kierrosta jännittäviä otteluita. Panosta riittää jokaisessa ottelussa, sillä lohkon sijoitus määrittää sen, putoaako tai nouseeko joukkue alempaan tai ylempään divisioonaan seuraavaksi kaudeksi. Voitosta saa kolme pistettä, kun taas tasapelistä joukkueet saavat yhden pisteen. Tappiosta pistetili ei kartu ollenkaan.
Kun kaikki lohkovaiheen ottelut on pelattu, lohkonsa voittaneet joukkueet nousevat seuraavaksi kaudeksi ylempään divisioonaan, kun taas lohkojumboiksi jääneet joukkueet siirtyvät sarjaporrasta alemmas. A-divisioonan lohkovoittajat etenevät Nations Leaguen pudotuspeleihin.
Niinä vuosina, jolloin miesten Nations Leaguea seuraavat EM-karsinnat, parhaat joukkueet, jotka eivät muutoin ole varmistaneet paikkaa EM-kisoihin, pääsevät myös pudotuspeleihin, joissa ne pelaavat viimeisistä EM-kisapaikoista. Näin Nations Leaguessa hyvin menestyneillä joukkueilla on vielä takaportti EM-kisoihin, mikä EM-karsinnat eivät kisapaikkaa tuo. Naisten kohdalla Nations Leaguen sijoitukset sen sijaan määräävät, missä divisioonassa joukkue pelaa seuraavien arvokisojen karsinnoissa. Ainoastaan A-divisioonasta on mahdollista päästä suoraan EM-kisoihin, joten pääsy ylimpään divisioonaan ennen seuraavia EM-karsintoja on joukkueille äärimmäisen tärkeää.
🔢 Mitä tapahtuu tasapisteissä?
On yleistä, että joukkueet päätyvät samaan pistemäärään toistensa kanssa, kun kaikki lohkovaiheen ottelut on pelattu. Nations Leaguessa ei kuitenkaan kaikki pelaa -henkeä tunneta, sillä sarjanousujen ja -putoamisten takia paremmuus on ratkaistava tavalla tai toisella.
Jos kaksi joukkuetta on lohkovaiheen lopuksi tasapisteissä, määrittävät joukkueiden keskinäiset kohtaamiset niiden välisen paremmuuden. Jos useampi joukkue on tasapisteissä, tarkastellaan niiden kaikkien keskinäisiä kohtaamisia. Se joukkue, joka on kerännyt keskinäisistä otteluista eniten pisteitä, on sarjataulukossa muita edellä.
Jos pisteet ovat menneet tasan, tarkastellaan maalieroa ja tarvittaessa vielä tehtyjen maalien määrää keskinäisissä otteluissa. Jos joukkueiden välille ei saada tehtyä eroa vielä tämänkään avulla, tarkastellaan maalieroa, tehtyjä maaleja ja tehtyjä vierasmaaleja kaikissa lohkon otteluissa.
Jos tilanne on tämän jälkeen edelleen tasan, tarkastellaan voittojen määrää, sitten vierasvoittojen määrää ja lopuksi kurinpitopisteitä. Jos kaikki on joukkueiden välillä tasan, ratkaistaan paremmuus Uefan rankingin sijoitusten perusteella.
- Kerätyt pisteet keskinäisistä otteluista
- Maaliero keskinäisissä otteluissa
- Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
- Maaliero kaikissa lohkon otteluissa
- Tehdyt maalit kaikissa lohkon otteluissa
- Tehdyt vierasmaalit kaikissa lohkon otteluissa
- Voittojen määrä
- Vierasvoittojen määrä
- Kurinpitopisteet (keltainen kortti = 1 piste, kahdesta keltaisesta koritsta johtuvat punainen kortti = 3 pistettä, suora punainen kortti = 3 pistettä)
- Sijoitus Uefan rankingissa
⚽ Nations Leaguen lohkovaihe 2023-2024
Alta voit katsoa kaikki 13 naisten Nations Leaguen lohkoa ja saada näin paremman käsityksen siitä, mitkä lohkot ja ottelut ovat erityisen mielenkiintoisia seurattavia. Helmarit pelaa B-divisioonan lohkossa 2 yhdessä Romanian, Slovakian ja Kroatian kanssa.
Divisioona A
Ylimmästä divisioonasta löytyvät lähtökohtaisesti Euroopan parhaat maajoukkueet. Ne on sijoitettu A-sarjaan Uefan rankingpisteiden ansiosta, ja nyt niillä on tilaisuus näyttää, että ne myös kuuluvat tälle tasolle.
Lohko A1
- 🏴 Englanti
- 🇳🇱 Hollanti
- 🇧🇪 Belgia
- 🏴 Skotlanti
Lohko A2
- 🇫🇷 Ranska
- 🇳🇴 Norja
- 🇦🇹 Itävalta
- 🇵🇹 Portugali
Lohko A3
- 🇩🇪 Saksa
- 🇩🇰 Tanska
- 🇮🇸 Islanti
- 🏴 Wales
Lohko A4
- 🇸🇪 Ruotsi
- 🇪🇸 Espanja
- 🇮🇹 Italia
- 🇨🇭 Sveitsi
Divisioona B
B-divisioonaan kuuluvat Euroopan niin sanotun kakkoskorin joukkueet. Kaikkien niiden tavoitteena, Suomi mukaan lukien, on napata paikka A-divisioonasta ja osoittaa, että ne pystyvät haastamaan tasavertaisesti maailman kovimpia futismaita. A-divisioonaan nousu parantaisi myös mahdollisuuksia edetä kesän 2025 EM-kisoihin merkittävästi.
Lohko B1
- 🇮🇪 Irlanti
- Pohjois-Irlanti
- 🇭🇺 Unkari
- 🇦🇱 Albania
Lohko B2
- 🇫🇮 Suomi
- 🇷🇴 Romania
- 🇸🇰 Slovakia
- 🇭🇷 Kroatia
Lohko B3
- 🇵🇱 Puola
- 🇷🇸 Serbia
- 🇺🇦 Ukraina
- 🇬🇷 Kreikka
Lohko B4
- 🇨🇿 Tšekki
- 🇸🇮 Slovenia
- 🇧🇦 Bosnia ja Hertsegovina
- 🇧🇾 Valko-Venäjä
Divisioona C
Alimmassa divisioonassa pelaa 19 joukkuetta. Niistä yhdelläkään ei ole mitään hävittävää, sillä alemmas ei voi enää pudota. Voitettavaa sen sijaan on paljonkin, sillä nousu B-sarjaan kummittelee jokaisen näihin maajoukkueisiin kuuluvan pelaajan mielessä.
Lohko C1
- 🇲🇹 Malta
- 🇲🇩 Moldova
- 🇱🇻 Latvia
- 🇦🇩 Andorra
Lohko C2
- 🇹🇷 Turkki
- 🇱🇺 Luxemburg
- 🇱🇹 Liettua
- 🇬🇪 Georgia
Lohko C3
- 🇦🇿 Azerbaidzan
- 🇲🇪 Montenegro
- 🇨🇾 Kypros
- 🇫🇴 Färsaaret
Lohko C4
- 🇮🇱 Israel
- 🇪🇪 Viro
- 🇰🇿 Kazakstan
- 🇦🇲 Armenia
Lohko C5
- 🇲🇰 Pohjois-Makedonia
- 🇽🇰 Kosovo
- 🇧🇬 Bulgaria
🗳️ Näin Nations Leaguen lohkot muodostettiin
Kun naisten Nations Leaguen lohkoja arvotaan seuraavan kerran, pelaavat joukkueet siinä divisioonassa, johon ne tämän kauden perusteella nousevat, jäävät tai putoavat. Sitten joukkueet arvotaan lohkoihin oman divisioonansa sisällä. Mutta koska naisten Kansojen liigaa ei koskaan aikaisemmin ole pelattu, tehtiin divisioonajako puhtaasti Uefan rankingpisteiden perusteella.
Uefa Nations Leaguen 2023-2024 arvontakorit
Kauden 2023-2024 Nations Leaguen lohkot arvottiin toukokuussa 2023. Jokaisessa divisioonassa joukkueita oli neljässä arvontakorissa, joista jokaisesta arvottiin yksi joukkue kuhunkin kyseisen divisioonan lohkoon. C-divisioonassa yksi lohko jäi kolmen joukkueen kokoiseksi, koska neloskoriin ei riittänyt neljää maata.
A-divisioona
Kori 1: Englanti, Saksa, Ranska, Ruotsi
Kori 2: Espanja, Hollanti, Norja, Tanska
Kori 3: Italia, Belgia, Itävalta, Islanti
Kori 4: Sveitsi, Wales, Portugali, SkotlantiB-divisioona
Kori 1: Irlanti, Puola, Tšekki, Suomi
Kori 2: Serbia, Slovenia, Pohjois-Irlanti, Romania
Kori 3: Ukraina, Bsonia ja Hertsegovina, Slovakia, Unkari
Kori 4: Kreikka, Kroatia, Valko-Venäjä, AlbaniaC-divisioona
Kori 1: Malta, Israel, Azerbaidzan, Turkki, Pohjois-Makedonia
Kori 2: Kosovo, Montenegro, Luxemburg, Viro, Moldova
Kori 3: Liettua, Kazakstan, Latvia, Bulgaria, Kypros
Kori 4: Färsaaret, Georgia, Armenia, Andorra
⚽ Miten Nations League pelataan?
Naisten Kansojen liigaan osallistuvat kaikki Uefan jäsenmaat, joilla on maajoukkue. Joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kolmessa eri divisioonassa, joissa on neljä tai viisi lohkoa. Lohkojen parhaat nousevat aina ylempään divisioonaan, kun taas huonommat putoavat sarjaporrasta alemmas. Näin joukkueet pelaavat lähtökohtaisesti aina omantasoisiaan vastustajia vastaan.
🇫🇮 Milloin Suomi pelaa ottelunsa?
Helmarit pelaa kauden 2023-2024 Nations Leaguessa kuusi ottelua. Peleistä kaksi pelataan syyskuussa, kaksi lokakuussa ja kaksi marras-joulukuun vaihteessa.
🏆 Mitkä ovat Nations Leaguen lohkot?
Suomi pelaa samassa B-divisioonan lohkossa Romanian, Slovakian ja Kroatian kanssa. Kaikki muut lohkot voit katsoa tältä sivulta.
Miesten Nations Leaguen lohkot 2022-2023
A-divisioona
Lohko 1




Lohko 2




Lohko 3




Lohko 4




B-divisioona
Lohko 1




Lohko 2*




*Venäjä hylättiin kesken kauden, jolloin 2-lohko pelattiin loppuun vain kolmella joukkueella.
Lohko 3




Lohko 4




C-divisioona
Lohko 1




Lohko 2




Lohko 3




Lohko 4




D-divisioona
Lohko 1




Lohko 2



🇫🇮 Suomen Nations Leaguen lohkot kautta aikojen
Koska Nations Leagueaan osallistuvat kaikki Euroopan maajoukkueet, on Suomi ollut mukana historian jokaisessa Kansojen liigan turnauksessa. Alle olemme koonneet yhteenvedon siitä, miten Suomi on aiemmissa Nations Leaguen painoksissa pärjännyt.
Miesten Nations League
Kausi 2018-2019
Huuhkajat aloitti Nations League -taipaleensa C-divisioonasta, jossa se arvottiin samaan lohkoon Unkarin, Kreikan ja Viron kanssa. Suomen historian ensimmäisessä Kansojen liigan ottelussa Teemu Pukki iski ainoan maalin, kun Huuhkajat kaatoi Unkarin kotonaan 1-0 ja otti lentävän lähdön uuteen turnausformaattiin. Myös seuraavassa ottelussa Pukki oli ainoa maalintekijä, kun Viro kaatui 1-0. Huuhkajien tiivis puolustus jatkoi nollapelien pelaamista kun Viro kaatui vieraissa 0-1 ja Kreikka kotona 2-0. Kahdesta viimeisestä ottelusta Unkaria ja Kreikkaa vastaan tuli tappiot, mutta se ei haitannut, sillä neljä voittoa riitti lohkon ykköstilaan ja suoraan nousuun B-divisioonaan.
Kausi 2020-2021
Suomi lähti historiansa ensimmäiseen B-divisioonan Nations Leagueaan haastajan asemasta. Ensimmäisessä ottelussa Wales osottautuikin liian kovaksi vastustajaksi, kun se voitti Huuhkajat Helsingissä 0-1. Seuraavassa pelissä Suomi nappasi kuitenkin todella arvokkaan vierasvoiton Irlannista, mitä seurasi vakuuttava 2-0 kotivoitto Bulgariasta. Kun tämän jälkeen Irlanti kaatui kotona 1-0 ja Bulgaria vieraissa 1-2, oli Suomi tilanteessa, jossa se pelasi päätöskierroksella Walesia vastaan lohkovoitosta ja noususta A-divisioonaan. Jere Urosen punainen kortti kuitenkin hankaloitti Huuhkajien urakkaa, ja Wales oli lopulta vahvempi maalein 3-1. Silti Suomen ensimmäisestä B-divisioonan Kansojen liigasta tuli jättimenestys, ja Huuhkajat osoitti pärjäävänsä kilpauilun toiseksi ylimmässä sarjassa.
Kausi 2022-2023
Kaudella 2022-2023 Huuhkajat sai B-divisioonan lohkossa vastaansa Bosnia ja Hertsegovinan, Romanian sekä Montenegron. Turnaus alkoi kotiottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Teemu Pukki vei Suomen johtoon, ja voitto näytti jo varmalta, kunnes vieraat tasoittivat pelin katkerasti toisen puoliajan lisäajalla. Kolme päivää myöhemmin Montenegro kuitenkin kaatui Helsingissä Joel Pohjanpalon kahdella maalilla 2-0 ja A-divisioonan tavoittelu sai kunnollisen lähtölaukauksen. Romaniasta jäi käteen vain 1-0 tappio, minkä jälkeen Bosnia ja Hertsegovina osoittautui jälleen liian kovaksi palaksi, kun se nousi tappioasemasta ohi ja voitti kotiottelunsa 3-2. Kotiottelu Romaniaa vastaan päättyi tasan 1-1, minkä jälkeen Huuhkajat joutui päätöskierroksella pelaamaan putoamista vastaan. Kylmänviileät suomalaiset nappasivat Montenegrosta kuitenkin 0-2 vierasvoiton ja säilyttivät paikkansa B-divisioonassa myös seuraavalle kaudelle.