Saksa EM-kisoissa 2021 – tilastot ja aikataulut

Saksa päätyi arvalla F-lohkoon, jossa se kohtaa Ranskan, Portugalin ja Unkarin. Joukkue pääsee pelaamaan kaikki alkulohkonsa ottelut kotonaan Münchenissä.

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Saksa
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Ranska
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Portugali
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Unkari
0
0
0
0
0 - 0
0

Tässä on Saksan EM-kisojen lohkovaiheen peliohjelma kokonaisuudessaan:

Tiistaina 15. kesäkuuta kello 22.00 Ranska–Saksa
Lauantaina 19. kesäkuuta kello 19.00 Portugali–Saksa
Keskiviikkona 23. kesäkuuta kello 22.00 Saksa-Unkari

Saksan joukkue jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021

Täällä esittelemme Saksan joukkueen jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021. Saksan jalkapalloliitto julkistaa joukkueen lopullisen kokoonpanon lähempänä kisojen alkua. Toistaiseksi meillä on tarjolla lista pelaajista, jotka osallistuivat maan viimeisimpään kohtaamiseen vuonna 2020.

Pelipaikka Nro Nimi Seura
Maalivahti 1 Manuel Neuer Bayern München
Maalivahti 12 Bernd Leno Arsenal
Maalivahti 22 Kevin Trapp Eintracht Frankfurt
Puolustaja 2 Robin Koch Leeds United
Puolustaja 3 Felix Uduokhai FC Augsburg
Puolustaja 4 Matthias Ginter Borussia Mönchengladbach
Puolustaja 5 Jonathan Tah Bayer Leverkusen
Puolustaja 13 Philipp Max PSV
Puolustaja 14 Benjamin Henrichs RB Leipzig
Puolustaja 15 Niklas Süle Bayern München
Puolustaja 16 Antonio Rüdiger Chelsea
Puolustaja 17 Niklas Stark Hertha BSC
Keskikenttäpelaaja 6 Florian Neuhaus Borussia Mönchengladbach
Keskikenttäpelaaja 7 Nadiem Amiri Bayer Leverkusen
Keskikenttäpelaaja 8 Toni Kroos Real Madrid
Keskikenttäpelaaja 10 Julian Brandt Borussia Dortmund
Keskikenttäpelaaja 18 Leon Goretzka Bayern München
Keskikenttäpelaaja 19 Leroy Sané Bayern München
Keskikenttäpelaaja 21 İlkay Gündoğan Manchester City
Keskikenttäpelaaja 23 Mahmoud Dahoud Borussia Dortmund
Hyökkääjä 9 Timo Werner Chelsea
Hyökkääjä 11 Luca Waldschmidt Benfica
Hyökkääjä 20 Serge Gnabry Bayern München

Saksan tie vuoden 2021 EM-kisoihin

Saksa pääsi kisoihin C-lohkosta, jossa sen kanssa pelasivat Alankomaat, Pohjois-Irlanti, Valko-Venäjä ja Viro. Joukkue voitti yhtä lukuun ottamatta kaikki ottelunsa. Ainoa tappio tuli syyskuussa pelatusta kotipelistä Alankomaita vastaan. 21 pisteellä Saksa sijoittui lohkonsa ykköseksi ja sai näin ollen selkeän suoran paikan jalkapallon EM-lopputurnaukseen.

Saksan otteluiden lopputulokset EM-kisojen karsinnoissa:

24. maaliskuuta 2019: Alankomaat-Saksa 2-3
8. kesäkuuta 2019: Valko-Venäjä-Saksa 0-2
11. kesäkuuta 2019: Saksa-Viro 8-0
6. syyskuuta 2019: Saksa-Alankomaat 2-4
9. syyskuuta 2019: Pohjois-Irlanti-Saksa 0-2
13. lokakuuta 2019: Viro-Saksa 0-3
16. marraskuuta 2019: Saksa-Valko-Venäjä 4-0
19. marraskuuta 2019: Saksa-Pohjois-Irlanti 6-1

Saksa edellisissä jalkapallon EM-kisoissa

Saksan miesten jalkapallon A-maajoukkue on historian kaikkein voitokkain joukkue. EM-kultaa Saksa on napannut kolmesti (1972, 1980 ja 1996) ja samoin on asian laita hopean (1976, 1992 ja 2008) ja pronssin (1988, 2012 ja 2016) kanssa. Joukkue on ollut mukana jokaisessa EM-lopputurnauksesssa aina kisojen alusta saakka. Ennen vuotta 1988 Saksa tosin osallistui kisoihin Länsi-Saksan nimellä. Alta pääset lukemaan lisää nimenomaan Saksan nimellä pelaavan joukkueen edesottamuksista aiemmissa EM-lopputurnauksissa.

Euro 2016 Ranskassa

Saksa aloitti kisat voittamalla Unkarin, ja tätä seurasi tasapeli Puolan kanssa. Lopulta luvassa oli vielä kolme pistettä Pohjois-Irlannista. Saksa voitti lohkonsa ja jatkoi vakuuttavaa taivaltaan pudottamalla 16 joukossa ensin Slovakian ja sitten puolivälierässä rankkareilla Italian. Kyseisessä rangaistuslaukauskilpailussa vaadittiin peräti yhdeksän laukausta kummaltakin joukkueelta ennen kuin Saksa viimein pääsi etenemään. Välieräottelu pelattiinkin sitten koti-isäntä Ranskaa vastaan, jolloin Saksa joutui lopulta nöyrtymään.

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Lohkovaiheessa Saksa jyräsi Portugalin, Alankomaat ja Tanskan. Joukkue voitti siis lohkonsa yhdeksällä pisteellä ja pääsi seuraavaksi kohtaamaan Kreikan puolivälierässä. Peräti neljä saksalaispelaajaa pääsi maalinteon makuun kyseisessä kohtaamisessa, joka päättyi lopulta 4–2. Välierässä vastaan asettuikin sitten Italia, joka onnistui voittamaan jo ensimmäisen puoliskon 2–0. Toisella puoliskolla Saksa sai kavennettua vasta lisäajalla, mutta tämä ei riittänyt turnauksessa pysymiseen.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Saksa tuli toiseksi lohkossaan voitettuaan Puolan, hävittyään Kroatialle ja päihitettyään vielä kisaisäntä Itävallankin. Puolivälierässä vastaan asettui Portugali, joka ei missään vaiheessa onnistunut kuromaan Saksan aikaista johtoa kiinni. Välierä Turkin kanssa olikin sitten äärimmäisen tasainen, kunnes Philipp Lahm onnistui maalinteossa viimein 90 minuutin kohdalla. Päätösottelussa puolestaan odotti kohtaaminen Espanjan kanssa. Saksa ei onnistunut tällä kertaa maalinteossa lainkaan, joten joukkueen täytyi tyytyä hopeaan.

EM 2004 Portugalissa

Saksa pelasi alkulohkonsa ottelut tasan Alankomaiden ja Latvian kanssa ja hävisi Tsekille. Kolmannelta sijalta ei edetty tämän pidemmälle.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Alankomaissa

Vuoden 2000 jalkapallon EM-kisat olivat yksi Saksan heikoimmista esityksistä. Alkulohkosta irtosi ainoastaan yksi piste, joka tuli tasapelillä Romanian kanssa. Englantia ja Portugalia vastaan luvassa puolestaan oli kaksi tappiota.

EM 1996 Englannissa

Saksa onnistui voittamaan lohkonsa seitsemällä pisteellä. Nämä pisteet tulivat voitoista Tsekkiä ja Venäjää vastaan ja tasapelistä Italian kanssa. Puolivälierässä Saksan jyrän alle jäi Kroatia, kun taas välierässä kotimatkalle lähetettiin rangaistuslaukausten jälkeen Englanti. Englanti epäonnistui kuudennella laukauksellaan, mikä koitui kisaisännän kohtaloksi ja merkitsi Saksan päätösottelupaikkaa. Viimeisenä luvassa oli äärimmäisen tasainen ottelu Tsekkiä vastaan. Vasta 95 minuutin kohdalla Saksa laittoi verkot tötterölle ja varmisti kultamitalinsa.

EM 1992 Ruotsissa

Saksa osallistui vuoden 1992 kisoihin ensimmäistä kertaa yhtenäisenä kansakuntana. Tällöin lohkovaiheesta tarttui mukaan tasapeli Venäjän (tai oikeamminkin Itsenäisten valtioiden yhteisön jalkapallomaajoukkueen) kanssa, voitto Skotlannista ja tappio Alankomaita vastaan. Tulos riitti lohkon toiseen sijaan ja paikkaan välierässä Ruotsin kanssa. Ottelu tarjosi jännitystä aina viimeisille minuuteille saakka, sillä vaikka Saksa onnistui 88 minuutin kohdalla kasvattamaan johtonsa jo 3–1:een, kavensi Ruotsi vain sekunteja myöhemmin. Tämän jälkeen maalihanat kuitenkin sulkeutuivat ja Saksa eteni kuin etenikin päätösotteluun. Tanska kuitenkin vei tästä kohtaamisesta kullan 2–0-tuloksella jättäen Saksan näin ollen hopealle.