Joka vuosi Suomen eri maajoukkueet pelaavat lukuisia kansainvälisiä otteluita muita kovanluokan jalkapallomaita vastaan. Joskus kyse on sinällään panoksettomista harjoitusotteluista, joskus taas äärimmäisen tärkeistä karsintapeleistä EM- tai MM-kisoihin. Ja jos edelliset ovat menneet hyvin, voi ottelukalenterissa olla jopa EM- tai MM-kisojen lopputurnausten otteluita!

Huolimatta ottelun panoksista on jokainen Suomen maajoukkueen ottelu jalkapallofaneille välttämätön katsottava. Siksi on hyvä pysyä ajan tasalla siitä, milloin maajoukkue missäkin pelaa. Tälle sivulle on listattu sekä Suomen miesten maajoukkueen, Huuhkajien, että Suomen naisten maajoukkueen, Helmarien, kaikki ottelut vuonna 2022. Tältä sivulta löydät myös kaiken olennaisen tiedon otteluiden alkamisajoista, lipunmyynnistä ja TV-lähetyksistä.

Huuhkajien ottelut vuonna 2022

Suomen miesten maajoukkueella on vuoden 2022 ottelukalenteriin merkittynä kahdeksan kovatasoista ottelua. Todennäköisesti ottelukalenteri täydentyy vielä ainakin parilla harjoitusottelulla. Normaaleja loppuvuoden maaottelutaukoja ei tänä vuonna kuitenkaan ole, koska miesten MM-kisat pelataan poikkeuksellisesti marras-joulukuussa, mikä sotkee normaalia jalkapallokalenteria.

Huuhkajat ei pelaa tänä vuonna arvokisoissa eikä EM- tai MM-karsinnoissa. Joukkueen vuotta määrittääkin kauden 2022–2023 Uefa Nations League, jonka lohkovaihe pelataan MM-kisojen takia kokonaan vuoden 2022 aikana.

Helmarien ottelut vuonna 2022

Helmarien vuoden kohokohta on luonnollisesti heinäkuussa Englannissa pelattavat naisten EM-kisat, joissa Suomi on mukana jo neljättä kertaa 2000-luvulla. Tähän listaan on merkattu vain varmasti edessä olevat ottelut, eli turnauksen lohkovaiheen pelit Espanjaa, Tanskaa ja Saksaa vastaan, mutta luonnollisesti me kaikki toivomme, että Helmarien turnaus jatkuu vielä useammalla ottelulla pudotuspelien merkeissä.

Vuosi on muutenkin Suomelle merkityksellinen, sillä edessä ovat myös viimeiset karsintaottelut vuoden 2023 MM-kisoihin. Helmarit on vuoden alussa lohkonsa kolmantena, vain pisteen jatkokarsintaan oikeuttavaa kakkospaikkaa perässä.