Kuva: Bildbyrån

Huuhkajat kohtaavat lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Belgian. Ottelun panokset ovat varmasti kaikille suomalaisille selvät, mutta kerrataan ne vielä tässä: voitolla Suomi on todennäköinen lohkovoittaja ja tasapelillä käytännössä varmasti jatkopeleissä. Tappiolla Huuhkajien kisat päättyvät todennäköisesti tähän.

Varmuutta pudotuspelipaikan kohtalosta ei välttämättä vielä tänään saada, sillä jos Suomi jää lohkon kolmanneksi, vaikuttavat muiden lohkokolmosten suoritukset Huuhkajien mahdolliseen jatkopaikkaan.

Todennäköisesti Suomi ei kuitenkaan tappiolla pudotuspeleihin selviä, sillä silloin joukkueen maaliero olisi negatiivinen, eikä negatiivisella maalierolla selvitty neljännesvälieriin edellisissäkään EM-kisoissa. Lisää Suomen jatkomahdollisuuksista voit lukea tästä artikkelista.

Suomen mahdollisuuksia saattaa parantaa se, että Belgialle riittää tasapeli lohkovoiton varmistamiseen. Onkin mahdollista, että päävalmentaja Roberto Martínez lepuuttaa joitain joukkueen avainpelaajia, eikä Belgia tule otteluun aivan täydellä höyryllä. Todennäköisesti jatkopaikka ja loukkaantumisten välttäminen kummittelee myös pelaajien alitajunnassa, minkä vuoksi joukkue saattaa tyytyä vain pelailemaan, jos peli on vielä toisella puoliajalla tasan.

Toisaalta belgialaisista muun muassa Romelu Lukaku on sanonut pelaavansa ottelun täysillä ystävälleen Christian Eriksenille ja auttavansa Tanskan jatkoon. Jos Inter Milanin hyökkääjä toteuttaa uhkauksensa, voi hän olla mahdoton pideltävä jopa Suomen loistavat kisat pelanneelle puolustuslinjalle.

Suomen avauskokoonpano ei Belgia-peliin tule todennäköisesti paljoa muuttumaan kahdesta aiemmasta ottelusta. Tim Sparvin pelituntuma on pieni kysymysmerkki, ja nähtäväksi jää, laittaako Markku Kanerva joukkueen kapteenin vai Venäjää vastaan mahtavasti esiintyneen Rasmus Schüllerin keskikentän pohjalle.

Toinen kysymys liittyy Suomen hyökkääjäkaksikkoon. Joel Pohjanpalo on aloittanut kisat niin vakuuttavasti, ettei hänen pudottamisestaan voida edes keskustella. Teemu Pukin pelaamisessa on kuitenkin näkynyt keväällä saatu nilkkavamma, eikä kotkalainen ole tällä hetkellä aivan täydessä iskussa.

Vaihtoehtona olisikin Marcus Forssin peluuttaminen kärjessä tai Robin Lodin nostaminen piilokärjeksi Pohjanpalon taakse, ja Pukin ottaminen peliin mukaan tuorein jaloin toisella puoliajalla.

Todennäköisesti Pukki kuitenkin avauksessa pelaa, jolloin Huuhkajien avauskokoonpano on täsmälleen sama kuin Tanskaa tai Venäjää vastaan.

Ottelu pelataan tänään illalla klo 22:00, ja sen voi katsoa ilmaiseksi Yle TV2 -kanavalta tai livestriimata Yle Areenasta.


Borussia Dortmund - Real Madrid