Tanska EM-kisoissa 2021 – tilastot ja aikataulut

Tanska päätyi arvalla B-lohkoon, jossa sen kanssa jatkopaikkaa tavoittelevat Suomi, Venäjä ja Belgia. Joukkue pelaa EM-kisojen lohkovaiheen ottelunsa kotonaan Kööpenhaminassa.

Everton - Aston Villa
Brentford - Wolverhampton Wanderers
#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Belgia
3
3
0
0
7 - 1
9
2
Tanska
3
1
0
2
5 - 4
3
3
Suomi
3
1
0
2
1 - 3
3
4
Venäjä
3
1
0
2
2 - 7
3

Tässä on Tanskan EM-kisojen lohkovaiheen peliohjelma kokonaisuudessaan:

Lauantaina 12. kesäkuuta kello 19.00 Tanska–Suomi
Torstaina 17. kesäkuuta kello 19.00 Tanska–Belgia
Maanantaina 21. kesäkuuta kello 22.00 Venäjä-Tanska

Lue lisää lohkosta B täältä

Tanska Tanskan joukkue jalkapallon EM-lopputurnauksessa 2021

Maalivahdit

Kasper Schmeichel, Leicester
Jonas Lössl, FC Midtjylland
Frederik Rønnow, Schalke 04

Puolustajat

Jens Stryger, Udinese
Simon Kjær, AC Milan,
Andreas ‘AC’ Christensen, Chelsea
Joachim Andersen, Fulham
Daniel Wass, Valencia
Mathias Jørgensen, Copenhagen
Joakim Mæhle, Atalanta
Jannik Vestergaard, Southampton
Nicolai Boilesen, FC Köpenhamn

Keskikenttäpelaajat

Mathias Jensen, Brentford
Christian Nørgaard, Brentford
Pierre-Emile Højbjerg, Tottenham
Thomas Delaney, Dortmund
Anders Christiansen, Malmö FF
Christian Eriksen, Inter
Mikkel Damsgaard, Sampdoria
Robert Skov, Hoffenheim

Hyökkääjät

Martin Braithwaite, Barcelona
Andreas Cornelius, Parma
Andreas Skov Olsen, Bologna
Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Kasper Dolberg, Nice
Jonas Wind, FC Köpenhamn

Tanskan tie vuoden 2021 EM-kisoihin

Tanska pääsi kisoihin D-lohkosta, jossa sen mukana kisapaikkaa tavoittelivat Sveitsi, Irlanti, Georgia ja Gibraltar. Karsintataipaleeseen mahtui useita tasapelejä, mutta lohkon toinen sija ja jatkopaikka irtosivat lopulta isoilla voitoilla lohkon niin sanottuja heittopusseja vastaan.

Tanskan otteluiden lopputulokset EM-kisojen karsinnoissa:

26. maaliskuuta 2019: Sveitsi-Tanska 3-3
7. kesäkuuta 2019: Tanska-Irlanti 1-1
10. kesäkuuta 2019: Tanska-Georgia 5-1
5. syyskuuta 2019: Gibraltar-Tanska 0-6
8. syyskuuta 2019: Georgia-Tanska 0-0
12. lokakuuta 2019: Tanska-Sveitsi 1-0
15. marraskuuta 2019: Tanska-Gibraltar 6-0
18. marraskuuta 2019: Irlanti-Tanska 1-1

Tanska edellisissä jalkapallon EM-kisoissa

Tanska onnistui voittamaan jalkapallon EM-kisoista kultaa vuonna 1992 päihitettyään Saksan päätösottelussa lukemin 2–0. Tämän kullan lisäksi maalla on plakkarissaan myös pronssimitali vuoden 1984 kisoista. Alta pääset lukemaan lisää joukkueen aiemmista edesottamuksista jalkapallon EM-lopputurnauksessa.

EM 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Tanska sai kisoihin erinomaisen startin voittaessaan Alankomaat ensimmäisessä ottelussaan. Tämän jälkeen olikin sitten luvassa kaksi erittäin tiukkaa peliä Portugalin ja Saksan kanssa. Portugali onnistui viemään ottelun nimiinsä 87 minuutin kohdalla, ja samaten Saksa maalasi loppuhetkillä. Tanska ei siis näin ollen päässyt etenemään jatkoon, vaan jäi lohkonsa kolmanneksi.

EM-kisat 2004 Portugalissa

Tasapeli Italian kanssa, voitto Bulgariasta ja toinen tasapeli Ruotsista – siinä olivat Tanskan tulokset vuoden 2004 EM-lopputurnauksen lohkovaiheessa. Oli pienestä kiinni, ettei Tanska olisi päässyt pudotuspeleihin, mutta maaliero Ruotsin ja Italian kanssa oli tällä kertaa Tanskan kannalta suotuisa. Puolivälierässä kohtaaminen Tsekin kanssa koitui kuitenkin kohtalokkaaksi.

EM 2000 Belgiassa ja Alankomaissa

Vuosituhannen alun kisat olivat raskaat Tanskan maajoukkueelle, joka ei onnistunut saamaan yhtäkään pistettä eikä tekemään yhtäkään maalia lohkovaiheessa. Jumbosija tuli tappioilla Ranskaa, Alankomaita ja Tsekkiä vastaan.

EM-kisat 1996 Englannissa

Tanska aloitti kisat tasapelillä Portugalin kanssa. Tätä seurasi häviö Kroatialle ja voitto Turkista. Neljä pistettä riitti ainoastaan lohkon kolmossijaan.

EM 1992 Ruotsissa

Tasapeli Englannin kanssa, tappio kotijoukkue Ruotsia vastaan ja voitto Ranskasta – nämä tulokset siivittivät Tanskan lohkon toiselle sijalle ja kohti erittäin menestyksekkäitä pudotuspelejä. Välierässä vastaan asettui Alankomaat, jonka Tanska onnistui voittamaan rankkareilla. Päätösottelussa olikin sitten tarjolla todellinen yllätyspommi, kun Saksa joutui taipumaan Göteborgissa Tanskan käsittelyssä lukemin 2–0. Kyseessä oli Tanskan ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen EM-turnausvoitto.

1988 EM-kisat Länsi-Saksassa

Tanska sai lohkovaiheessa kovan vastuksen Espanjasta, Italiasta ja järjestämaasta Länsi-Saksasta. Saldoksi jäi kokonaiset kolme tappiota, nolla pistettä ja lohkon jumbosija.

EM 1984 Ranskassa

Tanska suoriutui alkulohkostaan varsin mainiosti. Hävitystä Ranska-ottelusta huolimatta joukkue onnistui kampeamaan ison voiton Jugoslaviasta ja jälkimmäisellä puoliskolla tehdyn maalin myötä myös Belgiasta. Lohkokakkoseksi noussut Tanska sai välierässä vastaansa Espanjan, ja ottelu päätyi rankkareille. Valitettavasti Tanska kuitenkin epäonnistui viimeisellä maalintekoyrityksellään ja putosi näin ollen kisoista pois.

EM-kisat 1964 Espanjassa

EM-kisojen lopputurnaus koostui vuonna 1964 ainoastaan neljän joukkueen välisistä pudotuspeleistä. Välierässä Tanska hävisi Neuvostoliitolle 3–0 ja päätyi täten pelaamaan pronssista. Pronssiottelussa Unkari oli vahvempi ja vei lopulta ottelun nimiinsä jatkoajalla.