Velobet

Kuva: Wallpaperflare.com

Tanskan kulttuuriministeri Joy Mogensen sanoi tänään torstaina, että maa aikoo ottaa käyttöön vähintään kolmasosan Kööpenhaminan Parken stadionin katsomokapasiteetista kesän EM-kisoissa.

Mogensen sanoi tanskalaisen radiokanavan haastattelussa, että maa aikoa päästä Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n kanssa sopuun katsomoiden käytöstä. Kolmasosa Parken stadionin kapasiteetista tarkoittaisi 12 000 katsojaa.

– Syy, miksi voimme nyt on sanoa 12 000 katsojaa, ennen kuin lopulliset arviot ovat valmiina, on se, että meillä on kokemusta Superligan otteluista viime kesältä, jolloin lohkoimme katsomon osiin ja huolehdimme katsojien turvavälien täyttymisestä. Näimme, että on mahdollista täyttää katsomosta ainakin osa, Mogensen totesi haastattelussa keskiviikkoaamuna.

Tanskan jalkapalloliitto uskoo, että se pystyy täyttämään katsomot jopa puolilleen, jos rokotepassi ehditään ottaa käyttöön ennen EM-kisojen avausta. Parkenin täysi kapasiteetti on 38 065 katsojaa, joten parhaimmillaan stadionille saatetaan päästää jopa 19 000 kannattajaa.

Tanska on yksi EM-kisojen 12 isäntämaasta. Kööpenhaminassa on tarkoitus pelata osa B-lohkon otteluista sekä yksi neljännesvälieräottelu.

Mogensenin kommentit antavat toivoa myös Huuhkajien kannattajille. Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Tanskan, Venäjän sekä Belgian kanssa, ja joukkueen on tarkoitus kohdata EM-kisojen avausottelussaan juuri Tanska Parken stadionilla.

Mikäli Tanskan jalkapalloliiton suunnitelmat toteutuvat, ja otteluun saadaan päästää edes kolmannes täydestä kapasiteetista, ei Huuhkajien tarvitsisi pelata historiansa ensimmäistä EM-kisaottelua tyhjille katsomoille. Tätä tervehdittäisiin varmasti ilolla niin maajoukkueen kannattajien kuin pelaajienkin parissa.

Huuhkajat kohtaavat Tanskan EM-kisojen avausottelussa 12. kesäkuuta.

 

Uutinen: SVT


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid