ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Huuhkajien ykköshyökkääjä Teemu Pukki kertoi kuulumisiaan maanantaina Helsingin Kalastajatorpalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Kotkalaisen tilanne on viimeiset kolme viikkoa ollut kaikkien Huuhkajafanien huulilla, sillä Pukki loukkasi nilkkaansa Englannin Mestaruussarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Readingia vastaan.

Maanantaina hyökkääjä vakuutti, etteivät kesän EM-kisat ole vaarassa.

– Siitä on reilut kolme viikkoa, kun loukkaantuminen tapahtui. Olen ollut pari viikkoa Suomessa ja tehnyt paljon töitä sen eteen, että se tulee kuntoon. Olen luottavainen, että olen Tanskaa (Suomen EM-avaus) vastaan pelikunnossa, Pukki kommentoi.

Norwichin hyökkääjä myönsi, että pelästyi itsekin aluksi, että kisat jäävät loukkaantumisen takia väliin. Enää tuota huolta ei kuitenkaan ole.

– Alusta alkaen olen kuitenkin uskonut, että nilkka tulee kuntoon. Ja mitä olen jutellut lääkäreiden ja fysioiden kanssa, niin oikeastaan kaikki ovat olleet sitä mieltä, että kyllä se ehtii parantua.

Tämän viikon lauantaina pelattavassa harjoitusottelussa Ruotsia vastaan Pukki ei kuitenkaan ole mukana.

Aiemmin viikonloppuna Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Palloliiton tiedotteessa, että joukkueeseen tulee muitakin muutoksia ennen viikonlopun Ruotsi-peliä.

HJK:n hyökkääjä Roope Riski sekä Mjälbyssä, Allsvenskanissa pelaava maalivahti Carljohan Eriksson liittyvät joukkueen leirikokoonpanoon tällä viikolla.

Marcus Forss jää puolestaan joukkueesta sivuun Brentfordin nousufinaalin takia, mutta liittyy joukkueeseen Ruotsi-ottelun jälkeen. Joel Pohjanpalo jää puolestaan Saksaan huoltamaan nilkkavammaansa, ja Glen Kamaralle myönnettiin raskaan kauden jälkeen muutama ylimääräinen vapaapäivä. Kummankin odotetaan liittyvän joukkueeseen normaalisti ensi viikolla.

Albin Granlund puolestaan on joutunut koronakaranteeniin, eikä hänen liittymisestään joukkueen vahvuuteen annettu vielä tarkempia tietoja.

Ruotsi-ottelun jälkeen Huuhkajat pelaavat vielä harjoitusottelun Viroa vastaan ennen EM-kisoja. Kisat alkavat Suomen osalta lauantaina 12. kesäkuuta.