Jalkapallofanien pettymykseksi Jalkapallon Euro 2020 -kisat jouduttiin koronaviruksen vuoksi siirtämään seuraavalle vuodelle, eli vuoteen 2021. Tilanteen vuoksi myös Jalkapallon EM 2021 -televisiointi siirtyy luonnollisesti vuodelle 2021. Löydät tästä artikkelista tietoa vuoden 2021 kisojen televisioinnista ja aikatauluista, jotka kannattaa laittaa muistiin, jotta tärkeitä pelejä ei mene sivu suun.

Jalkapallon EM 2021 tv-lähetykset / Huuhkajat

Jalkapallon EM 2021 tv-lähetykset tulevat todennäköisesti olemaan erityisen suosittuja suomalaisten katsojien keskuudessa silloin, kun Suomen omat pojat eli Huuhkajat päästetään kentälle. Ensimmäisen kerran tämä tapahtuu alkulohkopeleissä 12. kesäkuuta 2021 kello 19.00.

Koska Yleisradio omistaa kisojen tv-oikeudet, ovat Jalkapallon EM 2021 tv lähetykset katsottavissa maksutta. Tämä on hyvä uutinen kaikille suomalaisille jalkapallofaneille. Maksuttomia lähetyksiä pääsee katsomaan Ylen kanavilla ja Yle Areenassa. Selostukset ovat tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. Jalkapallon EM live stream on yleensä ollut erittäin hyvä ja suosittu palvelu, mutta tällä kertaa suomalaisyleisö ei sitä välttämättä tarvitse, koska Yle hoitaa homman kotiin. Toisaalta, jos haluaa katsoa kisoja vaikkapa englanninkielisellä selostuksella tai ottaa selvää, mitä mieltä toinen selostaja on Suomen pelitaktiikasta, voi Jalkapallon EM live stream tarjota tähän oivallisen tilaisuuden.

Suomi pelaa alkulohkossa B ja aloittaa ottelu-urakkansa lauantaina 12. kesäkuuta 2021 kello 19.00. Tuolloin Huuhkajia vastassa on Tanskan joukkue ja ottelu käydään Tanskan kotikentällä Kööpenhaminassa. Keskiviikkona 16. kesäkuuta 2021 Suomi kohtaa Venäjän tämän kotikentällä kello 16.00 alkaen. Pietarissa ja maanantaina 21. kesäkuuta 2021 on vuorossa Pietarissa käytävä Suomi-Belgia-ottelu kello 22.00 alkaen. Nämä päivämäärät ja kellonajat kannattaa laittaa muistiin, sillä nämä ottelut on ehdottomasti nähtävä suorina lähetyksinä!

Jalkapallon EM-kisat 2021 -televisiointi / muut maat

Jalkapallon EM-kisat 2021 televisiointi sisältää toki muutakin mielenkiintoista seurattavaa kuin Huuhkajien pelit. Erityisen tarkkana kannattaa olla ennakkosuosikin, eli Englannin, pelejä seurattaessa. Tällä kertaa kisoissa nähdään kaikkiaan 24 joukkuetta, jotka aloittavat kuudessa lohkossa, A – F. Jokaisessa lohkossa pelaa siis neljä maata. Suomi pelaa B-lohkossa. B-lohkon lisäksi erityisen mielenkiintoinen on D-lohko, jossa nähdään muun muassa kisojen ennakkosuosikki Englanti ja F-lohko, josta löytyy kaikkiaan kolme suurta jalkapallomaata, hallitseva EM Portugali, Saksa ja Ranska.

Englanti pelaa 13. kesäkuuta 2021 Kroatiaa vastaan Lontoossa. Peli alkaa kello 16.00. 18. kesäkuuta 2021 Englanti kohtaa Skotlannin, Israelin, Norjan tai Serbian Lontoossa kello 22.00 alkavassa pelissä. Ennakkosuosikin peli jatkuu 22. kesäkuuta 2021 kello 22.00 alkaen Tshekkiä vastaan käytävällä pelillä. Tässäkin ottelussa Englannilla on kotikenttäetu, sillä ottelu käydään Lontoossa.

Englannin lisäksi kannattaa seurata ainakin Portugalin pelejä. Portugali aloittaa peliurakkansa 15. kesäkuuta 2021 Budapestissa. Tuolloin vastustaja on joko Islanti, Romania, Bulgaria tai Unkari. Portugali kohtaa Saksan 19. kesäkuuta 2021 kello 19.00 alkaen Munchenissa. Ranskan kanssa Portugali mittelee 23. kesäkuuta 2021 kello 22.00 alkaen. Ottelu käydään Budapestissa.

Suurena jalkapallomaana myös Saksa on erityisen mielenkiintoinen seurattava. Saksan urakka alkaa 15. kesäkuuta 2021 kello 22.00 alkaen. Ottelu käydään Munchenissä. Saksan seuraava ottelu nähdään 19. kesäkuuta 2021 kello 16.00 alkaen. Tässä ottelussa Saksa kohtaa hallitsevan EM-mestarin, eli Portugalin, joten luvassa on kiihkeä ottelu. Saksalla on ottelussa kotikenttäetu, sillä ottelu käydään Munchenissä. Saapa nähdä millaiseen suoritukseen Saksa yltää kotiyleisönsä edessä! Kolmannen ottelunsa Saksa pelaa 23. kesäkuuta 2021 kello 22.00 alkaen. Tuolloin Saksan vastustajan nähdään joko Islanti, Romania, Bulgaria tai Unkari. Ottelu käydään jälleen Munchenissä.

Jalkapallon EM kisat 2021 televisiointi / loppuottelu

Kisojen välierät sekä loppuottelu pelataan Englannissa, Lontoossa. Etenkään loppuottelua ei kannata jättää väliin, sillä sen aikana tehdään jalkapallohistoriaa ja valitaan Jalkapallon Euroopan mestari 2020 / 2021! Minkä joukkueiden veikkaat kohtaavan loppuottelussa? Entä minkä joukkueen veikkaat pelaavan itsensä koko kisojen voittoon?

Tällä hetkellä esimerkiksi Englanti on monen ennakkosuosikki. Veikkaussivujen mukaan monet veikkaavat kisojen voittajaksi Ranskaa, Saksaa, Espanjaa, Belgiaa tai Englantia. Suomi ei voi kertoimellaan ylpeillä, sillä se on huimat 201.00. Suurimmillaan se on kuitenkin ollut jopa 501.00. On kuitenkin muistettava, että epäedullisesta kertoimesta huolimatta saamme olla Huuhkajista ylpeitä, sillä he edustavat Suomea ihkaensimmäistä kertaa miesten jalkapallon EM-kisoissa.