Betsson

Tältä sivulta löydät vuoden 2021 jalkapallon EM-kisojen ajantasaisen TV-aikataulun niin kisojen lohkovaiheen kuin pudotuspelienkin osalta. Kaikki ottelut lähetetään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla. Lisäksi kaikki ottelut ovat myös katsottavissa livestriimeinä Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Tarkkoja kanavatietoja ei vielä tässä vaiheessa ole saatavilla, mutta alla oleva taulukko tullaan päivittämään heti, kun kanavat EM-kisalähetyksille ovat tiedossa. Jo tässä vaiheessa voit kuitenkin tutustua alla olevaan otteluohjelmaan, josta näet, minä päivänä ja mihin kellonaikaan kukin ottelu pelataan. Huomaa myös, että aikatauluun on merkitty otteluiden alkamisaika, mutta televisiolähetys voi alkaa jo paljon ennen ottelun alkua. Etenkin Huuhkajien otteluihin on odotettavissa pitkiä studio-osuuksia sekä kattavia ennakkopaketteja.

TV-aikataulu jalkapallon EM-kisoihin

Englanti - Itävalta
Norja - Pohjois-Irlanti
Espanja - Suomi
Saksa - Tanska
Venäjä - Sveitsi
Hollanti - Ruotsi
Belgia - Islanti
Ranska - Italia
Itävalta - Pohjois-Irlanti
Englanti - Norja
Tanska - Suomi
Saksa - Espanja
Ruotsi - Sveitsi
Hollanti - Venäjä
Italia - Islanti
Ranska - Belgia
Itävalta - Norja
Pohjois-Irlanti - Englanti
Tanska - Espanja
Suomi - Saksa
Ruotsi - Venäjä
Sveitsi - Hollanti
Italia - Belgia
Islanti - Ranska

TV-lähetysajat EM pudotuspelit

Päivämäärä Joukkueet Järjestäjäkaupunki Kanava
26. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Wales – Tanska Amsterdam, Hollanti TV2
26. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Italia – Itävalta Lontoo, Englanti TV2
27. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Hollanti – Tšekki Budapest, Unkari TV2
27. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Belgia – Portugali Sevilla, Espanja TV2
28. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Kroatia – Espanja Kööpenhamina, Tanska TV2
28. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Ranska – Sveitsi Bukarest, Romania TV2
29. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Englanti – Saksa Lontoo, Englanti TV2
29. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Ruotsi – Ukraina Glasgow, Skotlanti TV2
2. heinäkuuta 2021 klo 19:00 Espanja – Sveitsi Pietari, Venäjä TV2
2. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Italia – Belgia München, Saksa TV2
3. heinäkuuta 2021 klo 19:00 Tšekki – Tanska Baku, Azerbaidžan TV2
3. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Ukraina – Englanti Rooma, Italia TV2
6. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Italia- Espanja Lontoo, Englanti TV2
7. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Tanska – Englanti Lontoo, Englanti TV2
11. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Italia – Englanti Lontoo, Englanti TV2

Kaikki jalkapallon EM-kisojen aikatauluajat ilmoitetaan Suomen kellonaikaan. Huomaathan, että jalkapallon EM-peliaikataulun ajat ja TV-kanavat voivat muuttua vähän ennen ottelun alkua, eikä jalkapallon-em.fi ole vastuussa tästä.

📺 Täydellinen TV-opas jalkapallon EM-2022 kisoihin

Suomessa kaikki jalkapallon EM-kisojen 2021 TV-lähetykset esitetään Ylen kanavilla sekä Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Ylellä on lähetysoikeudet kaikkiin turnauksen otteluihin, ja todennäköisimmin kisojen jokainen ottelu tullaan televisioimaan suorana lähetyksenä.

Yle tuleekin tarjoamaan kanavillaan runsaan määrän EM-kisalähetyksiä. Otteluiden lisäksi tarjontaan kuuluu niin studio-osuudet ennen ja jälkeen otteluiden kuin kattavat ennakkopaketit tärkeisiin peleihin liittyen kuin ajankohtaisten EM-uutisten tiedottaminenkin. Luonnollisesti myös Huuhkajien pelit tullaan näyttämään suorina lähetyksinä studio-osuuden kera.

TV-lähetysten yksityiskohdat ja lähetysten tarkat alkamisajat tarkentuvat myöhemmin kevään aikana. Nyt jo kannattaa kuitenkin virittäytyä kisatunnelmaan, sillä kaikki jalkapallon EM-kisojen 2021 ottelut ovat Suomessa katsottavissa ilmaiskanavilla. Tämä tarkoittaa, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus nauttia joka sekunnista.

Jalkapallon EM-kisat 2022 keräävät historiallisen korkeat katsojaluvut

Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailujen alkaessa on varmaa, että lähes koko kansa istuu television edessä kannustamassa Suomen maajoukkuetta. Huuhkajien osallistuminen EM-kisojen lopputurnaukseen on historiallinen saavutus, jota tullaan juhlistamaan kotikatsomoissa kautta maan. Varmaa on, että kesä 2021 tulee olemaan Suomessa todellinen futiskesä.

Suomalaiset eivät perinteisesti ole olleet yhtä innokkaita jalkapallon seuraajia kuin ovat esimerkiksi jääkiekon kohdalla. Tällä hetkellä Suomessa on kuitenkin meneillään ennennäkemätön jalkapallobuumi, ja Huuhkajien otteet kiinnostavat myös heitä, jotka eivät perinteisesti ole maajoukkueen otteita seuranneet. Tämänvuotinen EM-lopputurnaus tuleekin olemaan Suomessa poikkeuksellisen suosittu, ja keräämään valtavat katsojaluvut – etenkin Huuhkajien peleissä.

Maailmanlaajuisesti EM-kisat ovat aina todella seurattu urheilutapahtuma. Jokainen lopputurnauksen ottelu vetää vastaanottimien ääreen miljoonayleisön ympäri maailman. Tämä takaa massiivisen näkyvyyden myös EM-debyyttinsä tekevälle Huuhkajien joukkueelle. Siksi kyseessä onkin loistava mahdollisuus näkyvyyden hankkimiselle koko Suomelle, mutta myös jokaiselle maajoukkueen pelaajalle. EM-kisat tarjoavat mahdollisuuden nousta koko maailman tietoisuuteen. Onnistunut turnaus voikin poikia merkittäviä seurasiirtoja pelaajille, jotka vielä tässä vaiheessa ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

TV-oikeudet tuleviin jalkapallon EM-kisoihin ja Huuhkajien otteluihin

Ylellä on laajat oikeudet Uefan jalkapalloturnausten televisiointiin. Yle tulee näyttämään kaikki EM 2021 lopputurnauksen ottelut maksuttomilla TV-kanavillaan, minkä lisäksi ottelut tullaan livestriimaamaan Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Jalkapallon EM-kisat tullaan näyttämään Suomessa maksuttomilla kanavilla myös tulevaisuudessa, sillä Ylellä on Uefan kanssa sopimus myös vuosien 2024 ja 2028 EM-kisojen televisioinnista. Tämä on suomalaiselle jalkapallolle vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä sopimus varmistaa sen, että Yle tulee elämään historiallista jalkapallobuumia suomalaisten kanssa ja lähettämään jalkapallon EM-kisojen ottelut ilmaiseksi jokaiseen kotiin.

Samalla myös muut Huuhkajien ottelut palaavat Ylen kanaville, sillä sopimukseen kuuluu EM-lopputurnauksen lisäksi oikeudet muihinkin Uefan alaisiin maaotteluihin. Näitä ovat muun muassa EM-karsintaottelut, jalkapallon MM-kisojen karsinnat, Uefa Nations Leaguen eli Kansojen liigan TV-oikeudet sekä kaikki maiden väliset ystävyysottelut.

Ylen ja Uefan uusi sopimus astuu voimaan vuoden 2022 alusta ja kestää vuoteen 2028 saakka. Tämä tarkoittaa, että kaikki Huuhkajien ottelut ovat nähtävissä ilmaiskanavilla ainakin kuuden vuoden ajan.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila onkin syystä iloinen onnistuneista sopimusneuvotteluista. ”Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin”, Ylä-Anttila kommentoi.

Sopimuskaudelle mahtuu pelkästään 60 Huuhkajien ottelua. Lisäksi Ylen tarjontaan kuuluvat myös muut tulevien EM-karsintojen ja Nations Leaguen kovatasoiset ottelut sekä jalkapallon EM-kisat kokonaisuudessaan.

Mainoskatkoihin kyllästyneet katsojat ovat erityisen mielissään Ylen lähetyksistä, sillä mainoksia ei Ylellä näytetä. Pelikatkoja hyödynnetään sen sijaan itse pelin analysointiin studiossa olevien ammattialaisten voimin. Näin katsojat saavat mainoksien katsomisen sijaan syvällisempää näkemystä pelin tapahtumista ja mahdollisesti käyttökelpoisia vinkkejä siihen, mihin tekijöihin otteluissa kannattaa kiinnittää huomiota.

🇫🇮 Suomen otteluiden lähetykset EM-kisoissa 2022

Alla on luettelo Suomen otteluista jalkapallon EM-kisoissa vuonna 2021. Kaikki ottelut tulevat näkymään maksuttomilla Ylen kanavilla. Lisäksi otteluiden livestriimit ovat katsottavissa Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

  • Lauantaina 12. kesäkuuta klo 19:00: Tanska-Suomi (Yle)
  • Keskiviikkona 16. kesäkuuta klo 16:00: Suomi-Venäjä (Yle)
  • Maanantaina 21. kesäkuuta klo 22:00: Suomi-Belgia (Yle)

Jos Suomen maajoukkue etenee neljännesvälierään, näyttää Yle ottelun suorana lähetyksenä. Niin ikään kaikki muut mahdolliset Huuhkajien pudotuspeliottelut näytetään suorina lähetyksinä sekä Ylen TV-kanavilla että Yle Areenassa.

  • Mahdollinen neljännesvälierä (Yle)
  • Mahdollinen puolivälierä (Yle)
  • Mahdollinen välierä (Yle)
  • Mahdollinen EM-finaali (Yle)

🖥️ EM-kisat 2022 verkossa – livestriimit jalkapallon EM-kisojen otteluista

On kaikkien suomalaisten onni, että Yle voitti tarjouskilpailun jalkapallon EM-kisojen televisiointioikeuksista, sillä se tarkoittaa, että ottelut näytetään maksuttomasti niin televisiossa kuin Ylen suoratoistopalvelussakin.

Jalkapallon arvokisojen otteluiden livestriimaus (tai livestreamaus, kuten sana monessa yhteydessä kirjoitetaan), kasvattaa suosiotaan vuosi toisensa jälkeen, ja yhä useampi katsookin ottelut nykyään netin välityksellä. Tämä lisää joustavuutta otteluiden katsomiseen, kun pelejä voi katsoa esimerkiksi tabletilta tai puhelimelta missä tahansa onkaan. Livestriimit ovatkin esimerkiksi monen mökillä kesäänsä viettävän suomalaisen pelastus.

Yle näyttää EM 2021 kaikki ottelut ilmaiseksi niin televisiossa kuin netissäkin. Ylen omasta suoratoistopalvelusta, Yle Areenasta, kuka tahansa Suomessa asuva voi livestriimata otteluita maksuttomasti. Yle on keskittynyt viime vuosina kehittämään suoratoistopalvelunsa laatua, ja nykyään Yle Areena toimiikin loistavasti laitteella kuin laitteella. Otteluiden striimaaminen onnistuu helposti suoraan selaimella tai Yle Areena -sovelluksen kautta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että suoratoistopalvelun livestriimit näkyvät vain fyysisesti Suomessa oleville katsojille. Sopimussyistä ulkomailla oleskelevat suomalaiset eivät pysty Yle Areena -palvelun kautta otteluita seuraamaan.

Suoratoistopalvelun suurin etu on luonnollisesti se, että otteluita voi seurata mistä tahansa, vaikkei pääsyä television ääreen olisikaan. Lähes yhtä merkittävä etu on kuitenkin se, että voit katsoa otteluita milloin tahansa. Jos et pysty seuraamaan ottelulähetyksiä suorana, tarjoaa Yle Areena sinulle mahdollisuuden striimata ottelut jälkikäteen juuri itsellesi sopivana ajankohtana.

Tämä auttaa suuresti myös heitä, jotka haluavat katsoa EM-kisojen jokaisen ottelun menettämättä sekuntiakaan. Koska osa otteluista pelataan samanaikaisesti, on kaikkien pelien katsominen suorana vaikeaa. Yle Areenan striimauspalvelun ansiosta sinun ei kuitenkaan tarvitse yrittää seurata otteluja samanaikaisesti, vaan voit katsoa otteluista toisen jälkikäteen. Näin voit keskittyä jokaiseen otteluun sataprosenttisesti.

Suoratoista vuoden 2022 jalkapallon EM-kisat matkapuhelimen ja tabletin kautta

Urheilun seurannan kannalta suoratoistopalveluiden suurin etu on se, että voit tehdä sitä missä tahansa. Tämä tarkoittaa, että voit seurata otteluita puhelimellasi tai tabletilla, kunhan sinulla on toimiva Internet-yhteys ja tili Ylen Areena -palvelussa. Vieläkin helpommaksi urheilutapahtumien seuraaminen muuttuu Yle Areena -sovelluksen avulla, joka on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Tällä tavalla sinun ei tarvitse erikseen kirjautua jokaisella käyttökerralla ja sovellus muistaa sen, mitä olit edellisellä käyttökerralla katsonut palvelusta.

Näytetäänkö EM-ottelut Yle Areena -palvelussa?

Yle Areena -suoratoistopalvelu tulee sisältämään runsaan tarjonnan EM-otteluita, joita voit katsoa missä tahansa ja juuri sinulle sopivana ajankohtana. Ylellä on lähetysoikeudet kaikkiin EM-kisojen otteluihin, mikä tarkoittaa, että kaikki lopputurnauksen yli 50 ottelua studio-osuuksineen tulevat näkymään myös Yle Areena -palvelussa.

Palvelun suurin valtti on siinä, että voit livestriimata otteluita selaimen tai sovelluksen välityksellä mistä tahansa, kunhan olet toimivat Internet-yhteyden päässä. Lisäksi voit katsoa striimejä jälkilähetyksinä, mikäli et pysty otteluita suorina seuraamaan. Ottelut ovat Yle Areenassa vapaasti katsottavissa tietyn ajan, esimerkiksi yhden viikon tai yhden kuukauden ajan ottelun jälkeen. Yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä itse turnausta.

EM-kisojen suoratoisto vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Myös monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden katsoa EM-kisojen ottelujen livestriimejä palveluidensa kautta. Otteluiden suoratoisto on osa niitä lisäpalveluita, jota vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat asiakkaillensa. Nykyään on yleinen toimintamalli, että peliyhtiö antaa asiakkaalleen mahdollisuuden katsoa livestriiminä ne ottelut, joihin asiakas on itse asettanut vetoja. Tämä tarjoaa selkeää lisäarvoa pelaajalle, joka voi siten seurata sekä vetojansa että itse ottelua yhdessä ja samassa paikassa.

Näytettävien otteluiden yhteydessä yleensä avautuu myös mahdollisuus tehdä live-vetoja ottelun aikana. Tämä tarkoittaa erilaisten vetojen asettamista peliin sinä aikana, kun ottelu on käynnissä. Live-vedonlyönti ottelun aikana on jotain, mitä yhä useammat haluavat kokeilla ja saada siten lisää jännitystä ottelun seuraamiseen. Mahdollisuus katsoa livestriimiä ja lyödä live-vetoja samassa paikassa onkin jotain, mikä tuo yhä useammalle fanille lisäjännitystä EM-kisojen aikana.

⏰ Milloin vuoden 2021 jalkapallon EM-kisat alkavat?

Vuoden 2021 jalkapallon EM-kisojen ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina 11. kesäkuuta. Tämän jälkeen kisat kestävät kuukauden, ja finaali pelataan sunnuntaina 11. heinäkuuta. Turnaus pelataan tällä kertaa hajautetusti 11 kaupungissa ympäri Eurooppaa.

📺 Kenellä on jalkapallon EM-kisojen lähetysoikeudet tänä vuonna?

Yle omistaa Suomessa kaikki lähetysoikeudet EM-kisojen lopputurnaukseen. Ottelut näytetään maksuttomasti Ylen kanavilla. Lisäksi ottelut ovat ilmaiseksi striimattavissa Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta.

📱 Voinko suoratoistaa otteluita jalkapallon EM-kisoista?

Kaikki ottelut tulevat Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta katsottaviksi. Tältä sivulta voit lukea lisää jalkapallon EM-kisojen suoratoistomahdollisuuksista.

🎙️ Asiantuntijat, kommentaattorit ja selostajat vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

Tärkeää osaa jalkapallon EM-lähetyksissä näyttelevät TV-persoonat ja asiantuntijavieraat, jotka näkyvät lähetyksessä ja kommentoivat sekä analysoivat pelejä tarjoten katsojille monipuolisia näkemyksiä koko turnauksen ajan.

Yleensä otteluita edeltää niin kutsuttu EM-kisastudio, jossa juontajat yhdessä asiantuntijoiden ja vieraiden kanssa keskustelevat kyseisen päivän otteluista. Lisäksi jokainen peli selostetaan sekä suomeksi että ruotsiksi, ja katsojat voivat vapaasti valita haluamansa selostuskielen. Selostajien tehtävänä on kertoa kaikesta, mitä kentällä tapahtuu ottelun aikana, sekä lisätä katsojakokemuksen nautintoa sekä ylläpitää oikeanlaista tunnelmaa.

Seuraa jalkapallon EM-kisoja Ylellä

Sitä, ketkä saavat kunnian toimia Ylen EM-kisalähetysten kommentaattoreina ja asiantuntijoina tänä vuonna, ei ole vielä kiveen hakattu. Asiantuntijoina jalkapallostudiossa on aiemmin toiminut niin entisiä pelaajia kuin muita lajiasiantuntijoitakin. Aikaisemmissa kisoissa Ylen kisastudiossa on nähty muun muassa Jari Litmanen, Petri Pasanen ja Erkka V. Lehtola. Varmaa on, että myös tänä vuonna EM-kisastudion tunnelmaa pyritään pitämään yllä vaihtelevien ja mielenkiintoisten urheilu- ja jalkapallopersoonien avulla.

Aiempina vuosina jalkapallon arvokisojen otteluiden selostajana on toiminut Matti Härkönen, joka on selostajana todellinen jalkapalloammattilainen. Muita Ylen palkkaamia selostajia ovat olleet muun muassa Niki Juusela, Tapio Suominen, Tero Karhu, Olli Ikäheimo, Simo Leinonen ja Kaj Kunnas. Oletettavaa on, että iso osa edellä mainituista selostajakonkareista toimii myös tämän vuoden EM-kisojen otteluselostajina.

🌍 EM 2021 kisakaupunkien aikavyöhykkeet

Jotkut EM-kisakaupungit ovat eri aikavyöhykkeillä kuin Suomi. Tämän vuoksi on tärkeää pitää mielessä, että otteluiden paikallinen aloitusaika ja ottelun suomalainen lähetysaika voivat poiketa toisistaan.

Alta näet mikä on aikaero Suomen ja kunkin EM-kisojen paikkakunnan välillä.
Lontoo: – 2 tuntia
Glasgow: – 2 tuntia
Kööpenhamina: – 1 tunti
München: – 1 tunti
Rooma: – 1 tunti
Amsterdam: – 1 tunti
Sevilla: – 1 tunti
Budapest: – 1 tunti
Pietari: Sama aikavyöhyke
Bukarest: Sama aikavyöhyke
Baku: + 1 tunti