Tältä sivulta löydät vuoden 2021 jalkapallon EM-kisojen ajantasaisen TV-aikataulun. Ottelut lähetetään suorina lähetyksinä Ylen kanavilta. Ottelut ovat myös seurattavissa Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Tarkkoja kanavatietoja ei ole vielä saatavilla, mutta taulukkoa päivitetään kevään 2021 aikana kanavatiedoilla. Alla on kuitenkin jo peliaikataulu, josta näet mitkä päivämäärät ja kellonajat koskevat kutakin ottelua. Huomaa myös, että aikataulussa on merkitty otteluiden alkamisaika, mutta televisiolähetys voi alkaa jo paljon aikaisemmin ennen ottelua.

TV-aikataulu

Turkki - Italia
Wales - Sveitsi
Tanska - Suomi
Belgia - Venäjä
Englanti - Kroatia
Itävalta - Pohjois-Makedonia
Alankomaat - Ukraina
Skotlanti - Tšekki
Puola - Slovakia
Espanja - Ruotsi
Unkari - Portugali
Ranska - Saksa
Suomi - Venäjä
Turkki - Wales
Italia - Sveitsi
Ukraina - Pohjois-Makedonia
Tanska - Belgia
Alankomaat - Itävalta
Ruotsi - Slovakia
Kroatia - Tšekki
Englanti - Skotlanti
Unkari - Ranska
Portugali - Saksa
Espanja - Puola
Sveitsi - Turkki
Italia - Wales
Ukraina - Itävalta
Pohjois-Makedonia - Alankomaat
Venäjä - Tanska
Suomi - Belgia
Kroatia - Skotlanti
Tšekki - Englanti
Ruotsi - Puola
Slovakia - Espanja
Portugali - Ranska
Saksa - Unkari

TV lähetysajat EM pudotuspelit

Päivämäärä Joukkueet Järjestäjäkaupunki Kanava
26. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Lohko A: 2. sija – Lohko B: 2. sija Amsterdam, Alankomaat Yle
26. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Lohko A: Voittaja – Lohko C: 2. sija Lontoo, Englanti Yle
27. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Lohko C: Voittaja – Lohko D/E/F: 3. sija Budapest, Unkari Yle
27. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Lohko B: Voittaja – Lohko A/D/E/F: 3. sija Bilbao, Espanja Yle
28. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Lohko D: 2. Sija – Lohko E: 2. sija Kööpenhamina, Tanska Yle
28. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Lohko F: Voittaja – Lohko A/B/C 3. Sija Bukarest, Romania Yle
28. kesäkuuta 2021 klo 19:00 Lohko D: 2. Sija – Lohko E: 2. sija Kööpenhamina, Tanska Yle
28. kesäkuuta 2021 klo 22:00 Lohko F: Voittaja – Lohko A/B/C 3. Sija Bukarest, Romania Yle
2. heinäkuuta 2021 klo 19:00 Puolivälierä 1 Pietari, Venäjä Yle
2. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Puolivälierä 2 München, Saksa Yle
3. heinäkuuta 2021 klo 19:00 Puolivälierä 3 Baku, Azerbaidžan Yle
3. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Puolivälierä 4 Rooma, Italia Yle
6. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Semifinaali 1 Lontoo, Englanti Yle
7. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Semifinaali 2 Lontoo, Englanti Yle
11. heinäkuuta 2021 klo 22:00 Finaali Lontoo, Englanti Yle

Kaikki jalkapallon EM-kisojen aikatauluajat ilmoitetaan Suomen kellonaikaan. Huomaathan, että jalkapallon EM-peliaikataulun ajat ja TV-kanavat voivat muuttua vähän ennen ottelun alkua, eikä jalkapallon-em.fi ole vastuussa tästä.

Täydellinen TV-opas jalkapallon EM-2021 kisoihin

Suomen TV-lähetykset vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoista tapahtuvat Ylenn kanavilla. Yle omaa lähetysoikeudet kaikkiin turnauksen otteluihin. Yle tulee tarjoamaan kanavillaan runsaan tarjonnan otteluita ja luonnollisesti kaikki Suomen joukkueen pelit televisioidaan suorina lähetyksinä.
Yksityiskohdat ja lähetysten alkamisajankohdat lähetettävistä otteluista tarkentuvat kevään aikana.

EM-kisat keräävät korkeat katsojaluvut

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen alkaessa on varmaa, että lähes koko kansa istuu television edessä kannustamassa Suomen maajoukkuetta. Suomen osallistuminen EM-kisojen lopputurnaukseen on historiallinen saavutus, jota tullaan juhlistamaan kotikatsomoissa. Suomalaiset eivät perinteisesti ole olleet niin suuria jalkapallon seuraajia verrattuna esimerkiksi jääkiekkoon, mutta tämänvuotinen EM-lopputurnaus tulee varmasti olemaan poikkeuksellisen suosittu.

Maailmanlaajuisesti EM-kisat ovat hyvin seurattu urheilutapahtuma. Jokainen lopputurnauksen ottelu vetää miljoonayleisöjä ympäri maailman. Tämä takaa massiivisen näkyvyyden myös EM-debyyttinsä tekevälle Suomen joukkueelle. Jokaiselle Suomen joukkueen pelaajalle tämä turnaus tarjoaa mahdollisuuden nousta koko maailman tietoisuuteen, mikäli pelaajat pystyvät osoittamaan poikkeuksellisen hyviä pelitaitoja.

TV-oikeudet tuleviin jalkapallon EM-kisoihin

Ylellä on laajat oikeudet Uefan jalkapalloturnauksien televisiointiin. Yle näyttää kaikki EM 2021 lopputurnauksen ottelut maksuttomilla kanavillaan. Lisäksi Yle on myös tehnyt viime vuonna sopimuksen Uefan kanssa tulevista vuoden 2024 ja 2028 EM-lopputurnauksien televisioinneista. Näin toimien Yle vastaa suomalaisten nousevaan jalkapallobuumiin ja tarjoaa jalkapallon huipputurnauksia ilmaiseksi jokaiseen kotiin katsottavaksi.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila iloitsee onnistuneiden sopimusneuvottelujen tuloksista. ”Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti”, kommentoi Ylä-Anttila. Sopimuskaudelle mahtuu pelkästään 60 huuhkajien ottelua ja lisäksi tarjontaan kuuluvat myös muut tulevien EM-turnauksien kovatasoiset ottelut.

Mainoskatkoihin kyllästyneet kiittelevät erityisesti Ylen lähetyksiä, sillä mainoksia ei Ylellä näytetä. Pelikatkoja hyödynnetään sen sijaan itse pelin analysointiin studiossa olevien ammattialaisten toimesta. Näin katsojat voivat saada mainoksien sijaan syvällisempää näkemystä pelin kulusta.

Suomen EM-otteluiden lähetykset

Alla on luettelo Suomen otteluista jalkapallon EM-kisoissa vuonna 2021. Kaikki ottelut tulevat näkymään maksuttomilla Ylen kanavilla.

Lauantaina 12. kesäkuuta klo 19:00: Tanska-Suomi (Yle)
Keskiviikkona 16. kesäkuuta klo 16:00: Suomi-Venäjä (Yle)
Maanantaina 21. kesäkuuta klo 22:00: Suomi-Belgia (Yle)

Jos Suomen maajoukkue etenee neljännesvälierään, näyttää Yle ottelun suorana lähetyksenä. Samoin mahdolliset sitä seuraavat Suomen joukkueen pudotuspeliottelut näkyvät Ylen kanavilla suorina lähetyksinä.

Mahdollinen neljännesvälierä (Yle)
Mahdollinen puolivälierä (Yle)
Mahdollinen semifinaali (Yle)
Mahdollinen EM-finaali (Yle)

EM 2021 -kisat verkossa – suoratoista jalkapallon EM-ottelut

Kaikkein suomalaisten onneksi Yle voitti tarjouskilpailussa EM-lopputurnauksen lähetysoikeudet ja näyttää ottelut niin televisiossa kuin suoratoistopalvelussaan. Yle Areena on erinomainen suoratoistopalvelu, jota kuka tahansa suomalainen voi käyttää vapaasti. On tärkeää huomata, että suoratoistopalvelun lähetysoikeudet näkyvät vain fyysisesti Suomessa oleville katsojille. Sopimussyistä ulkomailla oleskelevat suomalaiset eivät pysty Yle Areena -palvelun kautta otteluita seuraamaan.

Suoratoistopalvelun suurin etu on mahdollisuus katso otteluita itselleen sopivana ajankohtana. Jos ei pysty suoria lähetyksiä seuraamaan, tarjoaa Yle Areena -palvelu mahdollisuuden katsoa otteluita jälkikäteen. Samoin palvelu mahdollistaa samaan aikaan pelattavien otteluiden katseleminen jälkikäteen, joten kahta samaan aikaan pelattavaa ottelua ei tarvitse yrittää seurata suorina lähetyksinä. Kahdesta tai useammasta ottelusta voi valita sen mielenkiintoisimman ottelun, jota seuraa suorana lähetyksenä.

Suoratoista vuoden 2021 jalkapallon EM-kisat matkapuhelimen ja tabletin kautta

Urheilun seurannan kannalta suoratoistopalveluiden suurin etu on se, että voit tehdä sitä missä tahansa. Tämä tarkoittaa, että voit seurata otteluita puhelimellasi tai tabletilla, kunhan sinulla on toimiva Internet-yhteys ja tili Ylen Areena -palvelussa. Vieläkin helpommaksi urheilutapahtumien seuraaminen muuttuu Yle Areena -sovelluksen avulla, joka on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Tällä tavalla sinun ei tarvitse erikseen kirjautua jokaisella käyttökerralla ja sovellus muistaa sen, mitä olit edellisellä käyttökerralla katsonut palvelusta.

Näytetäänkö EM-ottelut Yle Areena -palvelussa?

Yle Areena -suoratoistopalvelu tulee sisältämään runsaan tarjonnan EM-otteluita katsottavaksi sinulle sopivana ajankohtana. Yle omaa esitysoikeudet koko EM-lopputurnaukseen, joten otteluiden ja kisastudiolähetysten määrä tulee olemaan runsas. Ottelut ovat vapaasti katsottavissa tietyn ajan, esimerkiksi yhden viikon tai yhden kuukauden ajan palvelussa. Yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä itse turnausta.

EM-kisojen suoratoisto vedonlyöntisivujen kautta

Monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat palvelunsa välityksellä katsottavaksi EM-otteluita. Otteluiden suoratoisto on osa asiakaspalvelua, jota peliyhtiöt tarjoavat asiakkaillensa. Nykyään on yleistynyt toimintamalli, jossa peliyhtiö antaa asiakkaalleen mahdollisuuden katsoa suoratoistopalvelustaan ne ottelut, joihin asiakas on asettanut vetoja. Tämä on selkeä lisäarvo pelaajalle, joka voi siten seurata sekä vetojansa että itse ottelua yhdessä ja samassa paikassa.

Näytettävien otteluiden yhteydessä yleensä avautuu myös mahdollisuus tehdä live-vetoja ottelun aikana. Tällöin tehdään vetoja kentällä tapahtuvista asioista. Live-vedonlyönti ottelun aikana on jotain, mitä yhä useammat haluavat kokeilla ja saada siten lisää jännitystä ottelun seuraamiseen.

Milloin vuoden 2021 jalkapallon EM-kisat alkavat?

Perjantaina 11. kesäkuuta pelataan tämän vuoden jalkapallon EM-kisojen ensimmäinen ottelu. Itse turnaus pelataan tällä kertaa hajautetusti 12 suuressa Euroopan kaupungissa.

Kenellä on jalkapallon EM-kisojen lähetysoikeus tänä vuonna?

Yle on hankkinut oikeudet EM-kisojen lopputurnaukseen. Ottelut näytetään maksuttomasti Ylen kanavilla.

Voinko suoratoistaa otteluita jalkapallon EM-kisoista?

Kaikki ottelut tulevat Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta katsottaviksi. Tältä sivulta voit lukea lisää jalkapallon EM-suoratoistosta.

Asiantuntijat, kommentaattorit ja selostajat vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

Tärkeää osaa jalkapallon EM-lähetyksissä näyttelevät TV-persoonat ja asiantuntijavieraat, jotka näkyvät lähetyksessä ja kommentoivat sekä analysoivat pelejä tarjoten katsojille monipuolisia näkemyksiä koko turnauksen ajan.
Yleensä järjestetään niin sanottu EM-kisastudio, jossa juontajat yhdessä asiantuntijoiden ja vieraiden kanssa keskustelevat otteluista. Lisäksi jokainen peli selostetaan sekä suomeksi että ruotsiksi, ja katsojat voivat valita selostuskielen. Selostajien tehtävänä on kertoa kaikesta, mitä kentällä tapahtuu ottelun aikana.

Seuraa jalkapallon EM-kisoja Ylellä

Sitä, kuka saa kunnian toimia Ylen EM-lähetyksissä kommentaattoreina ja asiantuntijoina tänä vuonna, ei ole vielä kiveen hakattu. Asiantuntijoina jalkapallostudiossa on aiemmin toiminut niin entisiä pelaajia, kuten Jari Litmanen, sekä urheiluasiantuntijoita, kuten Petri Pasanen ja Erkka V. Lehtola. Varmaa on, että EM-kisastudion tunnelmaa pyritään pitämään yllä vaihtelevien mielenkiintoisten urheilu- ja jalkapallopersoonien avulla.

Aiempina vuosina otteluiden selostajina on toiminut Matti Härkönen, joka on urheiluselostajan ammatissa koko elämänsä. Muita Ylen palkkaamia selostajia ovat olleet muun muassa Niki Juusela, Tapio Suominen, Tero Karhu, Olli Ikäheimo, Simo Leinonen ja Kaj Kunnas. Oletettavaa on, että ainakin muutama edellä mainituista selostajakonkareista toimii myös tämän vuoden EM-kisojen otteluselostajina.

EM 2021 kisakaupunkien aikavyöhykkeet

Jotkut EM-kisakaupungit ovat eri aikavyöhykkeillä kuin Suomi. Tämän vuoksi saattaa olla tarpeen pitää mielessä, että ottelun paikallinen aloitusaika ja ottelun suomalainen lähetysaika voivat poiketa toisistaan.

Alla näet kuinka suuri aikaero on Suomen ja eri EM-kaupunkien välillä.
Lontoo: -2 tuntia
Dublin: -2 tuntia
Glasgow: -2 tuntia
Kööpenhamina: -1 tunti
München: -1 tunti
Rooma: -1 tunti
Amsterdam: -1 tunti
Bilbao: -1 tunti
Budapest-1 tunti
Pietari: sama aikavyöhyke
Bukarest: sama aikavyöhyke
Baku: +1 tunti