Tältä sivulta löydät kaikkien kesän 2022 jalkapallon EM-kisojen otteluiden tulokset. Kisat pelataan 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta, minkä aikana yhteensä 24 maajoukkuetta kilpailee Euroopan mestaruudesta yhdessä maailman suurimmista ja seuratuimmista urheilutapahtumista. Jokainen piste, jonka kukin joukkue onnistuu saamaan alkulohkon pelien aikana, on äärettömän tärkeä loppuotteluun asti etenemisen kannalta. Alla olevaa tulosluetteloa päivitetään kisojen aikana säännöllisesti ja mahdollisimman nopeasti otteluiden päättymisen jälkeen.

Tällä sivulla voit myös seurata otteluiden kulkua reaaliajassa. Jalkapallon EM-livetulosten avulla voit pysyä ajan tasalla kaikista kyseisen päivän otteluista yhdellä silmäyksellä. Näin yksikään turnauksen aikana tehty maali ei pääse livahtamaan ohitsesi.

Everton - Aston Villa
Brentford - Wolverhampton Wanderers

Livetulokset ja liveseuranta Jalkapallon EM 2022

Jalkapallon EM-kisojen 2022 tulokset

Italia
1 - 1
Englanti
Englanti
2 - 1
Tanska
Italia
1 - 1
Espanja
Tšekki
1 - 2
Tanska
Ukraina
0 - 4
Englanti
Sveitsi
1 - 1
Espanja
Belgia
1 - 2
Italia
Englanti
2 - 0
Saksa
Ruotsi
1 - 2
Ukraina
Kroatia
3 - 5
Espanja
Ranska
3 - 3
Sveitsi
Hollanti
0 - 2
Tšekki
Belgia
1 - 0
Portugali
Wales
0 - 4
Tanska
Italia
2 - 1
Itävalta
Ruotsi
3 - 2
Puola
Slovakia
0 - 5
Espanja
Portugali
2 - 2
Ranska
Saksa
2 - 2
Unkari
Kroatia
3 - 1
Skotlanti
Tšekki
0 - 1
Englanti
Ukraina
0 - 1
Itävalta
Pohjois-Makedonia
0 - 3
Hollanti
Venäjä
1 - 4
Tanska
Suomi
0 - 2
Belgia
Sveitsi
3 - 1
Turkki
Italia
1 - 0
Wales
Unkari
1 - 1
Ranska
Portugali
2 - 4
Saksa
Espanja
1 - 1
Puola
Ruotsi
1 - 0
Slovakia
Kroatia
1 - 1
Tšekki
Englanti
0 - 0
Skotlanti
Ukraina
2 - 1
Pohjois-Makedonia
Tanska
1 - 2
Belgia
Hollanti
2 - 0
Itävalta
Suomi
0 - 1
Venäjä
Turkki
0 - 2
Wales
Italia
3 - 0
Sveitsi
Unkari
0 - 3
Portugali
Ranska
1 - 0
Saksa
Skotlanti
0 - 2
Tšekki
Puola
1 - 2
Slovakia
Espanja
0 - 0
Ruotsi
Englanti
1 - 0
Kroatia
Itävalta
3 - 1
Pohjois-Makedonia
Hollanti
3 - 2
Ukraina
Wales
1 - 1
Sveitsi
Tanska
0 - 1
Suomi
Belgia
3 - 0
Venäjä
Turkki
0 - 3
Italia

🔢 Jalkapallon EM-kisat 2021 tulokset – Näin pisteet jaetaan lohkovaiheen aikana

Jalkapallon EM-kisoissa 2021 pelataan yhteensä 51 jännittävää ottelua ympäri Eurooppaa, joiden aikana selvitetään, mikä maista on Euroopan paras jalkapallomaa vuonna 2021. Alkulohkojen aikana joukkueet pelaavat yhteensä 36 ottelua, ja pudotuspelivaiheessa on luvassa15 ottelua lisää.

Me jalkapallon-em.fi/tulokset -sivustolla seuraamme koko turnausta ja päivitämme tälle sivulle kaikki ottelutulokset heti, kun ottelut on saatu päätökseen. Tulokset ladataan suoraan UEFA:n verkkosivustolta, jotta voit olla varma, että sinulla on käytössäsi luotettavimmat ja reaaliaikaisimmat tiedot otteluihin liittyen.

Lisäksi livetuloksien avulla saat reaaliaikaisia ​​päivityksiä siitä, miten parhaillaan pelattavat EM-ottelut etenevät. Livetuloksia seuraamalla näet esimerkiksi sen, kuinka paljon kustakin ottelusta on pelattu, kumpi puoliaika on käynnissä ja kuinka monta maalia ottelussa on tähän mennessä tehty.

Jokaisessa alkulohkon ottelussa on tarjolla tärkeitä pisteitä, joita joukkueet tarvitsevat edetäkseen EM-kisojen pudotuspeleihin. Lohkot-välilehdeltä pystyt seuraamaan, mikä tilanne kussakin lohkossa on jokaisen pelatun ottelun jälkeen. Voitosta joukkueet saavat kolme pistettä. Jos ottelu puolestaan päättyy tasapeliin, saa kumpikin joukkueista yhden pisteen. Tappiosta joukkueen pistetili ei kartu ollenkaan. Koska kukin joukkue pelaa lohkovaiheen aikana kolme ottelua, voi yksi joukkue saada alkulohkon aikana maksimissaan yhdeksän.

Alkulohkoista neljännesvälieriin jatkavat kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta. Lisäksi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle etenee neljä parasta lohkokolmosta. Täten jokaisen lohkon viimeinen, sekä kaksi huonointa lohkokolmosta, jäävät jatkopelien ulkopuolelle ja joutuvat päättämään kisareissunsa jo lohkovaiheen jälkeen.

⚽ Jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailut jalkapallon EM-kisojen aikana

EM-kisojen lohkovaiheen otteluita ei ratkaista jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla, vaan joukkueet sen sijaan jakavat sarjapisteet ottelun päättyessä tasapeliin normaalin peliajan puitteissa. Pudotuspeleissä puolestaan pelataan jatkoaika, mikäli normaalin 90 peliminuutin aikana ei voittajaa ole vielä löytynyt. Pudotuspeliottelut pelataan aina ratkaisuun asti.

Jatkoaika koostuu kahdesta 15 minuutin jaksosta, joiden aikana tehdyt maalit lisätään normaalin peliajan maalisaldoon. Ensimmäisen maalin jatkoajalla tehnyt joukkue ei siten ole välittömästi ottelun voittaja, vaan yhteensä 30 minuutin jatkoaika pelataan loppuun joka tapauksessa. Vaikka toinen joukkueista menisi jatkoajan aikana johtoon, voi toinen joukkue vielä tasoittaa tilanteen tai jopa voittaa ottelun jatkoajan puitteissa. Jos tilanne joukkueiden välillä on edelleen tasan 30 minuutin jatkoajan jälkeen, ottelu ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla.

Rangaistuslaukauskilpailussa molemmat joukkueet ampuvat viisi rangaistuslaukausta, ja eniten maaleja näiden aikana tehnyt joukkue voittaa ottelun. Jos toisen joukkueen kaula kasvaa rangaistuslaukauskilpailun aikana niin suureksi, ettei vastustaja voi sitä enää saavuttaa, voidaan rangaistuslaukauskilpailu päättää myös ennen viittä täyttä kierrosta. Jos tilanne on esimerkiksi neljän laukojaparin jälkeen 4-2, ei vähemmän maaleja tehnyt joukkue voi enää ottelua voittaa, jolloin rangaistuslaukauskilpailu lopetetaan neljännen kierroksen päätyttyä. Jos viiden kierroksen jälkeen tilanne on tasan, jatketaan rangaistuslaukauskilpailua äkkikuolema-periaatteella, eli yksi laukojapari kerrallaan, kunnes vain toinen joukkueista onnistuu maalinteossa.

Kun rangaistuslaukauksilla päättyvä ottelu on ohi, voittajajoukkue saa tilastoihin rangaistuspotkukisan voitosta yhden ylimääräisen maalin niiden maalien lisäksi, jotka joukkue onnistui tekemään varsinaisen peliajan ja jatkoajan aikana. Kaikki rangaistuspotkukilpailun maalit eivät siten sisälly ottelun lopputulokseen. Esimerkiksi, jos rangaistuslaukauksilla ratkaistava ottelu on varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 1–1, lopputulos on 2-1 ottelun rangaistuslaukauksilla voittavalle joukkueelle. Myöskään rangaistuslaukauskilpailussa onnistuneet pelaajat eivät saa nimeään maalintekijätilastoihin, eikä maaleja lasketa osumiksi turnauksen maalipörssissä.

⏰ Milloin vuoden 2021 jalkapallon EM-kisat pelataan?

Jalkapallon EM-kisat 2021 avaava ottelu pelataan perjantaina 11. kesäkuuta 2021 klo 22.00, jolloin Turkki kohtaa Italian. EM-kisat päättyvät sunnuntaina 11. heinäkuuta 2021 järjestettävään finaaliin, joka pelataan Lontoon Wembelyllä alkaen klo 22:00.

📣 Kuinka seuraan otteluita reaaliajassa?

Voit katsoa EM-kisojen otteluita YLE:n kanavilta, YLE Areena -striimauspalvelussa tai seurata live-raportointiamme tällä sivulla.

🏟 Missä jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan?

Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailujen 60-vuotisen taipaleen kunniaksi tämän vuoden EM-lopputurnauksella ei ole vain yhtä tai kahta järjestäjämaat, kuten on yleensä ollut tapana. Sen sijaan ottelut pelataan 11 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Jokainen kuudesta alkulohkoista pelataan kahdella eri paikkakunnalla. Pudotuspelejä pelataan niin ikään 11 eri kaupungissa. EM-kisojen välierät ja finaali pelataan Lontoon Wembleyllä. Muut otteluita järjestävät kaupungit ovat München, Rooma, Baku, Pietari, Bukarest, Amsterdam, Sevilla, Budapest, Glasgow ja Kööpenhamina. Alun perin myös Dublin ja Bilbao kuuluivat kisojen järjestäjäkaupunkeihin, mutta ne joutuivat luopumaan kisaisännyydestään pandemiatilanteen vuoksi. Sevilla ei puolestaan alun perin kuulunut kisakaupunkeihin, mutta se valittiin ottelupaikkakunnaksi Bilbaon tilalle.

🥇 Mikä joukkue on voittanut eniten Euroopan mestaruuksia?

Saksa ja Espanja ovat tilastojen valossa historian menestyneimmät jalkapallomaat EM-kisoissa, sillä kumpikin on voittanut EM-kultaa kolmesti. Näiden kannoilla seuraa Ranska, jolla on kasassa kaksi Euroopan mestaruutta.

📣 Livetulokset – Uusi tapa seurata jalkapalloa

Tänä päivänä urheilun saralla on niin paljon mielenkiintoista seurattavaa, että joskus voi olla vaikeaa pysyä ajan tasalla kaikesta, mitä tapahtuu. Suurena apuna toimii livescore eli live-tuloslähetys, jossa näet sen hetkisen tilanteen kaikista juuri sillä hetkellä käynnissä olevista otteluista. Live-tuloslähetyksessä näet, kuinka paljon ottelusta on pelattu ja kuinka monta maalia siinä on tehty. Uusien tapahtumien yhteydessä tulossivua päivitetään automaattisesti ilman, että sinun on päivitettävä sitä itse.

Livescore-palvelut ovat mahtava apuväline esimerkiksi silloin, kun olet liian kiireinen katsomaan ottelua televisiosta, tai ihan vain vedonlyöntiä silmällä pitäen. Livetuloksien seuraamiseen on tarjolla monenlaisia applikaatioita, jotka ilmoittavat aina, kun ottelussa tapahtuu jotakin käänteentekevää. Tämä on erittäin hyödyllistä silloin, kun olet lyönyt vetoa useammasta ottelusta, ja haluat pysyä kärryillä siitä, kuinka ottelut etenevät, tai silloin, jos harrastat live-vetoja. Live-vedonlyöntiä varten useiden otteluiden samanaikainen seuraaminen onkin lähes välttämätöntä.

Myös tällä sivustolla tarjoamme reaaliaikaisen liveseurannan kaikista vuoden 2021 EM-kisoissa pelattavista otteluista. Turnauksen, joka alkaa kesäkuun 11. päivä ja loppuu 11. heinäkuuta, aikana pelataan yhteensä 51 ottelua. Näistä jokainen on seurattavissa tällä sivulla reaaliajassa.

Livetulokset vedonlyöntiyhtiöissä

Hieman yllättävämpi paikka seurata urheilua reaaliajassa ovat eri vedonlyöntiyhtiöt. Otteluiden kertoimien, vetojen ja live-vedonlyönnin lisäksi monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat nykyään mahdollisuutta seurata eri otteluiden kulkua reaaliajassa ajantasaisen raportoinnin muodossa. Tällä tavalla voit seurata otteluiden kulkua samasta paikasta, jossa olet lyönyt vetosi. Samalla voit seurata esimerkiksi live-vetojen kertoimien kehitystä ja analysoida, miltä omat voittomahdollisuutesi näyttävät. Usein vedonlyöntiyhtiöt linkittävätkin livetulosten raportoinnin live-vetoihin, minkä vuoksi voit pelata live-vetoja otteluiden aikana äärimmäisen helposti, jos huomaat, että sopiva pelin paikka osuu kohdalle.

Voidaksesi seurata tämänkaltaisia liveseurantaa sinun on ensin rekisteröidyttävä peliyhtiön asiakkaaksi. Jos sinulla on vedonlyöntitili, ei sinun tarvitse enää avata uutta tiliä. Jos talletat tilillesi rahaa, voit otteluiden seuraamisen aikana lyödä myös live-vetoja tehdäksesi otteluiden seuraamisesta entistä jännittävämpää. Jotkin vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös mahdollisuuden katsoa ottelua live-striiminä niille, jotka ovat lyöneet vetoa ottelun tuloksesta.

💥 Aikaisemmat EM-tulokset numeroina

Miesten jalkapallon EM-kisat on pelattu aiemmin 15 kertaa ja näiden kisojen aikana pelattujen 286 ottelun aikana on tehty 687 maalia. Tämä tarkoittaa keskimäärin 2,4 maalia ottelua kohden. Siitä huolimatta yleisin lopputulos vuosien varrella on ollut 1–0, sillä lähes viidesosa kaikista pelatuista otteluista on johtanut vain yhteen tehtyyn maaliin. Muut yleisimmät lopputulokset ovat 2–1, 2–0 ja 1–1. Hieman yli kymmenesosa kaikista otteluista on päättynyt maalittomana.

Suurin määrä tehtyjä maaleja yhdessä ja samassa ottelussa on yhdeksän, mikä tapahtui Ranskan ja Jugoslavian välisessä avausottelussa EM-kisojen ensimmäisen vaiheen aikana vuonna 1960. Lopputulos oli 5–4 Jugoslavialle, joka otti voiton ottelussa kolmen nopean maalin jälkeen.

Suurin määrä vastustajajoukkuetta vastaan tehtyjä maaleja yhdessä EM-kisojen ottelussa on kuusi. Tässä onnistui Hollanti, joka mätti kuusi maalia Jugoslavian verkkoon vuoden 2000 EM-kisojen puolivälierässä. Hollannin hyökkääjä ja Jari Litmasen kanssa Ajaxissa Mestarien liigan voittoa juhlinut Patrick Kluivert iski ottelussa hattutempun.