Tältä sivulta löydät kaikki kesän 2022 jalkapallon EM-kisojen otteluiden tulokset. Voit myös seurata otteluiden kehittymistä reaaliajassa liveseurantamme avulla. EM-kisat pelataan Englannissa 6.–31. heinäkuuta, ja niihin osallistuu toista kertaa historiassa 16 joukkuetta. Alkulohkot pelataan neljän joukkueen lohkoissa, joten lipsahduksiin ei ole varaa turnauksen alkumetreilläkään. Jokainen jaossa oleva piste on äärimmäisen tärkeä turnauksen jatkon ja pudotuspeleihin pääsyn kannalta.

Alla olevaa tulosluetteloa päivitetään kisojen aikana säännöllisesti ja mahdollisimman nopeasti otteluiden päättymisen jälkeen. Jalkapallon EM-livetulosten avulla voit puolestaan pysyä ajan tasalla kaikista kyseisen päivän otteluista yhdellä silmäyksellä. Näin yksikään turnauksen aikana tehty maali ei pääse livahtamaan ohitsesi.

Jalkapallon naisten EM-kisat: livetulokset

Tähän lisätään EM-kisojen liveseuranta heti, kun EM-kisat alkavat.

Jalkapallon naisten EM-kisojen tulokset

Italia
1 - 1
Englanti
Englanti
2 - 1
Tanska
Italia
1 - 1
Espanja
Tšekki
1 - 2
Tanska
Ukraina
0 - 4
Englanti
Sveitsi
1 - 1
Espanja
Belgia
1 - 2
Italia
Englanti
2 - 0
Saksa
Ruotsi
1 - 2
Ukraina
Kroatia
3 - 5
Espanja
Ranska
3 - 3
Sveitsi
Hollanti
0 - 2
Tšekki
Belgia
1 - 0
Portugali
Wales
0 - 4
Tanska
Italia
2 - 1
Itävalta
Ruotsi
3 - 2
Puola
Slovakia
0 - 5
Espanja
Portugali
2 - 2
Ranska
Saksa
2 - 2
Unkari
Kroatia
3 - 1
Skotlanti
Tšekki
0 - 1
Englanti
Ukraina
0 - 1
Itävalta
Pohjois-Makedonia
0 - 3
Hollanti
Venäjä
1 - 4
Tanska
Suomi
0 - 2
Belgia
Sveitsi
3 - 1
Turkki
Italia
1 - 0
Wales
Unkari
1 - 1
Ranska
Portugali
2 - 4
Saksa
Espanja
1 - 1
Puola
Ruotsi
1 - 0
Slovakia
Kroatia
1 - 1
Tšekki
Englanti
0 - 0
Skotlanti
Ukraina
2 - 1
Pohjois-Makedonia
Tanska
1 - 2
Belgia
Hollanti
2 - 0
Itävalta
Suomi
0 - 1
Venäjä
Turkki
0 - 2
Wales
Italia
3 - 0
Sveitsi
Unkari
0 - 3
Portugali
Ranska
1 - 0
Saksa
Skotlanti
0 - 2
Tšekki
Puola
1 - 2
Slovakia
Espanja
0 - 0
Ruotsi
Englanti
1 - 0
Kroatia
Itävalta
3 - 1
Pohjois-Makedonia
Hollanti
3 - 2
Ukraina
Wales
1 - 1
Sveitsi
Tanska
0 - 1
Suomi
Belgia
3 - 0
Venäjä
Turkki
0 - 3
Italia

🔢 Jalkapallon EM-kisojen 2022 tulokset – näin pisteet jaetaan lohkovaiheessa

Jalkapallon EM-kisoissa 2022 pelataan yhteensä 31 jännittävää ottelua, joista 24 pelataan turnauksen lohkovaiheen aikana. Pudotuspeleissä on luvassa seitsemän ottelua, jotka huipentuvat heinäkuun viimeiseinä päivänä Wembleyllä pelattavaan finaaliin. Ottelut pelataan kymmenellä eri stadionilla ja kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Englantia.

Me jalkapallon-em.fi/tulokset -sivulla seuraamme koko turnausta ja päivitämme tälle sivulle kaikki ottelutulokset heti, kun ottelut on saatu päätökseen. Tulokset ladataan suoraan Uefan verkkosivustolta, jotta voit olla varma, että sinulla on käytössäsi luotettavimmat ja reaaliaikaisimmat tiedot otteluihin liittyen.

Lisäksi livetuloksien avulla saat reaaliaikaisia ​​päivityksiä siitä, miten parhaillaan pelattavat EM-ottelut etenevät. Livetuloksia seuraamalla näet esimerkiksi sen, kuinka paljon kustakin ottelusta on pelattu, kumpi puoliaika on käynnissä ja kuinka monta maalia ottelussa on tähän mennessä tehty.

Jokaisessa alkulohkon ottelussa on tarjolla tärkeitä pisteitä, joita joukkueet tarvitsevat edetäkseen EM-kisojen pudotuspeleihin. Lohkot-välilehdeltä pystyt seuraamaan, mikä tilanne kussakin lohkossa on jokaisen pelatun ottelun jälkeen. Voitosta joukkueet saavat kolme pistettä. Jos ottelu puolestaan päättyy tasapeliin, saa kumpikin joukkueista yhden pisteen. Tappiosta joukkueen pistetili ei kartu ollenkaan. Koska kukin joukkue pelaa lohkovaiheen aikana kolme ottelua, voi yksi joukkue saada alkulohkon aikana maksimissaan yhdeksän.

Alkulohkoista pudotuspeleihin jatkavat kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta. Täten jokaisen lohkon kaksi huonointa jäävät jatkopelien ulkopuolelle ja joutuvat päättämään kisareissunsa jo lohkovaiheen jälkeen.

Jalkapallon EM-kisojen ottelu voi päättyä tasan vain lohkovaiheessa. Pudotuspeleissä jokainen peli pelataan ratkaisuun asti.

Jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailut jalkapallon naisten EM-kisoissa

EM-kisojen lohkovaiheen otteluita ei ratkaista jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla, vaan joukkueet sen sijaan jakavat sarjapisteet ottelun päättyessä tasapeliin normaalin peliajan puitteissa. Pudotuspeleissä puolestaan pelataan jatkoaika, mikäli normaalin 90 peliminuutin aikana ei voittajaa ole vielä löytynyt. Pudotuspeliottelut pelataan aina ratkaisuun asti.

Jatkoaika koostuu kahdesta 15 minuutin jaksosta, joiden aikana tehdyt maalit lisätään normaalin peliajan maalisaldoon. Ensimmäisen maalin jatkoajalla tehnyt joukkue ei siten ole välittömästi ottelun voittaja, vaan yhteensä 30 minuutin jatkoaika pelataan loppuun joka tapauksessa. Vaikka toinen joukkueista menisi jatkoajan aikana johtoon, voi toinen joukkue vielä tasoittaa tilanteen tai jopa voittaa ottelun jatkoajan puitteissa. Jos tilanne joukkueiden välillä on edelleen tasan 30 minuutin jatkoajan jälkeen, ottelu ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla.

Rangaistuslaukauskilpailussa molemmat joukkueet ampuvat viisi rangaistuslaukausta, ja eniten maaleja näiden aikana tehnyt joukkue voittaa ottelun. Jos toisen joukkueen kaula kasvaa rangaistuslaukauskilpailun aikana niin suureksi, ettei vastustaja voi sitä enää saavuttaa, voidaan rangaistuslaukauskilpailu päättää myös ennen viittä täyttä kierrosta. Jos tilanne on esimerkiksi neljän laukojaparin jälkeen 4–2, ei vähemmän maaleja tehnyt joukkue voi enää ottelua voittaa, jolloin rangaistuslaukauskilpailu lopetetaan neljännen kierroksen päätyttyä. Jos viiden kierroksen jälkeen tilanne on tasan, jatketaan rangaistuslaukauskilpailua äkkikuolema-periaatteella, eli yksi laukojapari kerrallaan, kunnes vain toinen joukkueista onnistuu maalinteossa. Rangaistuspotkut lauotaan vuorotellen joukkue kerrallaan.

Kun rangaistuslaukauksilla päättyvä ottelu on ohi, voittajajoukkue saa tilastoihin rangaistuspotkukisan voitosta yhden ylimääräisen maalin niiden maalien lisäksi, jotka joukkue onnistui tekemään varsinaisen peliajan ja jatkoajan aikana. Kaikki rangaistuspotkukilpailun maalit eivät siten sisälly ottelun lopputulokseen. Esimerkiksi, jos rangaistuslaukauksilla ratkaistava ottelu on varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 1–1, lopputulos on 2–1 ottelun rangaistuslaukauksilla voittavalle joukkueelle. Myöskään rangaistuslaukauskilpailussa onnistuneet pelaajat eivät saa nimeään maalintekijätilastoihin, eikä maaleja lasketa osumiksi turnauksen maalipörssissä.

⏰ Milloin vuoden 2022 jalkapallon EM-kisat pelataan?

Vuoden 2022 jalkapallon naisten EM-kisat alkavat keskiviikkona 6. heinäkuuta. Turnauksen avausottelu on Englannin ja Itävallan välinen A-lohkon kamppailu. Ottelu pelataan klo 22:00 Suomen aikaa. EM-kisat päättyvät sunnuntaina 31. heinäkuuta Lontoon Wembleyllä pelattavaan finaaliin. Edessä on siis jälleen yksi mahtava arvokisajalkapallon täyteinen kesä.

📣 Kuinka seuraan otteluita reaaliajassa?

Voit katsoa EM-kisojen otteluita Ylen kanavilta, Yle Areena -striimauspalvelussa tai seurata livetulosten raportointia esimerkiksi tällä sivulla.

🏟 Missä jalkapallon naisten EM-kisat 2022 pelataan?

Vuoden 2022 naisten EM-kisat pelataan kokonaisuudessaan Englannissa. Otteluita pelataan yhteensä kymmenellä eri stadionilla ja kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Englantia. Varsinaisia kisastadioneja on kahdeksan, minkä lisäksi turnauksen avausottelu pelataan Old Traffordilla Manchesterissa ja finaali 90 000 henkeä vetävällä Wembley Stadiumilla Lontoossa. Muut ottelupaikkakunnat ovat Sheffield, Southampton, Brighton and Hove, Milton Keynes, Rotherham ja Leigh.

🥇 Mikä joukkue on voittanut eniten naisten Euroopan mestaruuksia?

Saksa on ylivoimaisesti menestynein jalkapallomaa naisten EM-kisoissa. Jalkapallon naisten EM-kisat on pelattu yhteensä 12 kertaa, ja Saksa on voittanut jopa kahdeksan EM-kultaa. Saksa voitti Euroopan mestaruuden vuosina 1989 ja 1991 sekä kuusi kertaa putkeen vuosien 1995 ja 2013 välillä. Myös Skandinavian maat ovat olleet vahvasti edustettuina naisten EM-kisoissa, sillä toiseksi eniten mestaruuksia on Norjalla, joka on voittanut EM-kultaa kahdesti. Lisäksi Ruotsi voitti historian ensimmäiset naisten EM-kisat vuonna 1984. Myös Hollanti on voittanut Euroopan mestaruuden kertaalleen.

📣 EM-kisojen livetulokset – seuraa turnausta liveseurantamme avulla

Tänä päivänä urheilun saralla on niin paljon mielenkiintoista seurattavaa, että joskus voi olla vaikeaa pysyä ajan tasalla kaikesta, mitä tapahtuu. Suurena apuna toimii livescore eli tulosten liveseuranta, jossa näet sen hetkisen tilanteen kaikista juuri sillä hetkellä käynnissä olevista otteluista. Liveseurannan avulla näet, kuinka paljon ottelusta on pelattu ja kuinka monta maalia siinä on tehty. Uusien tapahtumien yhteydessä tulossivua päivitetään automaattisesti ilman, että sinun on päivitettävä sitä itse.

Livescore-palvelut ovat mahtava apuväline esimerkiksi silloin, kun olet liian kiireinen katsomaan ottelua televisiosta, tai ihan vain vedonlyöntiä silmällä pitäen. Livetuloksien seuraamiseen on tarjolla monenlaisia applikaatioita, jotka ilmoittavat aina, kun ottelussa tapahtuu jotakin merkityksellistä. Tämä on erittäin hyödyllistä silloin, kun olet lyönyt vetoa useammasta ottelusta, ja haluat pysyä kärryillä siitä, kuinka ottelut etenevät, tai silloin, jos harrastat live-vetoja. Live-vedonlyöntiä varten useiden otteluiden samanaikainen seuraaminen onkin lähes välttämätöntä.

Myös tällä sivustolla tarjoamme reaaliaikaisen liveseurannan kaikista vuoden 2022 EM-kisoissa pelattavista otteluista. Turnauksen, joka alkaa heinäkuun 6. päivä ja loppuu 31. heinäkuuta, aikana pelataan yhteensä 31 ottelua. Näistä jokainen on seurattavissa tällä sivulla reaaliajassa.

Toivomme, että liveseurantamme on hyvä apuväline sinulle, joka haluat pysyä kartalla siitä, mitä jalkapallon EM-kisojen otteluissa tapahtuu.

Livetulokset vedonlyöntiyhtiöissä

Hieman yllättävämpi paikka seurata urheilua reaaliajassa ovat eri vedonlyöntiyhtiöt. Otteluiden kertoimien, vetojen ja live-vedonlyönnin lisäksi monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat nykyään mahdollisuutta seurata eri otteluiden kulkua reaaliajassa ajantasaisen raportoinnin muodossa. Tällä tavalla voit seurata otteluiden kulkua samasta paikasta, jossa olet lyönyt vetosi. Samalla voit seurata esimerkiksi live-vetojen kertoimien kehitystä ja analysoida, miltä omat voittomahdollisuutesi näyttävät. Usein vedonlyöntiyhtiöt linkittävätkin livetulosten raportoinnin live-vetoihin, minkä vuoksi voit pelata live-vetoja otteluiden aikana äärimmäisen helposti, jos huomaat, että sopiva pelin paikka osuu kohdalle.

Voidaksesi seurata tämänkaltaisia liveseurantaa sinun on ensin rekisteröidyttävä peliyhtiön asiakkaaksi. Jos sinulla on vedonlyöntitili, ei sinun tarvitse enää avata uutta tiliä. Jos talletat tilillesi rahaa, voit otteluiden seuraamisen aikana lyödä myös live-vetoja tehdäksesi otteluiden seuraamisesta entistä jännittävämpää. Jotkin vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat myös mahdollisuuden katsoa ottelua live-striiminä niille, jotka ovat lyöneet vetoa ottelun tuloksesta.

💥 Aikaisemmat naisten EM-kisat numeroina

Naisten jalkapallon EM-kisat on pelattu tähän mennessä 12 kertaa. Ensimmäisiin EM-kisoihin vuonna 1984 osallistui vain neljä joukkuetta ja turnaus aloitettiin suoraan välieristä. Sama formaatti oli käytössä vuoteen 1995 asti, mutta vuonna 1997 myös naisten EM-kisoissa otettiin käyttöön lohkovaihe ja joukkueiden määrää kasvatettiin kahdeksaan. Sen jälkeen turnauksen osallistujamäärää onkin kasvatettu vielä kahdesti, ja nykyään naisten EM-kisoissa pelaa 16 maata.

Useimmin EM-kisoissa ovat mukana olleet Norja ja Italia, jotka ovat kumpikin osallistuneet 11 lopputurnaukseen. Saksa ja Ruotsi seuraavat perässä 10 EM-kisoillaan. Eniten otteluja EM-kisoissa on kuitenkin pelannut Saksa, jolla niitä on 48. Toiseksi eniten pelattuja otteluita on Ruotsilla, 45.

Saksalla on myös, vähemmän yllättävästi, eniten voittoja ja tehtyjä maaleja. Joukkue on voittanut pelaamistaan otteluista 37 ja tehnyt hurjat 109 maalia EM-lopputurnauksissa. Saksa on myös, Norjan ja Ruotsin ohella, yksi kolmesta joukkueesta, jonka kaikkien aikojen maaliero EM-kisoissa on plussan puolella. Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että Saksa on hävinnyt EM-kisoissa kautta aikojen vain hämmentävät kolme kertaa.

Naisten EM-kisoissa on pelattu yhteensä 368 ottelua, joissa on tehty 496 maalia. Tämä tarkoittaa, että naisten EM-kisoissa tehdään keskimäärin 1,35 maalia ottelua kohden. Kaikkien aikojen maalintekijän tittelin jakavat 10 osumallaan saksalaiset Inka Grings ja Birgit Prinz. Grings on myös tehnyt eniten maaleja yhdessä turnauksessa, kun hän iski vuoden 2009 EM-kisoissa kuusi täysosumaa.

Suurin yleisömäärä naisten EM-kisojen ottelussa on Ruotsin kisoissa Tukholman Friends Arenalla mitattu 41 301 katsojaa vuoden 2013 kisojen finaalissa.

Suomi  Suomen tulokset aiemmissa jalkapallon naisten EM-kisoissa

Suomi on pelannut naisten EM-kisoissa kolmesti ennen vuoden 2022 kisoja. Helmarit selvisivät lopputurnaukseen kolme kertaa peräkkäin vuosina 2005, 2009 ja 2013, mutta jäivät vuoden 2017 kisojen ulkopuolelle. Alle olemme listanneet kaikki Suomen aiemmat tulokset jalkapallon naisten EM-kisoissa.

2005 Englannin EM-kisat

Suomi debytoi jalkapallon aikuisten arvokisoissa vuonna 2005, kun Mikael Käldin johdattama joukkue nappasi paikan Englannissa pelattavista EM-kisoista. Suomi selvisi heti ensimmäisessä lopputurnauksessaan jatkoon alkulohkostaan, mutta hävisi puolivälierissä tulevalle Euroopan mestarille Saksalle.

Englanti – Suomi 3–2 (Alkulohko)
Ruotsi – Suomi 0–0 (Alkulohko)
Suomi – Tanska 2–1 (Alkulohko)
Saksa – Suomi 4–1 (Välierä)

2009 Suomen EM-kisat

Vuosi 2009 on edelleen ainoa kerta, kun jalkapallon aikuisten arvokisoja on pelattu Suomessa. Helmarit tekivät kotikisoilleen kunniaa voittamalla oman alkulohkonsa. Matka kuitenkin tyssäsi jälleen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Suomi – Tanska 1–0 (Alkulohko)
Hollanti – Suomi 1–2 (Alkulohko)
Suomi – Ukraina 0–1 (Alkulohko)
Suomi – Englanti 2–3 (Puolivälierä)

2013 Ruotsin EM-kisat

Vuonna 2013 EM-kisat pelattiin toista kertaa peräkkäin Pohjoismaissa, kun Ruotsi emännöi turnausta. Myös Suomi lähti turnaukseen ruotsalaiskomennossa, sillä Andrée Jeglertz oli korvannut Käldin joukkueen päävalmentajana. Suomen kohtaloksi jäi ensimmäistä kertaa jäädä alkulohkoon lohkojumbona.

Italia – Suomi 0–0 (Alkulohko)
Suomi – Ruotsi 0–5 (Alkulohko)
Tanska – Suomi 1–1 (Alkulohko)