ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen U19-maajoukkueen puolustaja Nikolas Talo on pelannut lupaavasti FC Groningenin reservijoukkueessa. Talo saattaakin olla lähellä nousta edustusjoukkueeseen hyvien otteidensa myötä.

Hollantilaisjoukkue FC Groningen on tuttu monelle suomalaiselle jalkapallofanille huuhkajaikoni Tim Sparvin edustettua seuraa kolmen vuoden ajan. Joukkueen riveissä on aiemmin pelannut myös sellaisia pelaajia kuten Arjen Robben, Luis Suárez ja Virgil van Dijk. Nyt edustusjoukkueen portteja kolkuttelee Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Nikolas Talo.

Hyvät otteet Suomessa herättivät Groningenin kiinnostuksen

Vakuuttavat esitykset juniorimaajoukkueissa saivat alun perin Groningenin kiinnostumaan suomalaisesta. Viimeistään TPS:n U19-joukkueessa Kai Pahlman -turnauksessa annetut näytöt tekivät vaikutuksen hollantilaisseuran kykyjenetsijöihin. Suomalainen valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi ja hänet kutsuttiin tulppaanimaahan harjoitusleireille.

– Sen (turnauksen) jälkeen Groningen oli minuun ja agenttiini tiiviimmin yhteydessä. Kävin muutaman kerran testijaksolla seurassa ja he olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Tein sopimuksen maaliskuussa 2019 ja siirryin seuraan muutamaa kuukautta myöhemmin, Talo kertoo.

– Sain tosi hyvän ensivaikutelman Groningenista. Seuralla on uusi harjoituskeskus ja kentät olivat aivan huikeassa kunnossa. Täällä oli ja on kuntosaleja myöten kaikki, mitä treenaamiseen tarvitsee.

Puolustaja joutui leikkauspöydälle viime kaudella, kun hänen lonkkansa operoitiin. Tämä vaikutti mahdollisuuteen murtautua joukkueen edustukseen, mutta Talon mukaan tällä kaudella kaikki on mahdollista.

– Edustuksessa on paljon 2002 syntyneitä pelaajia ja nuorille pelaajille halutaan antaa mahdollisuuksia. Uskon, että näin tulee käymään myös minun kohdallani. Sopimustani on jäljellä vielä tämä kausi ja jäisin mielelläni tänne. Edustus on askeleen päässä.

Talo uskoo Suomen mahdollisuuksiin kevään jatkokarsinnoissa

Talo palasi U19-maajoukkueen mukaan lokakuussa, kun Suomi pelasi EM-karsintoja Puolassa. Hienosti menneet pelit takasivat paikan jatkokarsintaan, vaikka joukkueessa jylläsi vatsatautiepidemia.

– Puola-voitto oli kova suoritus, mutta sen jälkeen vatsatauti vaikeutti hommaa. Saimme taisteltua Ukrainaa vastaan tarpeeksi hyvän tuloksen, vaikka meiltä tippui jätkiä vielä kesken alkulämmittelyjen. Sitten pystyimme keskittymään viimeiseen matsiin, jonka hoidimme kunnialla.

Talo uskoo U19 maajoukkueen mahdollisuuksiin tulevaisuudessa ja uskoo, että hyviä tuloksia on lupa odottaa jatkossakin.

– Minulla on sellainen fiilis, että tässä joukkueessa on jotain spesiaalia. Olemme tunteneet toisemme pitkään ja meillä on tosi hyvä joukkuehenki, sekä paljon lahjakkaita pelaajia. Uskon, että monesta meistä tullaan kuulemaan vielä ja, että voimme yllättää monet keväällä.

Lähde: Palloliitto