Futsalin EM-kisat 2022

Etusivu » Futsalin EM-kisat 2022
Futsalin EM-kisat 20222022-01-27T14:46:38+02:00

Futsalin miesten EM-kisat 2022 järjestetään Hollannissa 19. tammikuuta – 6. helmikuuta talvella 2022. Turnaus pelataan jaetusti Amsterdamissa ja Groningenissa.

Otteluareenoina toimivat 10 500 -paikkainen Ziggo Dome Amsterdamissa sekä 3 900 -paikkainen MartiniPlaza Groningenissa. Paikkakunnat jakavat alkulohkojen ottelut puoliksi. Kaikki turnauksen pudotuspelit pelataan Amsterdamissa. EM-kisat ovat ensimmäinen futsalin arvoturnaus, jotka pelataan Hollannissa, sitten vuoden 1989 miesten MM-kisojen.

EM-kisoihin osallistuu 16 joukkuetta, joista 15 selvitti tiensä turnaukseen karsintojen läpi. Vain Hollanti sai isäntäjoukkueena automaattisen paikan lopputurnauksessa. Myös Suomen miesten maajoukkue osallistuu EM-kisoihin ensimmäistä kertaa historiassaan.

Sivustoltamme löydät kaiken olennaisen tiedon liittyen futsalin EM-kisoihin, esimerkiksi turnauksen otteluohjelman, otteluiden tulokset ja televisiointiaikataulun sekä jokaisen lohkon reaaliaikaisen tilanteen. Lisäksi uutisoimme kaikista EM-kisojen tapahtumista, taustatekijöistä ja kuumimmista ilmiöistä. Seuraamme luonnollisesti tarkasti myös Suomen otteita turnauksessa.

Suomen ottelut futsalin EM-kisoissa

 • 20.1.2022 klo 21:30 Italia – Suomi

 • 24.1.2022 klo 21:30 Suomi – Kazakstan

 • 28.1.2022 klo 18:30 Slovenia – Suomi

Futsalin EM-kisat: Uutiset

Suomi hakee futsalin EM-kisojen järjestämistä

|23 toukokuun, 2023|

Suomen Palloliitto on jättänyt hakemuksensa vuoden 2026 futsalin miesten EM-kisojen järjestämisestä. – Meillä on maailmanluokan tapahtumaosaamista ja Suomi on edellisten futsalin miesten EM-kisojen puolivälieräjoukkue, mikä [...]

Futsalin naisten EM-kisat siirretty

|28 maaliskuun, 2022|

Alun perin maaliskuun lopussa pelattavaksi tarkoitetut futsalin naisten EM-kisat on jouduttu siirtämään. Futsalin naisten EM-kisat oli tarkoitus pelata Portugalissa 25.–27. maaliskuuta. Euroopassa syttyneen sodan takia [...]

Katso lisää uutisia

Suomen joukkue futsalin EM-kisoissa

Maalivahdit:
Juha-Matti Savolainen (KaDy)
Antti Koivumäki (GFT)

Kenttäpelaajat:
Henri Alamikkotervo (GFT)
Panu Autio (GFT)
Miika Hosio (GFT)
Jarmo Junno (Vieska Futsal)
Juhana Jyrkiäinen (Akaa Futsal)
Jani Korpela (Torpedo, RUS)
Sergei Korsunov (KaDy)
Jukka Kytölä (KaDy)
Lassi Lintula (KaDy)
Tuukka Pikkarainen (FC Kemi)
Olli Pöyliö (Liikunnan Riemu)
Iiro Vanha (Akaa Futsal)

Varalla (mukana Hollannissa):
Kasper Kangas (Akaa Futsal) (mv)
Jere Intala (KaDy)
Jussi Nyström (Akaa Futsal)
Aleksi Pirttijoki (Akaa Futsal)

Alun perin Suomen joukkueeseen valittiin myös karsinnoissa avainroolissa nähty Mikko Kytölä. Hän joutui kuitenkin jättämään turnauksen väliin selkävamman vuoksi. Kytölän tilalle pelaavaan kokoonpanoon nostettiin alun perin varamiehistöön kuulunut Henri Alamikkotervo. Hänen tilalleen varapelaajien listalle valittiin Akaa Futsalin Aleksi Pirttijoki.

Kisaopas: Futsalin EM-kisat 2022

Futsalin miesten EM-kisat 2022 järjestetään 19. tammikuuta – 6. helmikuuta. Kisat pelataan kahdella paikkakunnalla Hollannissa. Ottelupaikkakuntina toimivat Amsterdam ja Groningen.

Kyseessä ovat ensimmäiset futsalin EM-kisat sen jälkeen, kun turnaus päätettiin muuttaa neljän vuoden välein järjestettäväksi. Samalla joukkuemäärää kasvatettiin. Aikaisemmin futsalin EM-kisat pelattiin joka toinen vuosi, ja turnaukseen osallistui 12 joukkuetta.

Jalkapallon-em.fi seuraa futsalin EM-kisoja äärimmäisen tarkasti, ja uutisoimme kaikesta, mitä turnauksessa tapahtuu. Sivultamme löydät myös otteluiden tulokset tuoreeltaan, minkä lisäksi tarjoamme tietoa muun muassa otteluiden TV-lähetyksistä ja striimeistä. Tavoitteenamme on olla Suomen paras tietolähde liittyen futsalin EM-kisoihin.

Futsalin EM-kisojen turnausformaatti

Kisoihin osallistuu 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään neljän joukkueen lohkoon. Kaikki joukkueet kohtaavat muut oman lohkonsa joukkueet kertaalleen. Lohkovaiheen päätyttyä jokaisen alkulohkon kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Pudotuspelit pelataan tutulla kaavalla. Ottelut ovat yksiosaisia ja voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle. Puolivälierissä lohkovoittajat kohtaavat jonkin toisen lohkon toiseksi tulleen joukkueen. Sen jälkeen vain voitto merkitsee.

Futsalin EM-kisojen 2022 lohkot

Lohko A

 • Hollanti
 • Serbia
 • Ukraina
 • Portugali

A-lohkossa pelaavat sekä kisaisäntä Hollanti että hallitseva mestari Portugali yhdessä Serbian ja Ukrainan kanssa.

Portugali on sekä hallitsevana Euroopan mestarina että maailmanmestarina ja Uefan rankingin kolmosmaana lohkon selkein ennakkosuosikki, ja yksi suurimpia suosikkeja menemään turnauksessa aina päätyyn saakka. Joukkue selvisi lopputurnaukseen voittamalla karsintalohko 8:n.

Ukraina ja Serbia tulevat kuitenkin tarjoamaan mestarisuosikille kovan vastuksen. Joukkueet ovat Uefan rankingissa sijoilla 6 (Serbia) ja 10 (Ukraina). Ukraina on EM-kisojen kestomenestyjä, mutta ei ole onnistunut pääsemään puolivälieriä pidemmälle kertaakaan viimeisten viiden turnauksen aikana. Joukkueista Ukraina selvisi EM-kisoihin parhaiden lohkokakkosten joukossa, kun taas Serbia joutui pelaamaan jatkokarsintaottelun Valko-Venäjää vastaan, jonka se voitti selvästi 6–1.

Hollannille voi povata lohkossa kylmää kyytiä, vaikka kotijoukkue tekeekin varmasti kaikkensa, että sen turnaus saisi positiivisia vivahteita. Uefan rankingin 19. maa on ollut parhaimmillaan EM-kisojen neljäs, mutta saavutuksesta on jo 22 vuotta aikaa. Edellisiin kisoihin Hollanti ei edes selviytynyt mukaan.

Lohko B

 • Kazakstan
 • Italia
 • Slovenia
 • Suomi

Kazakstan lähtee B-lohkoon melko selvänä ennakkosuosikkina, vaikka Italiaa voikin pitää varsin mukiin menevänä haastajana. Uefan rankingin nelonen saattaa olla musta hevonen jopa mestariksi asti, eikä ole odotettavissa, että Kazakstan kompastelisi lohkovaiheen aikana. Parhaimmillaan maa on ollut EM-kisojen kolmas, mikä tapahtui vuoden 2016 kisoissa.

Italia on tottunut menestymään näissä karkeloissa. Maa on voittanut futsalin Euroopan mestaruuden kahdesti, minkä lisäksi palkintokaapista löytyy yksi EM-hopea. Edellisissä kisoissa tuli kuitenkin maan historian pahin mahalasku, kun joukkue ei selvinnyt edes alkulohkostaan jatkoon. Italia kuitenkin osoitti tasonsa voittamalla oman karsintalohkonsa, ja on todennäköisesti lohkon toinen jatkoon menijä.

Edellisten kisojen isäntämaa Slovenia on tällä hetkellä Uefan rankingin 11. sijalla. Joukkue tuli omassa karsintalohkossaan toiseksi, mutta selvisi lopputurnaukseen parhaiden lohkokakkosten joukossa. Parhaimmillaan puolivälieriin selvinnyt maa haluaa varmasti parantaa edellisestä ennätyksestään, mutta jopa paikka pudotuspeleissä tulee olemaan kiven alla.

Samaa voi sanoa Suomesta, joka osallistuu historiansa ensimmäisiin EM-kisoihin. Arvokisapaikan voi kuitenkin sanoa roikkuneen ilmassa, sillä maajoukkuetta vuodesta 2013 luotsannut Mićo Martić on vienyt Suomen futsalmiehet jo useasti aivan arvokisojen kynnykselle. Edellisistä MM-kisoista Suomi jäi ulos vain karvaan playoff-tappion myötä. Uefan rankingin sijalla 14 oleva Suomi tulee haastamaan Slovenian tasapäisesti, mutta olisi todellinen yllätys, jos joukkue menisi lohkostaan jatkoon.

Lohko C

 • Venäjä
 • Puola
 • Slovakia
 • Kroatia

Venäjä lähtee tavoittelemaan näistä kisoista vain ja ainoastaan mestaruutta. Uefan rankingin kakkonen on viimeksi pelannut futsalin EM-kisojen finaalissa vuonna 2016, ja haluaa nyt varmasti uusia finaalipaikkansa kuuden vuoden takaa. Ennen edellisiä EM-kisoja Venäjä oli pelannut kolmesti putkeen finaalissa, mutta oli aina joutunut tyytymään hopeaan. Näyttöhalut ovatkin vuoden 1999 Euroopan mestarin leirissä nyt korkealla.

Lähin haastaja lienee Kroatia, joka on tällä hetkellä Uefan rankingin viidennellä sijalla. Joukkue voitti karsintalohko 1:n, ja on edennyt kertaalleen myös EM-kisojen mitalipeleihin. Edellisiin kisoihin Kroatia ei kuitenkaan selviytynyt, mikä varmasti nostaa joukkueen menestyshaluja entisestään.

Puola ja Slovakia ovat saman kaliiberin maita Suomen kanssa. Puola löytyy Uefan rankinglistan sijalta 13 ja Slovakia sijalta 16. Kumpikin joukkue selvisi lopputurnaukseen tulemalla oman karsintalohkonsa toiseksi. Slovakialle kyseessä ovat historian ensimmäiset EM-kisat. Puola on selvinnyt kisoihin kahdesti, mutta jäänyt kummallakin kerralla alkulohkoon. Olisi suuri yllätys, jos tällä kertaa tulos olisi jotain muuta.

Lohko D

 • Georgia
 • Espanja
 • Azerbaidzhan
 • Bosnia ja Hertsegovina

D-lohkon suurin ennakkosuosikki on luonnollisesti Uefa rankingykkönen ja kuusinkertainen Euroopan mestari Espanja. Futsalin EM-kisat on itse asiassa pelattu vain kahdesti niin, ettei Espanja ole yltänyt finaaliin, ja voisi pitää pienimuotoisena yllätyksenä, jos joukkue ei jälleen sieltä itseään löytäisi. Edellisissä EM-kisoissa joukkue jäi kuitenkin hopealla, ja vuoden 2021 MM-kisoissa maan matka päättyi puolivälieriin, joten kenties vallanvaihdos on tapahtumassa.

Toiseksi suurin pudotuspeleihin menijä lienee Azerbaidzhan, joka niin ikään voitti oman karsintalohkonsa. Uefan rankingin seitsemäntenä oleva maa on yltänyt EM-kisojen mitalipeleihin kerran aiemmin ja osallistuu nyt jo kuudensiin peräkkäisiin futsalin EM-kisoihinsa.

Jos Uefan rankingin 12. sijalla oleva Bosnia ja Hertsegovina kuitenkin jatkaa yllätysten tiellä, voi se olla varteenotettava haastaja Azerbaidzhanille. Maa ei ole koskaan aiemmin selvinnyt futsalin arvokisoihin, ja joukkue joutui heikon rankinginsijoituksensa takia aloittamaan EM-karsinnatkin jo esikarsintavaiheesta. Niin vain joukkue kutenkin voitti sekä oman esikarsintalohkonsa että oman karsintalohkonsa ja eteni EM-kisoihin ensimmäistä kertaa.

Georgia on turnauksen heikoimman rankingsijoituksen omaava joukkue, eikä maalta voikaan odottaa paljoa kovassa alkulohkossa. Myös Georgia osallistuu historiansa ensimmäisiin EM-kisoihin, selviydyttyään ensin esikarsinnasta lohkovoittajana ja sitten varsinaisesta EM-karsinnasta lopputurnaukseen parhaiden lohkokakkosten joukossa.

Lohkon paremmuusjärjestys tasapisteissä

Futsalin EM-kisoissa jokaisesta lohkovaiheessa voitetusta ottelusta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy lohkovaiheen päätyttyä tasapisteisiin, ratkaistaan keskinäinen paremmuus seuraavasti:

 1. Pisteet keskinäisistä otteluista.
 2. Maaliero keskinäisissä otteluissa.
 3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa.
 4. Maaliero kaikissa lohkovaiheen otteluissa.
 5. Tehdyt maalit lohkovaiheessa.
 6. Rangaistuspotkut, jos vain kaksi joukkuetta on tasapisteissä, ja ne kohtasivat lohkovaiheen viimeisellä kierroksella.
 7. Kurinpitopisteet (punaisesta kortista saa 3 pistettä, keltaisesti 1 pisteen. Kaksi keltaista samassa ottelussa tarkoittaa yhteensä 3 pistettä).
 8. Uefan ranking

⚽ Futsalin EM-kisojen 2022 otteluohjelma

Päivämäärä Kellonaika Ottelu Tulos TV
19.1.2022 18:30 Serbia – Portugali Uefa.tv
19.1.2022 21:30 Hollanti – Ukraina Yle / Yle Areena
20.1.2022 18:30 Kazakstan – Slovenia Uefa.tv
20.1.2022 21:30 Italia – Suomi Yle / Yle Areena
21.1.2022 18:30 Venäjä – Slovakia Uefa.tv
21.1.2022 21:30 Puola – Kroatia Yle / Yle Areena
22.1.2022 15:30 Georgia – Azerbaidzhan Uefa.tv
22.1.2022  18:30 Espanja – Bosnia ja Hertsegovina Yle / Yle Areena
23.1.2022 15:30 Serbia – Ukraina Uefa.tv
23.1.2022 18:30 Portugali – Hollanti Yle / Yle Areena
24.1.2022 18:30 Italia – Slovenia Uefa.tv
24.1.2022 21:30 Suomi – Kazakstan Yle / Yle Areena
25.1.2022 18:30 Kroatia – Venäjä Yle / Yle Areena
25.1.2022 21:30 Puola – Slovakia Uefa.tv
26.1.2022 18:30 Bosnia ja Hertsegovina – Georgia Uefa.tv
26.1.2022 21:30 Espanja – Azerbaidzhan Yle / Yle Areena
28.1.2022 18:30 Kazakstan – Italia Uefa.tv
28.1.2022 18:30 Slovenia – Suomi Yle / Yle Areena
28.1.2022  21:30 Ukraina – Portugali Uefa.tv
28.1.2022 21:30 Hollanti – Serbia Uefa.tv
29.1.2022 15:30 Slovakia – Kroatia Uefa.tv
29.1.2022 15:30 Venäjä – Puola Uefa.tv
29.1.2022 18:30 Georgia – Espanja Uefa.tv
29.1.2022 18:30 Azerbaidzhan – Bosnia ja Hertsegovina Uefa.tv

Pudotuspelit

Päivämäärä Kellonaika Ottelu Tulos TV
31.1.2022 Puolivälierä 1 (Voittaja B – kakkonen A) Uefa.tv
31.1.2022 Puolivälierä 2 (Voittaja A – kakkonen B) Uefa.tv
1.2.2022 Puolivälierä 3 (Voittaja C – kakkonen D) Uefa.tv
1.2.2022 Puolivälierä 4 (Voittaja D – kakkonen C) Uefa.tv
4.2.2022 Välierä 1 Yle / Yle Areena
4.2.2022 Välierä 2 Yle / Yle Areena
6.2.2022 15:30 Pronssiottelu Yle / Yle Areena
6.2.2022 18:30 Finaali Yle / Yle Areena

Tie futsalin EM-kisoihin – EM-karsinnat

Vain Hollanti selvisi isäntäjoukkueena automaattisesti EM-kisoihin. Kaikki muut lopputurnaukseen osallistuvat joukkueet joutuivat karsimaan paikastaan lähes kaksi vuotta kestäneiden EM-karsintojen kautta. Ennätykselliset 50 maata osallistuivat karsintoihin vuoden 2022 kisoihin.

Karsinnat alkoivat vuoden 2019 marraskuussa, kun ensimmäiset esikarsintalohkot arvottiin.  33 joukkuetta, jotka osallistuivat ensimmäiselle karsintakierrokselle, jaettiin yhdeksään alkulohkoon. Joukkueet pelasivat kertaalleen kaikkia oman lohkonsa joukkueita vastaan. Jokaisen lohkon voittaja selvisi suoraan EM-karsintojen seuraavalle kierrokselle. Jokainen lohkokakkonen ja viisi parasta lohkokolmosta jatkoivat esikarsintojen jatkokarsintaan.

Jatkokarsinnassa seitsemän joukkuetta arvottiin ottelupareihin, jotka pelasivat toisiaan vastaan sekä kotona että vieraissa. Kaksiosaisten ottelujen voittajat etenivät yhdeksän esikarsintojen lohkovoittajan kanssa varsinaiseen EM-karsintaan. Esikarsintojen lohkovaiheet pelattiin läpi tammi-helmikuussa 2020. Jatkokarsinnat pelattiin saman vuoden marras-joulukuussa.

Varsinainen EM-karsinta alkoi joulukuussa 2020. Siihen osallistui 32 joukkuetta, joista 16 selviytyi tälle kierrokselle suoraan ja toiset 16 esikarsintojen kautta. Joukkueet jaettiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Jokainen maa kohtasi muut oman lohkonsa joukkueet kertaalleen kotona ja kertaalleen vieraissa. Jokaisen lohkon voittaja sekä kuusi parasta lohkokakkosta selvisivät suoraan EM-kisoihin. Kaksi jäljelle jäänyttä lohkokakkosta joutuivat pelaamaan keskenään kaksiosaisen jatkokarsintaottelun viimeisestä lopputurnauspaikasta. Playoff-ottelussa kohtasivat Serbia ja Valko-Venäjä, joista Serbia lunasti paikkansa Hollannin EM-kisoissa.

Suomen EM-karsinnat

Kun Uefan virallisen rankingin sijalla 17 ollut Hollanti jäi kisaisännyyden takia pois EM-karsinnoista, nousi Suomi viimeiselle suoraan karsintakierrokselle pääsyyn oikeuttavalle sijalle. Täten Suomi aloitti oman karsintaurakkansa vasta varsinaisten EM-karsintalohkojen pyörähdettyä käyntiin joulukuussa 2020.

Suomi arvottiin samaan karsintalohkoon Italian, Belgian ja Montenegron kanssa. Joukkueista sekä Belgialla että Italialla oli karsintojen alussa Suomea parempi maailmanranking.

Karsinnat saivatkin Suomen osalta vaikean alun. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue saalisti vain yhden tasapelipisteen Belgian vieraana. Kaksi muuta ottelua olivat Italiaa vastaan ja päätyivät molemmat tappioon. Viidennessä ottelussa joukkueen kurssi kuitenkin kääntyi. Suomi voitti Montenegron selvästi 6–1 kotonaan, mitä seurasi tiukka 1–2 vierasvoitto Podgoricassa.

Panokseksi karsintalohkon päätöskamppailuun Belgiaa vastaan jäi lohkon kakkospaikka. Suomi ja Belgia olivat ennen ottelua tasapisteissä, joten oli selvää, että ottelun voittaja jatkaisi vähintään EM-jatkokarsintaan. Suomi onnistui voittamaan Vantaa Energia Areenalla käydyn kamppailun 3–2 futsallegenda Panu Aution tehdessä voittomaalin. Kymmenen pistettä riitti suoraan EM-kisapaikkaan parhaiden lohkokakkosten joukossa.

Futsalin EM-karsinnat 2022 – aikataulu

Esikarsintalohkojen arvonta: 7. marraskuuta 2019
Esikarsintojen lohkovaihe: 29. tammikuuta – 1. helmikuuta 2020
Esikarsintojen pudotuspeliparien arvonta: 13. helmikuuta 2020

Esikarsintojen pudotuspelit: 2. marraskuuta – 9. joulukuuta 2020
Karsintalohkojen arvonta: 2. syyskuuta 2020
EM-karsintojen lohkovaihe: 6. Joulukuuta 2020 – 14. huhtikuuta 2021
Lopputurnauksen lohkojen arvonta: 18. lokakuuta 2021
EM-jatkokarsinta: 14.–17. marraskuuta 2021

🏆 Onko Suomi koskaan voittanut futsalin EM-kisoja?

Ei, Suomi ei ole koskaan voittanut futsalin Euroopan mestaruutta.

Mikä on Suomen paras saavutus futsalin EM-kisoissa?

Suomi osallistuu nyt historiansa ensimmäiseen futsalin arvoturnaukseen.

📅 Milloin futsalin EM-kisat pelataan?

Turnaus alkaa keskiviikkona 19. tammikuuta. Kisojen finaali pelataan sunnuntaina 6. helmikuuta.

🏅 Kuka on suosikki EM-kisojen voittajaksi?

Suurin suosikki lienee seitsenkertainen Euroopan mestari, Espanja. Venäjä ja Portugali ovat suurimmat haastajat.

📺 Futsalin EM-kisojen TV-oikeudet

Suomessa futsalin EM-kisojen TV-oikeudet omistaa Yle. Kaikki turnauksen ottelut ovatkin jokaisen suomalaisen vapaasti katsottavissa, ilman pelkoa maksumuurista. Vielä ei ole tiedossa, miten Yle jakaa ottelut TV-kanaviensa ja Yle Areena -suoratoistopalvelun kesken, mutta kumpikin palvelu on jokaisen Suomessa asuvan käytössä. Todennäköisesti ainakin Suomen ottelut ja mitalipelit tullaan näkemään myös Ylen TV-kanavilla.

Aiemmat futsalin EM-kisat

Espanja on Euroopan futsalhistorian menestynein maa. Futsalin virallisia EM-kisoja on pelattu vuodesta 1999 alkaen yhteensä kymmenen kertaa, ja jopa kuudesti on Espanja vienyt mestaruuden nimiinsä. Italialla Euroopan mestaruuksia on kaksi. Edellisissä EM-kisoissa kultaa vei kuitenkin Portugali, joka rikkoi näiden kahden maan duopolin. Yksi Euroopan mestaruus löytyy myös Venäjältä, joka voitti historian ensimmäiset futsalin EM-kisat vuonna 1999. Kyseessä on myös ainoa finaali, jossa ratkaisua on jouduttu hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta.

Näiden neljän maan lisäksi myös Ukraina on yltänyt EM-kisojen finaaliin. Ukraina pelasi finaalissa peräkkäisissä turnauksissa 2001 ja 2003, mutta joutui kummallakin kerralla tyytymään hopeaan.

Aiemmat futsalin EM-kisojen finaalit:

2018 Sloveniassa: Portugali – Espanja 3–2 (ja.)
2016 Serbiassa: Espanja – Venäjä 7–3
2014 Belgiassa: Italia – Venäjä 3–1
2012 Kroatiassa: Espanja – Venäjä 3–1 (ja.)
2010 Unkarissa: Espanja – Portugali 4–2
2007 Portugalissa: Espanja – Italia 3–1
2005 Tšekissä: Espanja – Venäjä 2–1
2003 Italiassa: Italia – Ukraina 1–0
2001 Venäjällä: Espanja – Ukraina 2–1 (ja.)
1999 Espanjassa: Venäjä – Espanja 3–3 (rp. 4–3)

Futsalin EM-kisojen 2022 otteluareenat

Futsalin EM-kisoja pelataan vuonna 2022 kahdella eri areenalla. Toinen on Amsterdamin Ziggo Dome, ja toinen Groningenin MartiniPlaza.

Ziggo Dome, Amsterdam

Jopa 10 500 henkeä vetävä Ziggo Dome valmistui vuonna 2012. Areenalla pelataan useita sisäurheilulajeja, minkä lisäksi se on Hollannin merkittävimpiä konserttipaikkoja. Areenalla pelataan kymmenen lohkovaiheen ottelua. Sekä A- että C-lohkojen joukkueet pelaavat kaikki alkulohkojen ottelunsa areenalla. Lisäksi Ziggo Domella pelataan kisojen kaikki pudotuspelit.

MartiniPlaza, Groningen

Areena avattiin alun perin vuonna 1989, mutta sitä laajennettiin vuonna 2000, minkä jälkeen MartiniPlaza on vetänyt yhteensä 3 900 katsojaa. Areenalla on pelattu kansainvälisiä tennis- ja koripalloturnauksia, minkä lisäksi konserttien ja messujen järjestämiseen. MartiniPlaza on Donar-koripallojoukkueen kotiareena. Kaikki B- ja D-lohkojen ottelut pelataan täällä, mikä tarkoittaa, että myös Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa MartiniPlazalla.