Tältä sivulta löydät kaikki vuoden 2022 jalkapallon EM-kisoihin osallistuvat joukkueet. Turnaukseen osallistuu yhteensä 16 maata, joista emäntämaa Englantia lukuun ottamatta kaikki ovat selvittäneet tiensä lopputurnaukseen karsintojen kautta. Myös Suomi on mukana EM-kisoissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kaikki 16 maata marssittavat viheriölle maailman parhaita naispelaajia. Jalkapallon-EM.fi seuraa joukkueiden kokoonpanojen julkistuksia ja päivittää jokaisen joukkueen kokoonpanon tälle sivulle, kun ne ovat tiedossa. Voit tarkastella haluamaasi joukkuetta klikkaamalla sitä alla olevassa listassa. Löydät linkkien takaa kokoonpanon lisäksi muita tärkeitä tietoja joukkueista, kuten EM-kisojen otteluohjelman, lohkon sijoitukset ja EM-karsintojen tulokset. Voit myös lukea maan aikaisemmista kerroista EM-kisoissa sekä naisten että miesten puolella.

Joukkeet jalkapallon EM-kisoissa

A-lohko

Englanti

Englanti

Katso joukkue
Itävalta

Itävalta

Katso joukkue

Norja

Katso joukkue

Pohjois-Irlanti

Katso joukkue

B-lohko

Tanska

Tanska

Katso joukkue
Suomi

Suomi

Katso joukkue
Saksa

Saksa

Katso joukkue
Espanja

Espanja

Katso joukkue

C-lohko

Ruotsi

Ruotsi

Katso joukkue
Alankomaat

Hollanti

Katso joukkue
Portugali

Portugali

Katso joukkue
Sveitsi

Sveitsi

Katso joukkue

D-lohko

Ranska

Ranska

Katso joukkue
Belgia

Belgia

Katso joukkue
Italia

Italia

Katso joukkue

Islanti

Katso joukkue

Joukkueet jalkapallon EM-kisoissa 2022

Maata edustavien pelaajien valintaprosessi on tärkeä osa minkä tahansa joukkueen valmistautumisessa EM-lopputurnaukseen. Kokonaisuudessaan jokainen joukkue koostuu 23 pelaajasta, joista kolmen pitää olla maalivahteja ja 20 kenttäpelaajia. Kenttäpelaajiksi voi valita puolustajia, keskikenttäpelaajia tai hyökkääjiä missä suhteessa tahansa. On joukkueiden oma valinta, kuinka monta pelaajaa kuhunkin näistä rooleista halutaan kaavailla.

Uefan sääntöjen mukaan joukkueen virallinen kokoonpano tulee julkistaa viimeistään 10 päivää ennen oman lohkon ensimmäistä ottelua. Useimmiten julkistus tehdään kuitenkin jo hyvä tovi ennen tätä, jotta pelaajat pääsevät harjoittelemaan yhdessä jo kisa-aikatauluun kuuluvissa harjoitusotteluissa.

Jos joukkueeseen valittu pelaaja loukkaantuu ennen EM-lopputurnauksen alkua eikä näin ollen pääsekään osallistumaan, on hänet vielä Uefan suostumuksella mahdollista korvata uudella pelaajalla. Turnauksen aikana pelaajia ei kuitenkaan enää voi lisätä tai korvata uusilla – toisin kuin esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa on tapana.

Muita joukkueita aiemmissa jalkapallon EM-kisoissa

Tästä voit lukea tietoa sellaisista joukkueista, jotka eivät ole mukana vuoden 2022 EM-kisoissa, mutta ovat pelanneet EM-kisoissa aiemmin.

Kroatia EM-kisoissa
Pohjois-Makedonia EM-kisoissa
Puola EM-kisoissa
Skotlanti EM-kisoissa
Slovakia EM-kisoissa
Tšekki EM-kisoissa
Turkki EM-kisoissa
Ukraina EM-kisoissa
Unkari EM-kisoissa
Venäjä EM-kisoissa
Wales EM-kisoissa