Tältä sivulta löydät vuoden 2022 jalkapallon EM-kisojen ajantasaisen TV-aikataulun niin kisojen lohkovaiheen kuin pudotuspelienkin osalta. Suomessa naisten EM-kisojen TV-oikeudet omistaa Yle. Kaikki ottelut lähetetään suorina lähetyksinä Ylen striimauspalvelussa Yle Areenassa, minkä lisäksi kisojen otteluita näytetään Ylen TV-kanavilla. Ottelut ovat maksutta katsottavissa kaikille Suomessa asuville.

Yle tekee mahtavaa työtä jalkapallokulttuurin eteen näyttämällä kaikki turnauksen pelit ilmaiseksi sekä Yle Areenassa että TV-kanavillaan. Pääasiallinen kanava otteluille on TV2, mutta joitakin otteluita näytetään myös TV1-kanavalla. Lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, jolloin otteluita pelataan päällekkäin, osa peleistä on nähtävissä vain Yle Areenassa. Halutessasi voit tutustua alla olevaan otteluohjelmaan, josta näet, minä päivänä ja mihin kellonaikaan kukin ottelu pelataan. Huomaa myös, että aikatauluun on merkitty otteluiden alkamisaika, mutta televisiolähetys voi alkaa jo paljon ennen ottelun alkua. Etenkin Helmarien otteluihin on odotettavissa pitkiä studio-osuuksia sekä kattavia ennakkopaketteja.

TV-lähetykset jalkapallon EM-kisoissa

TV-lähetysajat jalkapallon-EM pudotuspelit

Päivämäärä Ottelu Ottelupaikka TV-kanava
20. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Puolivälierä 1 Brighton & Hove Community Stadium, Brighton and Hove Yle TV2 & Yle Areena
21. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Puolivälierä 2 Brentford Community Stadium, Lontoo Yle TV2 & Yle Areena
22. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Puolivälierä 3 Leigh Sports Village, Wigan and Leigh Yle TV2 & Yle Areena
23. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Puolivälierä 4 New York Stadium, Rotherham Yle TV1 & Yle Areena
26. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Välierä 1 Bramalla Lane, Sheffield Yle TV2 & Yle Areena
27. heinäkuuta 2022 klo 22:00 Välierä 2 Stadium MK, Milton Keynes Yle TV2 & Yle Areena
31. heinäkuuta 2022 klo 19:00 Finaali Wembley, Lontoo Yle TV2 & Yle Areena

Kaikki jalkapallon EM-kisojen TV-lähetysten ajat ilmoitetaan Suomen kellonaikaan. Huomaathan, että jalkapallon EM-kisojen otteluohjelman ajat ja TV-kanavat voivat muuttua vähän ennen ottelun alkua, eikä jalkapallon-em.fi ole vastuussa tästä.

📺 Täydellinen TV-opas jalkapallon EM-2022 kisoihin

Suomessa kaikki jalkapallon EM-kisojen 2022 TV-lähetykset esitetään Ylen kanavilla sekä Yle Areena -suoratoistopalvelussa. Ylellä on EM-kisojen TV-oikeudet kaikkiin turnauksen otteluihin, ja todennäköisimmin kisojen jokainen ottelu tullaan televisioimaan suorana lähetyksenä. Yle näyttää lähes kaikki ottelut Yle TV2-kanavalla. Ainoastaan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, jolloin saman lohkon ottelut pelataan samanaikaisesti, ei kaikki pelejä voi näyttää yhdellä kanavalla. Tällöin osa otteluista on nähtävissä vain Yle Areenassa.

Yle tuleekin tarjoamaan kanavillaan runsaan määrän EM-kisalähetyksiä. Otteluiden lisäksi tarjontaan kuuluu niin studio-osuudet ennen ja jälkeen otteluiden kuin kattavat ennakkopaketit tärkeisiin peleihin liittyen kuin ajankohtaisten EM-uutisten tiedottaminenkin. Luonnollisesti myös Helmarien pelit tullaan näyttämään suorina lähetyksinä studio-osuuden kera.

TV-lähetysten yksityiskohdat ja lähetysten tarkat alkamisajat tarkentuvat hieman vielä kisojen alla. Nyt jo kannattaa kuitenkin virittäytyä kisatunnelmaan, sillä kaikki jalkapallon EM-kisojen 2022 ottelut ovat Suomessa katsottavissa ilmaiskanavilla. Tämä tarkoittaa, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus nauttia joka sekunnista.

Tulevien jalkapallon EM-kisojen TV-oikeudet ja Helmarien sekä Huuhkajien otteluiden lähetykset

Ylellä on laajat oikeudet Uefan jalkapalloturnausten televisiointiin. Yle tulee näyttämään kaikki EM 2022 lopputurnauksen ottelut maksuttomilla TV-kanavillaan, minkä lisäksi ottelut tullaan livestriimaamaan Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

Jalkapallon EM-kisat tullaan näyttämään Suomessa maksuttomilla kanavilla myös tulevaisuudessa, sillä Yle on hankkinut EM-kisojen TV-oikeudet myös vuosien 2024 ja 2028 miesten EM-kisoihin. Tämä on suomalaiselle jalkapallolle vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä sopimus varmistaa sen, että Yle tulee elämään historiallista jalkapallobuumia suomalaisten kanssa ja lähettämään jalkapallon EM-kisojen ottelut ilmaiseksi jokaiseen kotiin. Lisäksi Ylellä on jalkapallon miesten MM-kisojen TV-oikeudet vuosina 2022 ja 2026.

Samalla myös muut Huuhkajien ottelut palaavat Ylen kanaville, sillä sopimukseen kuuluu EM-lopputurnauksen lisäksi oikeudet muihinkin Uefan alaisiin maaotteluihin. Näitä ovat muun muassa EM-karsintaottelut, jalkapallon MM-kisojen karsinnat, Uefa Nations Leaguen eli Kansojen liigan TV-oikeudet sekä kaikki maiden väliset ystävyysottelut.

Ylen ja Uefan uusi sopimus astui voimaan vuoden 2022 alusta ja kestää vuoteen 2028 saakka. Tämä tarkoittaa, että kaikki Huuhkajien ottelut ovat nähtävissä ilmaiskanavilla ainakin kuuden vuoden ajan.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila onkin syystä iloinen onnistuneista sopimusneuvotteluista. ”Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin”, Ylä-Anttila kommentoi.

Sopimuskaudelle mahtuu pelkästään 60 Huuhkajien ottelua. Lisäksi Ylen tarjontaan kuuluvat myös muut tulevien EM-karsintojen ja Nations Leaguen kovatasoiset ottelut sekä jalkapallon EM-kisat kokonaisuudessaan.

Lisäksi Ylellä on TV-oikeudet jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022 ja MM-kisoihin vuonna 2023. Tämä tarkoittaa, että myös naisten arvoturnaukset nähdään maksuttomilla kanavilla ainakin vuoteen 2023 asti. Yle tulee myös näyttämään kaikki Helmarien tärkeät ottelut kanavillaan, sillä Ylen kanavilla nähdään myös MM-karsinnat vuoden 2023 MM-kisoihin ja EM-karsinnat vuoden 2025 EM-kisoihin. Suomalaisten jalkapallofanien ei siis tarvitse pelätä, että Suomen maajoukkueiden otteluiden näkemisestä tulisi maksaa ainakaan vielä moneen vuoteen. Kaikki Huuhkajien ja Helmarien viralliset ottelut tullaan näkemään Ylen kanavilla ainakin vuoden 2025 loppuun asti.

– Naisten ja miesten maajoukkueet sekä arvokisat muodostavat Ylen jalkapallotarjonnan perustan tällä vuosikymmenellä. On hienoa, että pääsemme jatkamaan Helmarien matkassa hetkellä, jolloin kiinnostus ja myös yhteiskunnallinen merkittävyys ovat kasvussa, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoi helmikuussa 2022.

Yle omistaa myös TV-oikeudet futsalin miesten EM-kisojen 2022 ja MM-kisojen 2024 karsintoihin ja alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen EM- ja MM-karsintojen kotiotteluihin vuosina 2022-2024.

Mainoskatkoihin kyllästyneet katsojat ovat erityisen mielissään Ylen lähetyksistä, sillä mainoksia ei Ylellä näytetä. Pelikatkoja hyödynnetään sen sijaan itse pelin analysointiin studiossa olevien ammattialaisten voimin. Näin katsojat saavat mainoksien katsomisen sijaan syvällisempää näkemystä pelin tapahtumista ja mahdollisesti käyttökelpoisia vinkkejä siihen, mihin tekijöihin otteluissa kannattaa kiinnittää huomiota.

Jalkapallon EM-kisat 2022 keräävät historiallisen korkeat katsojaluvut

Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailujen alkaessa on varmaa, että lähes koko kansa istuu television edessä kannustamassa Suomen maajoukkuetta. Helmarien osallistuminen EM-kisojen lopputurnaukseen on mahtava saavutus, jota tullaan juhlistamaan kotikatsomoissa kautta maan. Suomi on vuoden sisällä ollut mukana niin jalkapallon miesten EM-kisoissa kuin futsalin miesten EM-kisoissakin, ja nyt Helmarit jatkavat tätä mahtavaa arvokisaputkea jalkapallon naisten EM-kisoilla. Suomessa eletään tällä hetkellä kaikkien aikojen palloilubuumia.

Suomalaiset eivät toki perinteisesti ole olleet yhtä innokkaita jalkapallon seuraajia kuin ovat esimerkiksi jääkiekon kohdalla. Tällä hetkellä Suomessa on kuitenkin meneillään ennennäkemätön jalkapallobuumi, ja Helmarien otteet kiinnostavat myös heitä, jotka eivät perinteisesti ole maajoukkueen otteita seuranneet. Tämänvuotinen EM-lopputurnaus tuleekin olemaan Suomessa poikkeuksellisen suosittu, ja keräämään valtavat katsojaluvut – etenkin Helmarien peleissä.

Maailmanlaajuisesti EM-kisat ovat aina todella seurattu urheilutapahtuma. Jokainen lopputurnauksen ottelu vetää vastaanottimien ääreen miljoonayleisön ympäri maailman. Tämä takaa massiivisen näkyvyyden myös Helmarien joukkueelle. Siksi kyseessä onkin loistava mahdollisuus näkyvyyden hankkimiselle koko Suomelle, mutta myös jokaiselle maajoukkueen pelaajalle. EM-kisat tarjoavat mahdollisuuden nousta koko maailman tietoisuuteen. Onnistunut turnaus voikin poikia merkittäviä seurasiirtoja pelaajille, jotka vielä tässä vaiheessa ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

🇫🇮 Suomen otteluiden lähetykset EM-kisoissa 2022

Alla on luettelo Suomen otteluista jalkapallon EM-kisoissa vuonna 2022. Kaikki ottelut tulevat näkymään maksuttomilla Ylen kanavilla. Lisäksi otteluiden livestriimit ovat katsottavissa Yle Areena -suoratoistopalvelussa.

  • Perjantaina 8. heinäkuuta: Klo 19:00 Espanja – Suomi (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • Tiistaina 12. heinäkuuta: Klo 19:00 Tanska – Suomi (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • Lauantaina 16. heinäkuuta: Klo 22:00 Suomi – Saksa (Yle TV2 ja Yle Areena)

Jos Suomen maajoukkue etenee neljännesvälierään, näyttää Yle ottelun suorana lähetyksenä. Niin ikään kaikki muut mahdolliset Helmarien pudotuspeliottelut näytetään suorina lähetyksinä sekä Ylen TV-kanavilla että Yle Areenassa.

  • Mahdollinen puolivälierä (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • Mahdollinen välierä (Yle TV2 ja Yle Areena)
  • Mahdollinen EM-finaali (Yle TV2 ja Yle Areena)

🖥️ EM-kisat 2022 verkossa – livestriimit jalkapallon EM-kisojen otteluista

On kaikkien suomalaisten onni, että Yle voitti tarjouskilpailun jalkapallon EM-kisojen televisiointioikeuksista, sillä se tarkoittaa, että ottelut näytetään maksuttomasti niin televisiossa kuin Ylen suoratoistopalvelussakin.

Jalkapallon arvokisojen otteluiden livestriimaus (tai livestreaming, kuten sana monessa yhteydessä kirjoitetaan), kasvattaa suosiotaan vuosi toisensa jälkeen, ja yhä useampi katsookin ottelut nykyään netin välityksellä. Tämä lisää joustavuutta otteluiden katsomiseen, kun pelejä voi katsoa esimerkiksi tabletilta tai puhelimelta missä tahansa onkaan. Livestriimit ovatkin esimerkiksi monen mökillä kesäänsä viettävän suomalaisen pelastus.

Yle näyttää EM 2022 kaikki ottelut ilmaiseksi niin televisiossa kuin netissäkin. Ylen omasta suoratoistopalvelusta, Yle Areenasta, kuka tahansa Suomessa asuva voi livestriimata otteluita maksuttomasti. Yle on keskittynyt viime vuosina kehittämään suoratoistopalvelunsa laatua, ja nykyään Yle Areena toimiikin loistavasti laitteella kuin laitteella. Otteluiden striimaaminen onnistuu helposti suoraan selaimella tai Yle Areena -sovelluksen kautta.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että suoratoistopalvelun livestriimit näkyvät vain fyysisesti Suomessa oleville katsojille. Sopimussyistä ulkomailla oleskelevat suomalaiset eivät pysty Yle Areena -palvelun kautta otteluita seuraamaan.

Suoratoistopalvelun suurin etu on luonnollisesti se, että otteluita voi seurata mistä tahansa, vaikkei pääsyä television ääreen olisikaan. Lähes yhtä merkittävä etu on kuitenkin se, että voit katsoa otteluita milloin tahansa. Jos et pysty seuraamaan ottelulähetyksiä suorana, tarjoaa Yle Areena sinulle mahdollisuuden striimata ottelut jälkikäteen juuri itsellesi sopivana ajankohtana.

Tämä auttaa suuresti myös heitä, jotka haluavat katsoa EM-kisojen jokaisen ottelun menettämättä sekuntiakaan. Koska osa otteluista pelataan samanaikaisesti, on kaikkien pelien katsominen suorana vaikeaa. Yle Areenan striimauspalvelun ansiosta sinun ei kuitenkaan tarvitse yrittää seurata otteluja samanaikaisesti, vaan voit katsoa otteluista toisen jälkikäteen. Näin voit keskittyä jokaiseen otteluun sataprosenttisesti.

Suoratoista vuoden 2022 jalkapallon EM-kisat matkapuhelimen ja tabletin kautta

Urheilun seurannan kannalta suoratoistopalveluiden suurin etu on se, että voit tehdä sitä missä tahansa. Tämä tarkoittaa, että voit seurata otteluita puhelimellasi tai tabletilla, kunhan sinulla on toimiva Internet-yhteys ja tili Ylen Areena -palvelussa. Vieläkin helpommaksi urheilutapahtumien seuraaminen muuttuu Yle Areena -sovelluksen avulla, joka on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Tällä tavalla sinun ei tarvitse erikseen kirjautua jokaisella käyttökerralla ja sovellus muistaa sen, mitä olit edellisellä käyttökerralla katsonut palvelusta.

Näytetäänkö EM-ottelut Yle Areena -palvelussa?

Yle Areena -suoratoistopalvelu tulee sisältämään runsaan tarjonnan EM-otteluita, joita voit katsoa missä tahansa ja juuri sinulle sopivana ajankohtana. Ylellä on lähetysoikeudet kaikkiin EM-kisojen otteluihin, mikä tarkoittaa, että kaikki lopputurnauksen yli 30 ottelua studio-osuuksineen tulevat näkymään myös Yle Areena -palvelussa.

Palvelun suurin valtti on siinä, että voit livestriimata otteluita selaimen tai sovelluksen välityksellä mistä tahansa, kunhan olet toimivat Internet-yhteyden päässä. Lisäksi voit katsoa striimejä jälkilähetyksinä, mikäli et pysty otteluita suorina seuraamaan. Ottelut ovat Yle Areenassa vapaasti katsottavissa tietyn ajan, esimerkiksi yhden viikon tai yhden kuukauden ajan ottelun jälkeen. Yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä itse turnausta.

EM-kisojen suoratoisto vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Myös monet vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden katsoa EM-kisojen ottelujen livestriimejä palveluidensa kautta. Otteluiden suoratoisto on osa niitä lisäpalveluita, jota vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat asiakkaillensa. Nykyään on yleinen toimintamalli, että peliyhtiö antaa asiakkaalleen mahdollisuuden katsoa livestriiminä ne ottelut, joihin asiakas on itse asettanut vetoja. Tämä tarjoaa selkeää lisäarvoa pelaajalle, joka voi siten seurata sekä vetojansa että itse ottelua yhdessä ja samassa paikassa.

Näytettävien otteluiden yhteydessä yleensä avautuu myös mahdollisuus tehdä live-vetoja ottelun aikana. Tämä tarkoittaa erilaisten vetojen asettamista peliin sinä aikana, kun ottelu on käynnissä. Live-vedonlyönti ottelun aikana on jotain, mitä yhä useammat haluavat kokeilla ja saada siten lisää jännitystä ottelun seuraamiseen. Mahdollisuus katsoa livestriimiä ja lyödä live-vetoja samassa paikassa onkin jotain, mikä tuo yhä useammalle fanille lisäjännitystä EM-kisojen aikana.

⏰ Milloin vuoden 2022 jalkapallon EM-kisat alkavat?

Vuoden 2022 jalkapallon EM-kisojen ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 6. heinäkuuta. Tämän jälkeen kisat kestävät vajaan kuukauden, ja finaali pelataan sunnuntaina 31. heinäkuuta. Turnaus pelataan tällä kertaa 8 eri kaupungissa ympäri Englantia.

📺 Kenellä on jalkapallon naisten EM-kisojen TV-oikeudet tänä vuonna?

Yle omistaa Suomessa kaikki lähetysoikeudet EM-kisojen lopputurnauksiin sekä naisissa että miehissä. Ottelut näytetään maksuttomasti Ylen kanavilla. Lisäksi ottelut ovat ilmaiseksi striimattavissa Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta.

📱 Voinko suoratoistaa otteluita jalkapallon EM-kisoista?

Kaikki ottelut tulevat Yle Areena -suoratoistopalvelun kautta katsottaviksi. Tältä sivulta voit lukea lisää jalkapallon EM-kisojen suoratoistomahdollisuuksista.

🎙️ Asiantuntijat, kommentaattorit ja selostajat vuoden 2021 jalkapallon EM-kisoissa

Tärkeää osaa jalkapallon EM-lähetyksissä näyttelevät TV-persoonat ja asiantuntijavieraat, jotka näkyvät lähetyksessä ja kommentoivat sekä analysoivat pelejä tarjoten katsojille monipuolisia näkemyksiä koko turnauksen ajan.

Yleensä otteluita edeltää niin kutsuttu EM-kisastudio, jossa juontajat yhdessä asiantuntijoiden ja vieraiden kanssa keskustelevat kyseisen päivän otteluista. Lisäksi jokainen peli selostetaan sekä suomeksi että ruotsiksi, ja katsojat voivat vapaasti valita haluamansa selostuskielen. Selostajien tehtävänä on kertoa kaikesta, mitä kentällä tapahtuu ottelun aikana, sekä lisätä katsojakokemuksen nautintoa sekä ylläpitää oikeanlaista tunnelmaa.

Seuraa jalkapallon EM-kisoja Ylellä

Yle Urheilun toimitus tulee olemaan kisojen aikana paikan päällä Englannissa. Yhtiö seuraa kisoja reaaliajassa sekä TV:ssä, radiossa että digipalveluissaan. Kaikki ottelut näytetään suorina joko TV1- tai TV2-kanavilta tai Yle Areenasta, minkä lisäksi Helmarien ottelut lähetetään radiolähetyksinä Yle Puheella.

TV:ssä EM-kisojen stduio-osuuksia juontavat jo aiemmistakin urheilulähetyksistä tutut Riku Salminen, Sami Laine ja Milla Madetoja. Helmarien pelejä TV:ssä selostaa suomeksi suosittu futisääni Matti Härkönen. Turnauksen muut suomenkieliset selostajat ovat Toni Saukkola, Velja Engström ja Mikko Aaltonen. Ruotsiksi pelejä selostavat Christoffer Herberts, Christian Vuojärvi, Sebastian Backman ja Jonas Lindholm. Yle Puheen radiolähetykset selostaa Aaltonen.

Yle ei ole vielä ilmoittanut sitä, keitä asiantuntijoita studioissa nähdään juontajien tukena. Asiantuntijoina on aiemmin toiminut niin entisiä pelaajia kuin muita lajiasiantuntijoitakin. Aikaisemmissa kisoissa Ylen kisastudiossa on nähty muun muassa Jari Litmanen, Petri Pasanen ja Erkka V. Lehtola. Varmaa on, että myös tänä vuonna EM-kisastudion tunnelmaa pyritään pitämään yllä vaihtelevien ja mielenkiintoisten urheilu- ja jalkapallopersoonien avulla.