Velobet

Jalkapallo on erittäin suosittu urheilulaji koko globaalissa maailmassa. Miesten jalkapallon lisäksi myös naisten jalkapallo on nyt kaikkialla huikeassa nousussa. Suomen Palloliitto on jo kauan ollut mukana sekä kehittämässä että kaupallistamassa naisten jalkapalloa.

Jalkapallon naisten Euroopan-mestaruuskilpailut tullaan pelaamaan Englannissa heinäkuussa 2022. Odotettujen kisojen viralliset päivämäärät ovat 6–31.7.2022. Vuonna 2022 Jalkapallon naisten Euroopan-mestaruuskilpailut ovat suurta huomiota nauttiva kansainvälisen jalkapallon suurtapahtuma. Naisten EM-kisat pelataan samaan aikaan Iso-Britannian Birminghamissa pelattavien Kansainyhteisön kisojen kanssa. Uefan, eli Euroopan jalkapalloliiton mukaan molemmille urheilutapahtumille on luvassa erittäin hyvää näkyvyyttä.


Helmarit ja jalkapallon EM-kisat

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on selkeästi ehdolla vuonna 2022 pelattaviin Naisten Euro jalkapallo -kisoihin. Naisten Euro 2022 -karsinnat pelataan keväällä 2021.

Suomi nousi suoraan karsintalohkon kärkeen voitettuaan Skotlannin. Portugali ja Suomi ovat tällä hetkellä tasapisteissä, mutta lohkovoitto ratkeaa helmikuussa 2021. Lohkovoitolla saa suoran ottelupaikan vuoden 2022 EM-kisoihin. Suoraan kisoihin pääsee aina myös kolme parhainta lohkokakkosta. Jos Suomi ei voittaisi Portugalia, kisalippu EM-kisoihin olisi kuitenkin yhä avoinna. Helmarit saisivat kisapaikan todennäköisesti kuitenkin voittamalla Kypros-ottelun helmikuussa pelattavassa karsintaottelussa. Kuinka kisoihin pääsee mukaan? Katsotaanpa asiaa lähemmin. Lohkon voittajamaat ja aina kolme toiseksi parhaan tuloksen saanutta maata pääsevät suoraan mukaan finaalipeleihin. Kuusi muuta maata pääsevät pelaamaan huhtikuussa 2021 pelattaviin karsintapeleihin.

Maat jaetaan lohkoihin

 

 • Lohko A

Lohko A:ssa pelaavat paikkansa jo lunastanut Alankomaat sekä pudotuspeleissä kisapaikkaa tavoittelevat Venäjä, Slovenia, Kosovo, Turkki ja Viro.

 • Lohko B

Lohko B:ssä pelaavat seuraavat maat: EM-kisoihin jo ottelupaikkansa lunastanut Tanska sekä pudotuspeleihin menevät Italia, Bosnia ja Hertsegovina, Malta, Israel ja Georgia.

 • Lohko C

Lohko C:ssä pelaavat kisoihin jo paikkansa varmistanut Norja sekä pudotuspeleihin menevät Pohjois-Irlanti, Wales, Valko-Venäjä ja Färsaaret.

 • Lohko D

Lohko D:ssä pelaavat seuraavat maat: Espanja, Tšekki, Puola, Modova ja Azerbaidžan. Espanja pääsee näyttämään ”voitokkaat leijonankyntensä” helmikuussa 2021, jolloin se pelaa ensin Azerbaidžania vastaan, jonka jälkeen ”otetaan yhteen” Puolan kanssa. Jos Puola haluaa pelata finaalissa vuonna 2022, sen on voitettava Espanja.

 • Lohko E

Lohko E:hen ovat ehdolla kaikkien jalkapallon ystävien iloksi Suomi sekä tasapisteissä oleva Portugali että pudotuspeleihin menevät Skotlanti, Albania ja Kypros. Suomi pelaa helmikuun 19. päivä Portugalia vastaan ja 23. helmikuuta Kyprosta vastaan. Suoran kohtaamisen voittanut sijoittuu lohkossa ensimmäiseksi. Jos tulos on tasapeli, paremmuus ratkaistaan viimeisissä lohkon peleissä.

 • Lohko F

Lohko F:ssä pelaavat kisapaikkansa varmistanut Islanti sekä pudotuspeleihin menevät Slovakia, Ruotsi, Unkari ja Latvia.

 • Lohko G

Ryhmä G:ssä pelaavat jo pääsylippunsa lunastanut Ranska sekä pudotuspelien kautta ottelupaikkaa tavoittelevat Itävalta, Serbia, Pohjois-Makedonia että Kazakstan.

 • Lohko H

Lohko H:ssa ottelunpaikan kisoihin on jo varmistanut Belgia. Pudotuspelien kautta ottelupaikkaa tavoittelevat Sveitsi, Romania, Kroatia ja Liettua.

 • Lohko I

Lohko I:ssä pelipaikkansa EM-kisoihin on varmistanut Saksa. Pudotuspeleihin menevät seuraavat maat: Ukraina, Irlannin tasavalta, Kreikka ja Montenegro.

Naisten jalkapallon kunniakasta historiaa

Värikkäistä tulppaaneistaan tunnetulla Alankomailla on hallussaan komea saavutus pääsystä naisten maailmancupin finaaliin äskettäin, eli vuonna 2019. Alankomaat, eli Hollanti on edelleen kovassa vedossa ja kyseisellä maalla on oikeus käyttää niin sanottua mestareiden merkkiä peleissään. Maailmanmestaruuskilpailuiden semifinalisteihin kuuluvat Iso-Britannia ja Ruotsi sekä Saksa, Ranska, Norja, Espanja ja Italia. Maininnan arvoisia asioita ovat myös suomalaisen valmentajan Anna Signeulin komea saavutus Skotlannin joukkueen kanssa vuonna 2017, jolloin Skotlanti pääsi hienosti kisoihin mukaan.

Saksa on kunniakas jalkapallomaa niin miesten kuin myös naisten puolella. Itse asiassa Saksa on jo pitkään ollut hallitseva maa naisten EM-maajoukkueiden kilpailuissa. Tiesitkö, että Ruotsi voitti naisten EM-jalkapallon vuonna 1984, joten Ruotsista, eli kylmästä pohjolasta löytyy hyvää kapasiteettia naisten peleihin Suomen, Islannin ja Norjan joukkueen lisäksi. Jalkapallo on kaikkialla maailmassa todella suosittua, joten ei ihme, että sitä seurataan tiiviisti myös Euroopassa. Naisten jalkapalloa pelataan nykyään aina neljän vuoden välein. Suosittu UEFA:n karsintakilpailu FIFA:n naisten jalkapallon maailmancupille järjestetään säännöllisesti joka neljäs vuosi.

Naisten Euro jalkapallokisat 2022 ovat kohta käynnissä

 

 • Tiedäthän, että jalkapallossa osallistuminen peleihin on aina se kaikkein tärkein asia. Jokaisen joukkueen pelaajilla on yksi yhteinen tavoite ja unelma, joka on tietenkin aina voitto.

 

 • Hyvää joukkuehenkeä ei korvaa mikään ja ”yhteen hiileen puhaltaminen” on tärkeää sekä naisten että miesten jalkapallossa.

 

 • Maailmalla jalkapallo on jo kauan ollut ylivoimaisesti suosituin urheilulaji. Jalkapallon suosio jatkaa koko ajan kasvamistaan eri puolilla maapalloa. Jalkapallon suosio on suurta kaiken ikäisten katsojien keskuudessa. Ammatikseen pelaavien henkilöiden lisäksi maapallolla on lähes 250 miljoonaa jalkapallon aktiivista harrastajaa. Suomessa jalkapalloa on pelattu pitkään, eli runsaasti yli 100 vuoden ajan.

Tulevissa naisten jalkapallon EM-kisoissa pätevät seuraavat säännöt:

 • Suoraan kisapaikan mukana olevista joukkueista saa aina kolme parasta lohkokakkosta. Tällä hetkellä lohkokakkosista oman ottelupaikkansa on lunastanut Islanti. Suoraa jaossa olevaa kisapaikkaa tavoittelevat myös Sveitsi ja Itävalta. Käytännössä Italia tarvitsee komean voiton pudotuspeleissä helmikuussa vuonna 2021. Voiton pitää tulla vähintään kahden maalin erolla Israelin joukkueen tulokseen verraten. Kahden maalin erokaan ei Italialle välttämättä tule riittämään silloin, jos Portugali tai Suomi ottavat peleissään yhden otteluvoiton lisää.

 

 • Suomi on innokas jalkapallomaa ja naisilla on hieno tavoite pelata Jalkapallon naisten Euroopan-mestaruuskilpailuissa vuonna 2022. Innokkaat Helmarit tulevat siis varmasti tekemään parhaansa. Jos Suomen naiset pelaisivat Portugalin joukkueen kanssa tasapelin ja voittaisivat Kyproksen, tuleva EM-kisapaikka olisi Helmareilla aivan varma. Lyhyesti sanottuna, kisapaikka irtoaisi huolimatta Portugalin mahdollisesta voitosta lohkon parhaimmalla maalierolla.

 

 • Jos Suomi saa voiton Portugalista tai Kyproksesta, Suomi kohonnee kaikkien lohkokakkosten vertailussa kolmen parhaimman joukkueen joukkoon. Otteluvoitosta jokainen maa tulee samaan aina täydet kolme pistettä.

 

 • Suomen naiset ovat aina siivittäneet ansiokkaasti tiensä jalkapallon EM-kisoihin. Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on ollut EM-lopputurnauksessa mukana kolme kertaa, eli vuosina 2005, 2009 ja 2013. Suomen naisten taitava jalkapallomaajoukkue tullaan varmasti näkemään vuoden 2022 EM-kisoissa, eli kaiken mennessä kohdalleen jo huikeat neljättä kertaa mukana.

 

 • Jalkapallokisoilla on aina runsaasti katsojia eri puolilla maapalloa. Vuonna 2022 pelattavat Naisten jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut ovat järjestyksessään 13. Euroopan-mestaruuskilpailut. Katsottavaa ja jännitettävää riittää siis varmasti koko kisojen ajaksi.

 

 • Kisojen emäntämaa Englannin järjestelyt ovat varmasti huippuluokkaa. Huolella valitut kisakaupungit tekevät varmasti kaikkensa sekä urheilijoiden että yleisön viihtyvyyden takaamiseksi. Tällä hetkellä maailmanlaajuinen Covid-19 -pandemia estää monien urheilukisojen seuraamisen paikan päällä, mutta tilanne varmasti normalisoituu vuoden 2022 EM-kisoihin mennessä.

 

 • Vuoden 2022 Naisten Euro jalkapallokisoja odotellessa, oman tulevan kisapaikkansa ovat lunastaneet Tanska, Hollanti, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Belgia ja Islanti. Ihanteellista jokaisen jalkapallon ystävän mielestä olisi, jos kaikki Pohjoismaat olisivat ansiokkaasti odotetuissa kisoissa mukana.

 

 • Emäntämaa Englanti ja kaikki mukana olevat maat toivottavat lämpimästi jokaisen jalkapallon ystävän seuraamaan kisoja valinnan mukaan joko paikan päällä kisakaupungissa tai mukavasti kotisohvalta katsoen.

 

 • Jalkapallon ystävien toive toteutuu pian, sillä vuoden 2022 Naisten EM-jalkapalloturnaus tullaan pelaamaan Englannissa 6.–31. heinäkuuta. Viehättävät kisakaupungit ovat Manchester, Lontoo, Southampton, Brighton, & Hove, Milton Keynes, Rotherham, Leigh, Brentford ja Sheffield.