ComeOn

Saksa jalkapallon EM-kisoissa 2022 – lohko ja otteluohjelma

Saksa pelaa EM-kisojen B-lohkossa yhdessä Suomen, Tanskan ja Espanjan kanssa. Joukkue pelaa lohkovaiheen otteluitaan Brentfordissa, Lontoossa, ja Milton Keynesissä.

Voittaako Saksa EM-kultaa?

Kerroin: 7.40

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Saksa
3
3
0
0
9 - 0
9
2
Espanja
3
2
0
1
5 - 3
6
3
Tanska
3
1
0
2
1 - 5
3
4
Suomi
3
0
0
3
1 - 8
0


Saksan otteluohjelma EM-kisoissa

Perjantaina 8. heinäkuuta klo 22:00: Saksa – Tanska
Tiistaina 12. heinäkuuta klo 22:00: Saksa – Espanja
Lauantaina 16. heinäkuuta klo 22:00 Suomi – Saksa

Lue lisää B-lohkosta täältä!

🇩🇪​ Saksan joukkue EM-kisoissa 2022

Maalivahdit

1. Merle Frohms, Frankfurt
12. Almuth Schult, Wolfsburg
21. Ann-Katrin Berger, Chelsea

Puolustajat

2. Sophia Kleinherne, Frankfurt
3. Kathrin Hendrich, Wolfsburg
5. Marina Hegering, Bayern München
15. Giulia Gwinn, Bayern München
17. Felicitas Rauch, Wolfsburg
23. Sara Doorsoun, Frankfurt

Keskikenttäpelaajat

4. Lena Lattwein, Wolfsburg
6. Lena Oberdorf, Wolfsburg
8. Sydney Lohmann, Bayern München
9. Svenja Huth, Wolfsburg
13. Sara Däbritz, Paris Saint Germain
16. Linda Dallmann, Bayern München
20. Lina Magull, Bayern München
22. Jule Brand, Hoffenheim

Hyökkääjät

7. Lea Schüller, Bayern München
10. Laura Freigang, Frankfurt
11. Alexandra Popp, Wolfsburg
14. Nicole Anyomi, Frankfurt
18. Tabea Wassmuth, Wolfsburg
19. Klara Bühl, Bayern München

🇩🇪​ Saksan tie EM-kisoihin

Kuten monet ehkä tietävät, Saksa on historian menestynein maa naisten EM-kisoissa. Se näkyi myös vuosien 2019 ja 2020 aikana pelatuissa EM-karsinnoissa, joiden aikana saksalaiset eivät juuri anteeksi pyydelleet. Joukkue aloitti karsinnat loistavasti voittamalla Montenegron ja Ukrainan kahdesti, ja iskemällä noihin kolmeen otteluun jopa 26 maalia. Omiin Saksa ei päästänyt yhtäkään. Seuraavaksi vuorossa olivat niin ikään voitot Kreikasta ja Irlannista. Saksa varmistikin lohkovoittonsa lopulta hyvissä ajoin ja karsintalohkosta muodostui todellinen saksalaisten ylikävely. Saksa oli jo edetä EM-kisoihin päästämättä karsinnoissa maaliakaan, mutta viimeisessä karsintaottelussa Irlannin Katie McCaben rangaistuspotku tuhosi tämän unelman.

Saksan otteluiden tulokset EM-karsinnoissa:

31. elokuuta 2019: Saksa – Montenegro 10-0
3. syyskuuta 2019: Ukraina – Saksa 0-8
5. lokakuuta 2019: Saksa – Ukraina 8-0
8. lokakuuta 2019: Kreikka – Saksa 0-5
19. syyskuuta 2020: Saksa – Irlanti 3-0
22. syyskuuta 2020: Montenegro – Saksa 0-3
27. marraskuuta 2020: Saksa – Kreikka 6-0
1. joulukuuta 2020: Irlanti – Saksa 1-3

🇩🇪​ Saksan naisten maajoukkue aiemmissa EM-kisoissa

On varmasti ollut vaikea olla huomaamatta, että Saksa on ollut lähes dominoiva joukkue jalkapallon naisten EM-kisoissa. Saksa on voittanut jopa kahdeksan naisten EM-kultaa, eikä ole itse asiassa koskaan hävinnyt EM-finaalia. Aina, kun joukkue on kisojen loppuotteluun selvinnyt, se on myös sen voittanut. Saksan ylivoima on ollut itse asiassa niin mykistävää, että vain neljästi joku toinen joukkue on onnistunut voittamaan EM-kultaa. Seuraavaksi eniten mestaruuksia on voittanut Norja, jolla on kaksi Euroopan mestaruutta. Viime aikoina naisten jalkapallon taso Euroopassa on kuitenkin kasvanut merkittävästi, ja Saksa on saanut varteenotettavaa kilpailua pyramidin huipulle.

EM-kisat 2017 Hollannissa

Kaikista aikaisempien vuosien onnistumisista huolimatta vuoden 2017 EM-kisat eivät olleet Saksalle jymymenestys. Joukkue kyllä pelasi hienon lohkovaiheen voittamalla sekä Ruotsin, Italian että Venäjän, ja etenemällä puolivälieriin lohkovoittajana. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue kohtasi kuitenkin turnauksen yllättävän Tanskan. Tuskin kukaan odotti ottelusta juuttien juhlia, mutta niin vain Tanska pudotti Saksan jatkosta ja eteni lopulta aina finaaliin saakka. Vaikka Saksa meni ottelussa johtoon jo kolmen peliminuutin jälkeen, nousivat tanskalaiset ensin rinnalle ja lopulta ohi vain seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Saksan joukkue EM-kisoissa 2017

Maalivahdit:
Almuth Schult, Wolfsburg
Laura Benkarth, Freiburg
Lisa Weiss, Essen

Puolustajat:
Josephine Henning, Lyon
Kathrin Hendrich, Frankfurt
Leonie Maier, Bayern München
Babett Peter, Wolfsburg
Kristin Demann, Bayern München
Carolin Simon, Freiburg
Anna Blässe, Wolsburg
Isabel Kerschowski, Wolfsburg

Keskikenttäpelaajat/Hyökkääjät:
Lena Goessling, Wolfsburg
Dzsenifer Marozsan, Lyon
Sara Däbritz, Bayern München
Sara Doorsoun, Essen
Linda Dallmann, Essen
Lina Magull, Freiburg
Tabea Kemme, Turbine Potsdam
Mandy Islacker, Bayern München
Anja Mittag, FC Rosengård
Lena Petermann, Freiburg
Svenja Huth, Turbine Potsdam
Hasret Kayikci, Freiburg

EM-kisat 2013 Ruotsissa

Saksan viimeisin EM-kulta on vuoden 2013 kisoista, jotka pelattiin Ruotsissa. Saksa tuli jopa hieman yllättäen vasta toiseksi omassa alkulohkossaan Norjan jälkeen, mutta pudotuspeleissä joukkue eteni vakuuttavasti voitosta voittoon matkalla kohti historiansa kahdeksatta Euroopan mestaruutta. Saksa kaatoi puolivälierissä Italian 0-1 Simone Laudehrin maalilla. Välierissä vastaan asettu Ruotsi, joka kaatui kotiyleisön pettymykseksi niin ikään 0-1. Finaalissa Saksa sai lähes loppuun myydyllä Friends Arenalla kostonsa Norjasta, jolle se oli hävinnyt turnauksen lohkovaiheessa. Anja Mittagin maali heti toisen jakson alussa riitti kantamaan loppuun asti ja näin Saksa pääsi juhlimaan EM-kultaa. Finaalin 41 000 katsojaa on edelleen ennätys naisten EM-kisoissa.

Saksan joukkue EM-kisoissa 2013

Maalivahdit:
Nadine Angerer, Almuth Schult, Laura Benkarth

Puolustajat:
Bianca Schmidt, Saskia Bartusiak, Leonie Maier, Annike Krahn, Jennifer Cramer, Josephine Henning, Luisa Wensing

Keskikenttäpelaajat/Hyökkääjät:
Simone Laudehr, Melanie Behringer, Nadine Keissler, Isabelle Linden, Melanie Leupolz, Svenja Huth, Fatmire Bajramaj, Lena Goessling, Sara Däbritz, Lena Lotzen, Dzsenifer Marozsan, Anja Mittag, Celia Okoyino da Mbabi

EM-kisat 2009 Suomessa

Kun EM-kisat pelattiin Suomessa vuonna 2009, oli lopputulos odotetun kaltainen: Saksa marssi turnauksessa voitosta voittoon ja pokkasi historiansa seitsemännen EM-kullan. Alkulohkonsa joukkue voitti murskaavasti kaatamalla ensin Ranskan 5-1, sitten Norjan 4-0 ja lopulta Islannin 1-0. Puolivälierissä Saksa kohtasi Italian, joka taisteli urhoollisesti ja tuli toisella jaksolla maalin päähän, mutta hävisi lopulta 1-2. Välierissä Saksa sai jälleen vastaansa Norjan, joka meni ottelussa johtoon, mutta kaatui lopulta 3-1. Finaalissa kohtasivat Saksa ja Englanti. Ottelusta tuli lopulta yksipuolinen näytös, kun Saksa marssi Euroopan mestaruuteen 6-2 voitolla. Legendat Inka Grings ja Birgit Prinz iskivät kumpikin kaksi maalia.

Saksan joukkue EM-kisoissa 2009

Maalivahdit:
Nadine Angerer, Ursula Holl, Lisa Weiss

Puolustajat:
Kerstin Stegemann, Saskia Bartusiak, Babett Peter, Annike Krahn, Sonja Fuss, Ariane Hingst, Jennifer Zietz, Bianca Schmidt

Keskikenttäpelaajat/Hyökkääjät:
Simone Laudehr, Linda Bresonik, Kim Kulig, Kerstin Garefrekes, Melanie Behringer, Inka Grings, Birgit Prinz, Anja Mittag, Celia Okoyino da Mbabi, Martina Müller, Fatmire Bajramaj

🇩🇪​ Saksan miesten maajoukkue aiemmissa EM-kisoissa

Saksan miesten jalkapallon A-maajoukkue on miesten EM-historian voitokkain joukkue. EM-kultaa Saksa on napannut kolmesti (1972, 1980 ja 1996) ja samoin on asian laita hopean (1976, 1992 ja 2008) ja pronssin (1988, 2012 ja 2016) kanssa. Joukkue on ollut mukana jokaisessa EM-lopputurnauksesssa aina siitä asti, kun kisoja alettiin järjestä. Vuoteen 1988 asti Saksa tosin osallistui kisoihin Länsi-Saksan nimellä. Alta pääset lukemaan lisää nimenomaan Saksan nimellä pelaavan joukkueen edesottamuksista aiemmissa EM-lopputurnauksissa.

EM-kisat 2020 Euroopassa

Saksa eteni EM-kisoihin karsintojen C-lohkosta, jossa se pelasi Hollannin, Pohjois-Irlannin, Valko-Venäjän ja Viron kanssa. Joukkue voitti kaikki ottelunsa yhtä lukuun ottamatta, joka oli Saksan kotiottelu Hollantia vastaan. 21 pistettä riittivät karsintalohkon kärkisijaan ja suoraan paikkaan lopputurnauksessa. EM-kisoissa Saksa arvottiin samaan lohkoon Ranskan, Portugalin ja Unkarin kanssa. Joukkue pääsi pelaamaan lohkovaiheen kotonaan Münchenissä, jossa se hävisi avausottelussa Ranskalle Mats Hummelsin omalla maalilla 1-0. Seuraavassa ottelussa Saksa kaatoi Portugalin tapahtumarikkaan ottelun päätteeksi 4-2. Lohkovaiheen päätöspelissä joukkue jäi kuitenkin tasapeliin Unkaria vastaan lukemin 2-2. Paljon ristiin pelanneessa lohkossa neljä pistettä riitti kuitenkin kakkossijaan ja paikkaan pudotuspeleissä. Neljännesvälierissä joukkue sai luvan matkustaa Lontooseen Englannin vieraaksi. Historia ei toistanut itseään, vaan tällä kertaa englantilaiset olivat vahvempia. Saksan matka turnauksessa päättyi ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle 2-0 tappion myötä.

Saksan joukkue EM-kisoissa 2020

Maalivahdit:
Manuel Neuer, Bernd Leno, Kevin Trapp

Puolustajat:
Matthias Ginter, Antonio Rüdiger, Robin Gosens, Christian Günter, Marcel Halstenberg, Mats Hummels, Lukas Klostermann, Robin Koch, Niklas Süle

Keskikenttäpelaajat:
Ilkay Gündogan, Toni Kroos, Emre Can, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus, Leroy Sane

Hyökkääjät:
Kevin Volland, Timo Werner

Euro 2016 Ranskassa

Saksa aloitti kisat voittamalla Unkarin, ja tätä seurasi tasapeli Puolan kanssa. Lopulta luvassa oli vielä kolme pistettä Pohjois-Irlannista. Saksa voitti lohkonsa ja jatkoi vakuuttavaa taivaltaan pudottamalla 16 joukossa ensin Slovakian ja sitten puolivälierässä rankkareilla Italian. Kyseisessä rangaistuslaukauskilpailussa vaadittiin peräti yhdeksän laukausta kummaltakin joukkueelta ennen kuin Saksa viimein pääsi etenemään. Välieräottelu pelattiinkin sitten koti-isäntä Ranskaa vastaan, jolloin Saksa joutui lopulta nöyrtymään.

Euro 2012 Puolassa ja Ukrainassa

Lohkovaiheessa Saksa jyräsi Portugalin, Alankomaat ja Tanskan. Joukkue voitti siis lohkonsa yhdeksällä pisteellä ja pääsi seuraavaksi kohtaamaan Kreikan puolivälierässä. Peräti neljä saksalaispelaajaa pääsi maalinteon makuun kyseisessä kohtaamisessa, joka päättyi lopulta 4–2. Välierässä vastaan asettuikin sitten Italia, joka onnistui voittamaan jo ensimmäisen puoliskon 2–0. Toisella puoliskolla Saksa sai kavennettua vasta lisäajalla, mutta tämä ei riittänyt turnauksessa pysymiseen.

EM-kisat 2008 Itävallassa ja Sveitsissä

Saksa tuli toiseksi lohkossaan voitettuaan Puolan, hävittyään Kroatialle ja päihitettyään vielä kisaisäntä Itävallankin. Puolivälierässä vastaan asettui Portugali, joka ei missään vaiheessa onnistunut kuromaan Saksan aikaista johtoa kiinni. Välierä Turkin kanssa olikin sitten äärimmäisen tasainen, kunnes Philipp Lahm onnistui maalinteossa viimein 90 minuutin kohdalla. Päätösottelussa puolestaan odotti kohtaaminen Espanjan kanssa. Saksa ei onnistunut tällä kertaa maalinteossa lainkaan, joten joukkueen täytyi tyytyä hopeaan.

EM 2004 Portugalissa

Saksa pelasi alkulohkonsa ottelut tasan Hollannin ja Latvian kanssa ja hävisi Tsekille. Kolmannelta sijalta ei edetty tämän pidemmälle.

EM-kisat vuonna 2000 Belgiassa ja Hollannissa

Vuoden 2000 jalkapallon EM-kisat olivat yksi Saksan heikoimmista esityksistä. Alkulohkosta irtosi ainoastaan yksi piste, joka tuli tasapelillä Romanian kanssa. Englantia ja Portugalia vastaan luvassa puolestaan oli kaksi tappiota.

EM 1996 Englannissa

Saksa onnistui voittamaan lohkonsa seitsemällä pisteellä. Nämä pisteet tulivat voitoista Tsekkiä ja Venäjää vastaan ja tasapelistä Italian kanssa. Puolivälierässä Saksan jyrän alle jäi Kroatia, kun taas välierässä kotimatkalle lähetettiin rangaistuslaukausten jälkeen Englanti. Englanti epäonnistui kuudennella laukauksellaan, mikä koitui kisaisännän kohtaloksi ja merkitsi Saksan päätösottelupaikkaa. Viimeisenä luvassa oli äärimmäisen tasainen ottelu Tsekkiä vastaan. Vasta 95 minuutin kohdalla Saksa laittoi verkot tötterölle ja varmisti kultamitalinsa.

EM 1992 Ruotsissa

Saksa osallistui vuoden 1992 kisoihin ensimmäistä kertaa yhtenäisenä kansakuntana. Tällöin lohkovaiheesta tarttui mukaan tasapeli Venäjän (tai oikeamminkin Itsenäisten valtioiden yhteisön jalkapallomaajoukkueen) kanssa, voitto Skotlannista ja tappio Alankomaita vastaan. Tulos riitti lohkon toiseen sijaan ja paikkaan välierässä Ruotsin kanssa. Ottelu tarjosi jännitystä aina viimeisille minuuteille saakka, sillä vaikka Saksa onnistui 88 minuutin kohdalla kasvattamaan johtonsa jo 3–1:een, kavensi Ruotsi vain sekunteja myöhemmin. Tämän jälkeen maalihanat kuitenkin sulkeutuivat ja Saksa eteni kuin etenikin päätösotteluun. Tanska kuitenkin vei tästä kohtaamisesta kullan 2–0-tuloksella jättäen Saksan näin ollen hopealle.