ComeOn

Yksi Helmareiden viimevuosien vakiokasvoista Adelina Engman vaihtoi tulevaksi kaudeksi Hammarbyn paitaan. Tukholmalaisseuran kanssa tehty sopimus on yksivuotinen.

Päättyneellä kaudella Växjö DFF:ää edustanut Adelina Engman,26, on intoa täynnä solmittuaan ensi vuoden kauttavan sopimuksen Hammarbyn kanssa.

– Tosi hyvät fiilikset siirrosta. Olin varma siitä, että haluan tässä vaiheessa uraani jäädä Ruotsiin pelaamaan. Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tilanne ja he panostavat suuresti naisjalkapalloon. Koko paketti tuntui minun silmissäni kivalta.

Jalkapallo herättää Tukholmassa suurta kiinnostusta ja Hammarbyn katsojakeskiarvot ovat pysyneet yleensä todella korkealla. Engman kertoo, että myös tämä asia painoi vaakakupissa sopimusta tehtäessä.

–  Seuran kannattajakulttuuri vakuutti minut, sillä rakastan pelaamista suuren yleisön edessä. Hammarby on myös asettanut tavoitteekseen ihan sarjan kärkisijat tulevaisuudessa, joten tulevaisuus näyttää valoisalta.

Hammarbyssä pelaa ensi kaudella yhteensä kolme suomalaista, kun Engmanin lisäksi joukkueeseen kuuluvat Eva Nyström, sekä Anna Tamminen. Engman on kuullut joukkueen suomalaispelaajilta paljon hyvää seuran nykytilanteesta. Myös ensi kesän EM-kilpailuita ajatellen Engmanin siirtoa on helppo ymmärtää.

– Tavoitteenamme on sijoittua kärkikahinoihin. Minulle on tärkeää pelata joukkueessa, joka voittaa otteluita. Toivottavasti pääsen myös pelaamaan paljon ensi kaudella ja pystyn kehittymään vielä entisestään. Ensi kesän EM-kilpailut ovat tärkeät ja silloin pitää olla kunnossa.

Kausi Växjössä ei sujunut odotusten mukaisesti

Engman ehti pelata päättyneellä kaudella Växjön riveissä kymmenen ottelua. Joukkue oli putoamiskurimuksessa jo suomalaisen saapuessa seuraan, eikä kurssia saatu enää käännettyä. Växjö jäi sarjan viimeiseksi ja pelaa ensi kaudella alemmalla sarjatasolla.

– Seura oli sarjan viimeisenä jo silloin, kun sinne siirryin. Pelasimme mielestäni välillä hyvin, mutta voittoja ei vain tullut tarpeeksi. Oli kuitenkin kiva saada alle pelejä ja päästä parempaan kuntoon. Pelaaminen tuntui hyvältä, mutta harmi joukkueen kannalta, että tulokset olivat huonoja. Olisin totta kai toivonut itseltäni enemmän maaleja, mutta muuten olen tyytyväinen, sillä pääsin takaisin omalle tasolleni.