Richard Jensen debytoi Suomen A-maajoukkueessa tiistain Montenegro-voitossa. Puolustaja oli todella tyytyväinen sekä omaan että joukkueen esitykseen, ja kertoi odottaneensa tätä hetkeä pitkään.

Huuhkajien paidassa tiistai-iltana debytoinut Richard Jensen oli onnellinen mies voittoon päättyneen Montenegro-ottelun jälkeen.

– Vaikea vieläkin olla hymyilemättä, Jensen sanoi ottelun jälkeen medialle.

– Ihan mahtava fiilis. Vetää sanattomaksi. Pitkään on odottanut tätä hetkeä, ja tietysti saanut kokea Pikun (pikkuveli Fredrik Jensen) kautta, mutta nyt sai itse olla mukana ja tuntuu mahtavalta, hyväntuulinen Jensen kertasi kokemuksiaan Pohjoiskaarteen huudattamisesta ottelun jälkeen.

Jensen myönsi, että paikka avauksessa tuli pienoisena yllätyksenä. Ottelussa 86 minuuttia pelannut toppari oli kuitenkin tyytyväinen omaan esitykseensä.

– Olen tyytyväinen. Toisen puoliajan alkuun alkoi ehkä vähän hyytyä. Siinä tuli pari huonompaa syöttöä. Mutta kokonaisuudessaan voin sanoa pelanneeni hyvin ja voin olla tyytyväinen debyyttiin.

”Tämän pitikin olla meidän peli”

Myös joukkueen esitykseen oli helppo olla tyytyväinen. Suomi oli kentän jokaisella osa-alueella Montenegroa parempi ja voitti ottelun lopulta lähes näytöstyyliin, vaikkeivat lukemat suuriksi revenneetkään.

Jensenin mukaan ottelu sujui lähes täysin Huuhkajien käsikirjoituksen mukaan.

– Etenkin ensimmäinen puolisko meni täysin (oman suunnitelman mukaan). Toisella puoliajalla vetäydyttiin pikkasen, mutta se ei haitannut. Niiden peli ei tuottanut meille ongelmia. Pari kertaa ne pääsi selustaan, mutta se ei johtanut vaaralliseen tilanteeseen. Voidaan olla tyytyväisiä sekä puolustus- että hyökkäyspeliin, Jensen kertoi Jalkapallon-EM.fille.

Vaikka debyytti maajoukkueessa on aina hieno asia, vielä maistuvamman siitä teki joukkueen vahva esitys.

– Mahtavaa päästä näissä olosuhteissa debytoimaan, Jensen totesi.

26-vuotias puolustaja esitti varmoja otteita omassa päässä ja antaa Markku Kanervalle varmasti positiivista päänvaivaa, kun päävalmentaja miettii Nations Leaguen tulevien otteluiden kokoonpanoja. Sen lisäksi Jensen ehti kuitenkin vaikuttaa peliin myös pallollisella osaamisellaan.

Keskuspuolustaja käynnisti hyökkäyksen, joka johti Huuhkajien ensimmäiseen maaliin.

– Se oli hieno maali, kunnon tiki-takaa. Murtauduttiin hienosti pienillä ja lyhyillä syötöillä niiden selustaan. Palkintona tuli mahtava maali.

Joukkueen hyökkäyspelin rakenne on pelaajilla selvästi takaraivoissa, sillä itselleen Jensen ei maalista suostunut kunniaa ottamaan.

– Tiesin, että Jolle (Joel Pohjanpalo) ja Teme (Teemu Pukki) ovat siellä ottamassa palloa vastaan. Ei tarvinnut edes miettiä, mihin laittaa, kun tiesi, että kyllä se suomalaisen löytää.

Montenegro on lohkon vastustajista juuri se, joka Suomen tulisikin voittaa ilman ongelmia. Näin asian näki myös maajoukkuedebytantti Jensen.

– Tämän pitikin olla meidän peli. Hoidettiin se hienosti ja voidaan olla tyytyväisiä.