ComeOn

Huuhkajien puolustuksen lukko Leo Väisänen myöntää, että pelit Ruotsin Allsvenskanissa saattavat olla hänen kohdallaan pelatut. Upeat esitykset ovat poikineet paljon kiinnostusta myös Pohjoismaiden ulkopuolelta.

Elfsborgin keskuspuolustaja Leo Väisänen on sopeutunut Ruotsin liigaan loistavasti. Mies kertoo, että paikallinen pelityyli on sopinut hänelle mainiosti. Aiemmin mies pelasi Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Den Boschin riveissä.

– Tiesin, että peli on ehkä organisoidumpaa kuin Hollannissa. Yllätyin, että se oli aika paljonkin sellaista. Aika varovaista futista, ei mennyt jätkiä hirveästi linjan taakse. Aika nopeasti siihen pääsi kiinni. Se on sopinut minulle hyvin.

Joukkueensa parhaaksi pelaajaksi päättyneellä kaudella valittu Väisänen toteaa, että varsinkin syyskaudella otteet kohenivat huomattavasti.

– Sain paljon vastuuta ja ison roolin joukkueessa. Pääsin hyvään vireeseen seurajoukkueessa etenkin EM-kisojen jälkeen. Siitä eteenpäin pelasin hyvin ja koko joukkue pelasi hyvin. Oli hyvä kausi. Harmi, että ei kirkkainta mitalia saatu. Sitä tarjottiin, mutta ei ihan pystytty sitä saamaan.

Elfsborg roikkui pitkään mestaruustaistelussa mukana, mutta lopulta joukkueen kohtalona oli jäädä neljännelle sijalle. Suomalainen kertoo, että tällä hetkellä tavoitteena on jatkaa uraa ensisijaisesti jossain Ruotsin ulkopuolella.

– Näen, että olen valmis jatkamaan uraani jossain muualla. Viihdyn kuitenkin tosi hyvin Ruotsissa tällä hetkellä. Elfsborg on hyvä seura ja hieno organisaatio. Siinä suhteessa ei ole stressiä. Mutta totta kai haluan jatkaa jonnekin muualle. En mä Ruotsiin ole tullut jäädäkseni. Minulla on hyvä kausi takanani. Jonkun verran kiinnostusta on ollut, ja toivottavasti tulee lisää. Ei ole vielä mitään konkreettista.

– Luulen, että Italian tyyppinen futis sopisi minulle parhaiten. Sinne olisi hieno päästä. Serie A on todella kova sarja, mutta näen, että sinne voisi riittää tulevaisuudessa.

Lähde: MTV