Helmarit kohtaa historian ensimmäisen naisten Uefa Nations League -kauden päätösotteluissa Romanian kotona ja Slovakian vieraissa. Marko Salorannan valmentama joukkue on käytännössä jo varmistanut nousunsa Kansojen liigan A-divisioonaan.

Voitosta voittoon edennyt Suomen naisten maajoukkue johtaa Uefa Nations Leaguen lohkoaan neljän ottelukierroksen jälkeen viiden pisteen erolla toisena tulevaan Slovakiaan. Helmarit kohtaa Kansojen liigan lohkovaiheen päätösotteluissa Romanian Turussa torstaina 30. marraskuuta ja Slovakian Trnavassa tiistaina 5. joulukuuta. Ainoa tapa, jolla Helmarit voi vielä menettää lohkon kärkipaikan ja nousun A-divisioonaan, on tappio molemmissa jäljellä olevissa otteluissa niin, että Slovakia voittaa jäljellä olevissa otteluissaan Kroatian ja sen jälkeen Suomen vähintään neljällä maalilla.

Helmarit aloitti historian ensimmäisen Uefa Nations League -taipaleensa voittamalla Slovakian kotonaan 4-0. Syyskuussa kaatui myös Romania vieraskentällä 0-1, minkä jälkeen Suomi voitti Kroatian kotonaan 3-0 ja vieraissa 0-2. Joukkueella on siis neljän pelatun ottelun jälkeen kasassa täydet 12 pistettä, kymmenen tehtyä maalia ja nolla päästettyä.

Päävalmentaja Marko Saloranta nimesi joukkueensa loppuvuoden otteluihin keskiviikkona. Uusina pelaajina lokakuun maaotteluikkunaan nähden joukkueeseen liittyvät Anna Koivunen, Emmi Siren ja Vilma Koivisto. Olga Ahtinen joutuu jättämään marras-joulukuun maaottelut väliin sivusidevamman takia. Heidi Kollanen on puolestaan pelikiellossa ensimmäisessä ottelussa Romaniaa vastaan, mutta käytettävissä Slovakia-ottelussa.

Nousu A-divisioonaan antaa Suomelle erinomaiset lähtökohdat ensi vuoden EM-karsintoihin. EM-karsinnat pelataan samalla formaatilla kuin Nations League, ja EM-kisoihin voi edetä suoraan vain A-divisioonasta. Lisäksi kaikki A-divisioonan joukkueet pääsevät varmasti vähintään EM-jatkokarsintaan.

Helmarien joukkue Nations League -kauden päätösotteluihin

Tinja-Riikka Korpela, AS Roma
Anna Tamminen, Hammarby IF
Anna Koivunen, Brommapojkarna
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Joanna Tynnilä, Brann
Eva Nyström, Hammarby IF
Elli Pikkujämsä, Racing Louisville
Emmi Siren, KuPS
Emma Koivisto, Liverpool FC
Nora Heroum, Sampdoria
Tiia Peltonen, Fortuna Hjørring
Emma Peuhkurinen, KIF Örebro
Katariina Kosola, BK Häcken
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Oona Siren, KuPS
Anni Hartikainen, KuPS
Vilma Koivisto, IFK Norrköping
Ria Öling, FC Rosengård
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Sanni Franssi, Real Sociedad
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Jutta Rantala, Leicester City FC
Heidi Kollanen, KIF Örebro
Oona Sevenius, Como
Lotta Lindström, HJK


Espanja - Englanti