ComeOn

Suomi kohtaa tänään Brasilian Tournoi de Francen ottelussa klo 19:30 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa suorana Yle TV2:lta.

Suomi pelaa tänään Tournoi de Francen viimeisessä ottelussaan Brasiliaa vastaan. Kaksi aiempaa peliä eivät ole Helmarien leirissä riemunkiljahduksia aiheuttaneet, sillä Suomi hävisi ensin Ranskalle 5–0 ja sitten Hollannille 3–0.

Heikoista tuloksista huolimatta joukkueen päävalmentaja Anna Signeul näkee, että turnaus on palvellut täydellisesti edessä olevia EM-kisoja.

– Tiesimme, että täällä tulee olemaan todella kovia otteluita. Mutta emme voi saada parempaa valmistautumista kuin tämä, että saamme pelata maita vastaan, jotka tähtäävät EM-lopputurnauksen voittoon. Vielä on neljä kuukautta jäljellä (EM-kisoihin), joten ehdimme harjoitella ja tulla paremmiksi. Opimme koko ajan, Signeul kertoi maanantain mediatilaisuudessa.

Ruotsalaisvalmentajan mukaan Helmarit ovat parantaneet peliään turnauksen aikana, vaikka molemmista otteluista onkin tullut tappio. Signeulin mielestä joukkue on silti pystynyt reagoimaan hyvin otteluiden sisällä.

– Olemme päästäneet monta maalia, mutta paransimme Hollantia vastaan erityisesti erikoistilanteissa. Kun kohtaa näin hyviä vastustajia, ei voi tehdä virheitä, koska niistä rokotetaan välittömästi – sen olemme tosiaankin oppineet. Mutta teimme heti korjausliikkeen kulmapotkuissa ja siinä, miten niitä puolustamme.

Erilainen vastustaja

Brasilia on Suomelle vieras vastustaja. Maat ovat pelanneet vastakkain vain kerran, ja sekin jo vuonna 1999. Signeul myöntääkin, etteivät nykyjoukkueen pelaajat tiedä Brasiliasta paljoa.

– Pelaajat tietävät ehkä Ranskasta ja Hollannista hieman enemmän, sillä he eivät ole pelanneet Brasiliaa vastaan.

Vaikka Brasilia on otteluun selvä ennakkosuosikki, lähtee Suomi otteluun positiivisten tunteiden vallassa. Ottelun päätarkoitus ei ole hyvä tulos, vaan kehittää joukkueen pelaamista kovaa vastustajaa vastaan kesän EM-kisoja varten.

– Olen erittäin positiivisella mielellä ottelun alla. Se tulee olemaan meille hieno mahdollisuus pelata yhdessä, kerätä kokemusta ja jatkaa työskentelyä niiden asioiden parissa, joita haluamme kehittää. Olemme todella luottavaisia ja odotamme ottelua innolla, Signeul kertoo.

Signeulin mukaan Brasilia tulee olemaan erilainen haaste kuin Ranska ja Hollanti. Brasilia on Suomen päävalmentajan mukaan fyysinen joukkue, joka voi aiheuttaa Suomelle ongelmia ennen kaikkea liikkumisensa kautta.

– Brasilia on todella tekninen joukkue – ja vaikka se ei kaikille ensimmäisenä tulekaan mieleen Brasiliasta, on kyseessä myös erittäin fyysinen joukkue. He ovat vahvoja ja heillä on erittäin nopeita hyökkääjiä, jotka voivat aiheuttaa meille uhkaa juoksemalla linjojen taakse.

Kokemuksena Brasilia-ottelu eroaa kahdesta aiemmasta, mutta palvelee silti turnauksen tarkoitusta loistavasti.

– Odotamme tässäkin ottelussa kovaa vastustajaa. Brasilian kohtaaminen tulee kuitenkin olemaan erilainen kokemus niin fyysisesti, henkisesti kuin taktisestikin, Signeul sanoo.