ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue osallistuu helmikuussa pelattavaan neljän huippumaan turnaukseen Ranskassa.

Helmarit leireilevät helmikuussa Ranskan Normandiassa. Samalla Suomi tulee pelaamaan Ranskan jalkapalloliiton järjestämässä Tournoi de France -kutsuturnauksessa, johon osallistuu yhteensä neljä joukkuetta. Turnaus pelataan 15.–24. helmikuuta Caenissa, Stade Michel-d’Ornanolla, sekä Le Havressa, Stade Océanella.

Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat Fifan virallisen rankingin mukaan maailman viidenneksi paras maajoukkue Ranska, hallitseva Etelä-Amerikan mestari Brasilia ja hallitseva Euroopan mestari Hollanti. Suomi pääsee siis testaamaan tasoaan lyhyen ajan sisään kolmea maailman todellista huippumaata vastan.

Tärkeää harjoitusta kesän EM-kisoja varten

Turnaus on Helmarien kannalta tärkeä etappi matkalla kohti ensi kesän EM-kisoja. Kaikki EM-kisojen lohkovaiheessa vastaan tulevat joukkueet ovat ennakolta Suomea kovempia jalkapallomaita, joten kokemusta ennakolta parempia vastustajia vastaan pelaamisesta tarvitaan.

– EM-kisoihin valmistautumisen kannalta tämä turnaus on erittäin hyvä asia, sillä se on kuin jäljennös lohkopeleistämme, joissa vastaan asettuu kolme huippujoukkuetta 11 päivän sisällä. Tämä on juuri sitä, mitä halusimme. Pääsemme testaamaan kisojen kaltaista valmistautumista kolmea erilaista, teknistä maata vastaan, Suomen päävalmentaja Anna Signeul totesi Palloliitolle.

Helmarien päävalmentajalla on jo mielessään selkeät pääkohdat, joihin helmikuun turnauksessa kiinnitetään huomiota. Signeulin mukaan ottelut tarjoavat ensiarvoisen tärkeää tietoa siitä, missä joukkue tällä hetkellä menee suhteessa maailman absoluuttiseen huippuun.

– Tavoite on, että valmistamme pelaajia kesää varten kolmella kovalla ystävyysottelulla. Toiseksi saamme harjoitettua ja testattua fysiikkaamme vierasturnauksessa. Pääsemme näkemään, missä tasomme on kaiken suhteen sillä hetkellä ja mitä asioita pitää vielä harjoitella.

Kunnianosoitus EM-kisoihin selvinneelle Suomen joukkueelle

Samalla päävalmentaja muistutti, että samalla turnaus on pelaajille hieno mahdollisuus testata itseään maailman parhaita joukkueita vastaan. Suomi osoitti jo marraskuussa pelatussa MM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan, että se pystyy pistämään maailman parhaimmat joukkueet ahtaalle. Ruotsi on tällä hetkellä Fifan virallisen rankingin sijalla kaksi.

– Tämä on myös hienoa mahdollisuus pelaajille mitata itseään maailmanluokan vastustajia vastaan. Jo Ruotsi-ottelussa näimme, että miten hyvä on pelata sen tasoista maata vastaan. Pelaajat tarvitset tällaisia otteluita.

Kutsu turnaukseen on myös osoitus siitä, että maailman huippumaat alkavat pitää Suomea varteenotettavana harjoitusvastustajana, ja Helmarien nykykunto otetaan tosissaan myös maailman johtavissa jalkapallomaissa. Viime kerralla Tournoi de France -turnauksessa oli mukana Ranska, Brasilia, Hollanti ja Kanada, joka on maailman rankingin sijalla kuusi.

– On mahtavaa, että Suomi on kutsuttu tällaiseen huippumaiden turnaukseen, ja mielestäni se on merkki siitä, että muut maat näkevät meidät hyvänä, tulevaisuuden joukkueena. Olemme hyvin ilahtuneita ja tämä on meille kunnia, Signeul toteaa.