ComeOn

Juventuksen naisten joukkue voitti sunnuntaina Italian supercupin finaalissa AC Milanin. Seurassa pelaavalle Tuija Hyyryselle pokaali oli Italiassa jo neljäs.

Helmarien laitapuolustaja Tuija Hyyrynen pääsi jälleen mestaruuden makuun, kun Juventus kaatoi sunnuntaina AC Milanin Supercoppa italiana femminilen finaalissa 2–1.

Helpolla voitto ei tullut, sillä Milan siirtyi ensimmäisen jakson lisäajalla johtoon. Juventus tuli kuitenkin tasoihin heti toisen puoliajan alussa Valentina Bergamaschin omalla maalilla. Tasatilanteessa edettiinkin aivan ottelun loppuhetkille asti, kunnes viime kaudella Serie A:n maalipörssin voittanut Cristiana Girelli puski Juventuksen johtoon ottelun 88. minuutilla. Voitto oli oikeutettu, sillä Juventus hallitsi peliä selvästi.

Hyyryselle pokaali oli Juventuksen paidassa jo kahdeksas. Vuonna 2017 Italiaan siirtynyt puolustaja on voittanut Juventuksessa nyt neljä Italian mestaruutta, yhden Italian cupin ja kolme Italian supercupia. Juventus onkin hallinnut Italian kenttiä melko suvereenisti sen jälkeen, kun naisten Serie A vuonna 2017 perustettiin. Myös viides peräkkäinen Serie A -mestaruus on Juventuksella ja Hyyrysellä tähtäimessä, sillä Juve johtaa sarjaa tällä hetkellä kahdeksan pisteen erolla.

Keväällä edessä ovat myös Mestarien liigan pudotuspeli, joissa Juventus kohtaa naisten Mestarien liigan historian menestyksekkäimmän seuran, ranskalaisen Lyonin. Viime vuonna Juventus putosi neljännesvälierissä juurikin Lyonille.

Hyyrynen on yksi vain neljästä Juventuksen naisten joukkueessa sata peliä pelanneesta pelaajasta.

Hyyrysen fiilistelyvideon sekä Supercoppa italiana femminilen koosteen voit katsoa alta.