Velobet

Suomen naisten maajoukkue jatkoi huimaa virettään Nations Leaguessa. Helmarit varmisti lohkovoiton ja nousun A-liigaan murskaavalla 6-0 voitolla Romaniasta.

Turun Veritas Stadionilla pelattu Suomen ja Romanian välinen ottelu käynnistyi odotetusti kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Vaikka Suomi kärsi useamman avainpelaajan poissaolosta, oli pelin kuva välittömästi selvillä.

Avausmaalin tuoksu roikkui välittömästi ilmassa ja Suomi oli lähellä rikkoa kuparisen vain kahden peliminuutin jälkeen. Jutta Rantalan laukaus pysähtyi kuitenkin poikkipuuhun. Hetkeä myöhemmin Ria Ölingille tarjoutui tuhannen taalan paikka, mutta Romanian puolustus onnistui selvittämään tilanteen viime hetkillä.

Romania oli ottelun alussa hyvin mukana, mutta vieraiden taivas tummeni 27. minuutilla Antonia Bratun punaisen kortin myötä. Suomi onnistui hyödyntämään pelaajaylivoimaansa nopeasti, kun Linda Sällström viimeisteli ottelun avausmaalin Emma Koiviston esityön jälkeen.

Aiemmin hyvään paikkaan päässyt Öling lisäsi Suomen johtoa kuusi minuuttia myöhemmin. Sällström nosti Suomen kolmen maalin johtoon ennen taukovihellystä, jonka myötä ottelu oli käytännössä ratkennut ensimmäisen nelivitosen jälkeen.

Suomi jatkoi hurjasteluaan toisella puoliajalla – Voitto toi paikan A-liigaan

Suomi aloitti myös toisen puoliajan terävästi ja oli lähellä maalintekoa useampaan otteeseen. Romanian maalia vartioinut Camelia Ceasar piti joukkuettaan paikoitellen yksin pystyssä upeilla torjunnoillaan.

Helmarit hakivat raivokkaasti lisäosumia ja neljäs maali näki päivänvalon 72. minuutilla. Koivisto latoi Ceasarin torjunnasta irronneen paluupallon varmasti verkon perukoille, jonka myötä vieraiden selkäranka katkesi lopullisesti.

Suomi kaunisteli loppulukemia vielä viimeisellä kymmenminuutisella, kun Oona Sevenius ja Anni Hartikainen onnistuivat. Kummankin pelaajan kohdalla kyseessä oli uran ensimmäinen A-maajoukkuemaali.

Peli päättyi 6-0 lukemiin, jonka myötä Helmarit nousevat lohkovoittajina A-liigaan.

Suomi – Romania 6–0 (3–0)

30’ 1-0 Linda Sällström 
36’ 2-0 Ria Öling 
41’ 3-0 Linda Sällström
72′ 4-0 Emma Koivisto
84′ 5-0 Oona Sevenius
86′ 6-0 Anni Hartikainen