Kuva: Wallpaperflare.com

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pelasi sunnuntai-iltana 2-2 tasapelin Itävaltaa vastaan Ritzingissä pelatussa harjoitusottelussa. Itävalta karkasi ottelun ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin johtoon, mutta Helmarit nousivat toisella puoliajalla tasoihin Eveliina Summasen kahdella maalilla.

Ottelussa tehtiin samalla Suomalaista jalkapallohistoriaa, kun Helmarien toppari Anna Westerlund nousi kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelanneeksi naiseksi ohi Laura Österberg Kalmarin. Westerlundilla on nyt kasassa 131 maaottelua.

Ottelu kuitenkin alkoi juhlakalun osalta epävireisesti, kun Itävalta pääsi rokottamaan juuri Westerlundin virheestä ja ottelun viidennellä peliminuutilla. Toppari potkaisi pallosta ohi alimpana pelaajana, ja Bundesligan maalipörssin kärki Nicole Billa pääsi karkaamaan maalintekoon.

Itävalta iski toistamiseen jo varttia myöhemmin. Joukkue sai riistettyä pallon keskialueella ja lähti terävään vastahyökkäykseen, jonka päätti onnistuneesti Marie Höbinger.

Myös Helmareilla oli paikkansa avausjaksolla. Jo heti ottelun ensimmäisellä minuutilla Adelina Engman pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger venyi hienosti laukauksen tielle. Puolen tunnin pelin jälkeen Helmarit saivat vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta Sanni Franssi joutui toteamaan laukauksensa pysähtyvän ylärimaan.

Toisella puoliajalla Suomen kiri kuitenkin käynnistyi toden teolla. Ottelun 54. minuutilla Helmarit saivat kulmapotkun, josta Summanen pääsi nikkaamaan pallon tolpan kautta sisään. Maali oli Summasella maajoukkueuran neljäs.

Noin 20 minuuttia myöhemmin Summanen kävi uudestaan lähellä maalintekoa, mutta joutui Suomen joukkueen pettymykseksi toteamaan, että kotijoukkueen puolustus ehti purkaa tilanteen vielä maaliviivalta.

Helmarien keskikenttäpelaaja kuitenkin kruunasi onnistuneen iltansa olemalla jälleen pahateossa ottelun 76. minuutilla. Ensin Summanen onnistui hassuttamaan itävaltalaispelaajan ja tekemään itselleen tilaa keskialueella, minkä jälkeen hän täräytti mahtavan kaukolaukauksen Zinsbergerin vartioiman maalin yläkulmaan.

Ottelu Itävaltaa vastaan aloitti Helmarien valmistautumisjakson syyskuussa alkaviin MM-karsintoihin. Karsintalohkot arvotaan 30. päivä huhtikuuta.