Kuva: Wallpaperflare.com

Huuhkajien tähdet eivät olleet vireessä vain edellisviikon maaottelutauolla. Moni Suomen avainpelaajista urakoi – ja loisti – myös viikonloppuna, kun Euroopan jalkapallosarjat palasivat tauolta täyteen tohinaan.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin ykkösvahti Lukas Hradecký palasi alkuvuonna saadun loukkaantumisen jäljiltä pelikentille, ja torjui joukkueensa heti vakuuttavaan 2–1 voittoon Schalkesta. Voitto oli sarjan viimeistä Mestarien liigaan oikeuttavaa paikkaa jahtaavalle seuralle elintärkeä.

Suomen maalilla Sveitsiä vastaan esiintynyt Niki Mäenpää puolestaan debytoi uuden seuransa Venezian maalilla, kun italialaisseura pelasi 1–1 tasapelin SPAL:n vieraana.

Serie B:ssä nähtiin viikonlopun kierroksella myös toinen suomalaisvahti, kun vakuuttavasti maaliskuun MM-karsintaotteluissa esiintynyt Jesse Joronen pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit Brescian maalilla. Jorosella olikin pääsiäisen kunniaksi erikoinen kahden ottelun viikonloppu, sillä Brescia voitti perjantaina Pordenon 4–1, ja pelasi seuraavan kerran jo maanantaina 2–2 tasapeliin päättyneessä ottelussa AC Regginaa vastaan.

Tanskassa Joni Kauko teki maalin, kun Esjberg voitti FD Frederican 3–1. Keskikenttäpelaaja otettiin vaihtoon jo tauolla, ja hänen paikkansa kentällä otti toinen Huuhkajista tuttu nimi, Pyry Soiri.

Joel Pohjanpalo puolestaan pääsi irti ottelun 83. minuutilla kiihkeässä Berliinin derbyssä. Loukkaantumisen jälkeen huippukuntoaan etsivälle Pohjanpalolle jokainen peliminuutti on nyt arvokas, ja miehen vastuun voi odottaa vain kasvavan kevään edetessä. Union Berlin ja Hertha Berlin tasasivat pisteet lukemin 1–1.

Suomalaishyökkääjistä Teemu Pukki puolestaan urakoi 89. minuuttia Norwichin kohdatessa Preston North Endin perjantaina. Harvinaista kyllä, Huuhkajien ykköstykki jäi tällä kertaa ilman maaleja tasapeliin päättyneessä ottelussa. Pukki on nyt iskenyt yhteentoista edelliseen sarjapeliin yhtä monta maalia.

Huuhkajien kokoonpanosta paikan viimeisen vuoden aikana napannut Nikolai Alho pääsi 65. minuutilla vaihdosta kentälle, kun hänen joukkueensa MTK Budapest kärsi 1–3 tappion Unkarin pääsarjassa. Juha Pirinen puolestaan avasi AS Trencinin puolustuksessa, mutta otettiin tauolla vaihtoon. Trencin kärsi lopulta tiukan 0–1 tappion Spartak Trnavalle.

Thomas Lam sen sijaan pelasi täyden ysikymppisen Zwollen paidassa, mutta joutui toteamaan Sparta Rotterdamin joukkueista paremmaksi luvuin 2–3.


Espanja - Englanti