Suomi ja Romania ottivat toisistaan mittaa perjantai-iltana Kansojen liigan G-lohkon ottelussa. Helsingin Olympiastadionilla käyty taisto tarjosi kummallekkin joukkueelle avaimet voittoon, mutta lopulta pisteet jaettiin 1-1 loppulukemien myötä. Vielä jonkin aikaa sitten tulosta olisi pidetty kovana suorituksena, mutta tänä päivänä se tuntuu pettymykseltä.

Kansojen liigan G-lohkon ottelu Suomen ja Romanian välillä tarjosi Huuhkajille viimeisen teoreettisen mahdollisuuden taistella lohkovoitosta. Tämä jäi kuitenkin haaveeksi, kun pisteet jaettiin 1-1 lukemin pimenevässä Olympiastadionin illassa. Suomen ainokaisesta vastasi Teemu Pukki ja Romanian osuman viimeisteli Florin Tănase.

Kamppailu lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja Suomi oli pelin päällä ensimmäisistä minuuteista lähtien. 5-3-2 ryhmityksellä otteluun lähtenyt Markku Kanervan ryhmä pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä laitojen kautta Nikolai Alhon ja Jere Urosen johdolla.

Ottelun avausmaali syntyi 14. peliminuutin kohdalla, kun Suomi hyökkäsi vasenta laitaa pitkin. Pallo päätyi Romanian boksin sisällä Glen Kamaralle, jonka menetyksen jälkeen peliväline ohjautui Onni Valakarille. Pafosin mies malttoi odottaa ja syötti paremmalla maalintekosektorilla olleelle Pukille, jonka laukaus painui Romanian maalia vartioineen Ionuț Radun selän taakse.

Suomen osuman jälkeen Romania osoitti hieman heräämisen merkkejä ja pystyi rakentelemaan muutamia vaarallisia tilanteita. Noin puolen tunnin pelin jälkeen vierasjoukkueen tasoitus oli lähellä, kun Alho jätti Tănaselle liikaa tilaa. Vikkeläkinttuinen romanialainen laukoi vihaisesti, mutta kuti suuntautui tolppaan.

Suomi selvisi ensimmäisen jakson loppuun ilman takaiskumaalia, mutta puolustuksen ja keskikentän välinen yhteistyö jätti paikoitellen toivomisen varaa.

Romania aloitti toisen jakson murhaavasti – Huuhkajilla riitti saumoja ottelun voittamiseen

Vierasjoukkue Romania aloitti toisen nelivitosen kovalla prässillä. Maalin tuoksu leijui ilmassa ensiminuuteista lähtien Huuhkajien ollessa liian passiivisia. 52. peliminuutilla Tănase jätettiin täysin yksin Suomen vitosen viivan tuntumaan ja mies tälläsi pelin tasoihin. Ansaittu maali vierasjoukkueelta, mutta Huuhkajien puolustus nukkui tilanteessa anteeksiantamattomalla tavalla.

Tasoituksen jälkeen Romania puski entistä kovemmin päälle, mutta Suomi piti pelin tasalukemissa Lukas Hradeckýn suosiollisella avustuksella.

Ottelun lopussa Huuhkajillakin oli omat tilaisuutensa ratkaista peli. Vaihdosta sisään tullut Benjamin Källman lähti pitkään pystyjuoksuun ja veivasi Romanian puolustajan täydellisesti kahville. Miehen laukaus kuitenkin viuhui niukasti Radun vartioiman maalin ohitse.

Vielä aivan viime hetkillä niin ikään kentälle vaihdosta tullut Kaan Kairinen oli lähellä onnistumista. Kairinen käynnisti vastahyökkäyksen Romanian paineen jälkeen ja sai pallon vierasjoukkueen boksissa. Maali ammotti tyhjyyttään, mutta mies yritti vielä pelata vierelle nousseelle Joel Pohjanpalolle, jolloin Romanian puolustus ehti hätiin. Kairinen takoi pettyneenä nurmen pintaa ja Pohjanpalon painokelvottomat tallentuivat kameroille.

Ottelun lopputulosta ei voida pitään missään nimessä vääryytenä, mutta silti pettymys on ainoa tunnetila tämän pelin jälkeen. Saumat oli parempaankin, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan.

Edessä taistelu sarjapaikasta

Tasapeli tiesi sitä, ettei Suomella ole enää mahdollisuuksia nousta lohkonsa voittoon ja sitä kautta Nations Leaguen A-sarjaan. Myös tavoittelemisen arvoinen paikka EM-karsintojen pudotuspelivaiheessa jäi tätä kautta uupumaan.

Panosta maanantai-illan Montenegro-vieraspelissä kuitenkin on. Jos Huuhkajat häviää Montenegrolle ja Romania voittaa ottaa pisteitä ilman panosta pelaavalta Bosnia ja Hertsegovinalta, putoaa Suomi ensi kaudeksi Kansojen liigan C-sarjaan. Sama kohtalo koittaa myös silloin, jos Huuhkajat pelaa Montenegron kanssa tasan ja Romania voittaa Bukarestissa. Vain voitolla Suomen ei tarvitse jännittää lohkon toisen pelin tulosta.


Espanja - Englanti