ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tekee lopulliset päätöksensä Huuhkajien EM-kisajoukkueesta tänään. Kisoihin matkustava joukkue julkaistaan klo 21 Suomen aikaa.

Kisakoneeseen nousee monta varmaa pelaajaa, mutta joidenkin kohdalla kohtalona on jäädä täpärästi ulos Suomen historian ensimmäisestä jalkapallon arvokisajoukkueesta.

Yksi suurimmista mielenkiinnon kohteista ennen toukokuussa alkanutta EM-leiritystä oli Tim Sparvin pelikunto. Maajoukkueen kapteeni loukkasi alkukeväästä polveaan, eikä ole pystynyt pelaamaan täyttä ottelua sen jälkeen. Ruotsi-ottelun neljäkymmentäviisiminuuttinen kuitenkin hälvensi pelkoja Sparvin pelikunnon suhteen, ja kapteeni on lähes sataprosenttisella varmuudella mukana kisoissa.

Leiriryhmän ulkopuolelta kisajoukkueeseen nousevat varmuudella Robin Lod, Jukka Raitala, Joona Toivio ja Robert Taylor, mikä tarkoittaa, että neljän EM-leirityksellä mukana olleen pelaajan kohtalo on jäädä kannustamaan Huuhkajia kotisohvalta. Lopullisessa kisajoukkueessa saa olla mukana 26 pelaajaa.

Kenties mielenkiintoisin dilemma kohdistuu joukkueen laitapelaajiin. Jos Kanerva valitsee joukkueeseen esimerkiksi Nikolai Alhon Pyry Soirin sijaan, saattaa se olla osoitus siitä, että Suomi tulee pelaamaan kaikki ottelunsa viiden puolustajan alakerralla. Jos taas sekä Soiri että Lassi Lappalainen ovat mukana kisakoneessa, tarkoittanee se sitä, että myös neljän miehen linjaa tullaan alkulohkon aikana käyttämään.

Toinen suuri mielenkiinnon kohde on topparien valinta. Suomen joukkueessa on EM-leirityksellä ollut mukana seitsemän topparia, ja kun Toivio ja Raitala liittyvät vielä mukaan joukkueeseen, on joukkueessa yhdeksän keskuspuolustajana pelaamaan pystyvää pelaajaa.

Hyvin todennäköisesti siis ainakin yksi, ehkä jopa kaksi, kuusikosta Robert Ivanov, Daniel O’Shaughnessy, Juhani Ojala, Sauli Väisänen, Leo Väisänen ja Thomas Lam joutuvat jättämään kesän kisat väliin. Vahviten joukkueeseen lienevät tyrkyllä Kanervan luottopelaajiin kuuluvat Ojala ja O’Shaughnessy, pallollisena etevä Leo Väisänen ja myös keskikentällä pelaamaan pystyvä Lam.

Suomen mahdollinen EM-kisajoukkue:

Maalivahdit
Lukas Hradecký, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers

Puolustajat
Juhani Ojala, Vejle Boldklub
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Paulus Arajuuri, Pafos FC
Daniel O’Shaughnessy, HJK
Thomas Lam, PEC Zwolle
Joona Toivio, BK Häcken
Jukka Raitala, Minnesota United
Albin Granlund, Stal Mielec
Jere Uronen, KRC Genk
Nicholas Hämäläinen, Queens Park Rangers
Nikolai Alho, MTK Budapest

Keskikenttäpelaajat
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Glen Kamara, Glasgow Rangers
Joni Kauko, Esbjerg fB
Onni Valakari, Pafos FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Tim Sparv, AEL Larissa
Robin Lod, Minnesota United
Robert Taylor, SK Brann

Hyökkääjät
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Joel Pohjanpalo, 1.FC Union Berlin
Marcus Forss, Brentford FC
Teemu Pukki, Norwich City