Suomen miesten maajoukkueen oli tarkoitus pelata kaksi harjoitusottelua Ruotsia vastaan tammikuussa. Ottelu oli määrä pelata Portugalin Algarvessa. Euroopan pahentuneen koronatilanteen takia molemmat ottelut ja koko harjoitusleiri on kuitenkin peruttu.

– Ruotsi oli tilanteessa aloitteellinen. Keskustelujen jälkeen molemmat osapuolet näkivät, että vallitsevassa koronatilanteessa leirin pitämiselle ja ottelujen pelaamiselle ei ole edellytyksiä, joten päätimme, että leiri perutaan, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Palloliiton verkkosivuilla.

Niinpä Huuhkajat ovatkin tulessa seuraavaksi vasta maaliskuussa, jolloin kansainväliseen ottelukalenteriin on merkattu kaksi pelipäivää. SuomiFutiksen tietojen mukaan ensimmäinen vastustaja kyseisille päiville on jo löytynyt. Suomi nimittäin kohtaa harjoitusmaaottelussa Slovakian.

Ottelu tullaan pelaamaan Espanjassa 29. maaliskuuta. Ottelu pelataan Espanjan toisella sarjatasolla pelaavan Real Murcian kotistadionilla Estadio Enrique Roca de Murcialla.

Suomi ja Slovakia eivät koskaan ole kohdanneet kilpailullisissa maaotteluissa. Ystävyysotteluissa joukkueet ovat kuitenkin kohdanneet kolmesti – tosin kaksi peleistä pelattiin jo vuonna 1998. Viimeisin pelattiin vuonna 2014. Kertaakaan eivät Huuhkajat ole onnistuneet Slovakiaa vielä kaatamaan.

Slovakia on ennakkoasetelmien mukaan hieman Suomea kovempi joukkue, joten ottelusta haetaan todennäköisesti kovatasoista valmistavaa peliä kesäkuussa alkavaa Kansojen liigaa varten. Todennäköisesti Suomi pelaa maaliskuussa myös toisen harjoitusottelun, mutta sen vastustaja ei ole vielä tiedossa.

Kauden 2022–2023 Kansojen liiga alkaa Huuhkajien osalta kesäkuun 4. päivä. Tämän jälkeen Suomi pelaa kesäkuussa vielä kolme ottelua. Loput kaksi lohkovaiheen ottelua ovat edessä syyskuussa.

Suomen kanssa samassa Kansojen liigan lohkossa pelaavat Bosnia ja Hertsegovina, Montenegro ja Romania.