Suomi kohtasi Portugalin maajoukkueleirillään Ruotsin maanantai-iltana. Tuloksena oli 2–0 tappio, mutta peräti seitsemän pelaajaa pääsi debytoimaan huuhkajapaidassa.

Sekä Suomi että Ruotsi lähtivät otteluun todella kokeilevilla kokoonpanoilla. Ruotsin aloituskokoonpanosta löytyi peräti kahdeksan A-maajoukkuedebytanttia. Huuhkajien paidassa debyyttinsä puolestaan tekivät Lucas Bergström, Santeri Väänänen, Agon Sadiku, Kai Meriluoto ja Tomas Galvez. Debytantanteista Sadikulla ja Galvezilla on kaksoiskansalaisuudet, ja kaksikosta kumpikin voi vielä tämänkin ottelun jälkeen vaihtaa edustuskelpoisuutensa toiseen maajoukkueeseen.

Ottelu lähti liikkeelle varovaisesti, kun kumpikin joukkue selvästi tunnusteli, miten vastustaja tulisi peliin lähtemään. Myös merkittävä debytanttien määrä saattoi vaikuttaa hieman hermostuneena pelin aloituksena.

Ruotsi hallitsi peliä hienokseltaan, mutta ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli Huuhkajille. Lucas Lingman lähetti hienon pallon linjan taakse Meriluodolle, jonka laukauksen Leopold Wahlstedt Ruotsin maalilla kuitenkin torjui. Sadiku kävi laittamassa irtopallon Blågultin verkkoon, mutta tilanne tuomittiin suomalaisen rikkeeksi.

Hetkeä myöhemmin Ruotsi sai vapaapotkusta aikaiseksi vaarallisen tilanteen, mutta Bergström torjui tulikasteessaan hienosti.

Reilut viisi minuuttia ennen avausjakson päättymistä Ruotsi kuitenkin siirtyi johtoon. Yasin Ayari nosti pallon syvälle Suomen alueelle ja käänsi sen Christoffer Nymanille, joka ohitti tilanteessa hieman onnekkaastikin Arttu Hoskosen ja viimeisteli ottelun avausmaalin. Huuhkajien puolustuspakka oli tilanteessa hieman levällään, eikä Ruotsi joutunut juurikaan tekemään töitä maalipaikkansa eteen.

Huuhkajat oli toisella puoliajalla huomattavasti terävämpi, ja pitkiä jaksoja mentiin jopa niin, ettei Ruotsi päässyt pallon kanssa pois omalta alueeltaan. Blågultin tavaramerkki, tiivis joukkuepuolustus, kuitenkin piti, eikä Suomi päässyt todellisille vaara-alueille.

Reilun tunnin jälkeen Markku Kanerva teki triplavaihdon, ja kentälle tulivat sekä Rasmus Schüller, Santeri Hostikka että Felipe Aspegren, jolle kyseessä oli A-maajoukkuedebyytti.

Huuhkajien parhaat paikat siunaantuivat Sadikulle, joka pääsi hetki ennen vaihtoja kokeilemaan Lingmanin tarjoamasta volleysta ja heti vaihtojen perään Ruotsin vaarallisesta pallonmenetyksestä, mutta kummastakaan tilanteesta ei syntynyt lopulta laukausta maalia kohti. Noin vartti ennen pelin loppua Meriluoto teki tilaa Anthony Olusanyalle, joka niin ikään teki debyyttinsä Huuhkajissa.

Ruotsi puolestaan alkoi saada tilanteita ottelun loppua kohden, mutta Bergströmin hienot torjunnat sekä Samuel Gustafsonin että Sebastian Nanasin laukauksiin piti Huuhkajien toiveet tasapelistä elossa.

Lisäajalla Ruotsi kuitenkin onnistui tekemään ottelun toisen maalinsa. Robert Ivanov yritti jatkaa pallon alakertaan Bergströmille, mutta syöttö oli heikko. Joel Asoro pääsi tilanteeseen väliin ja sai lopulta viimeistellä ottelun loppulukemat tyhjiin.

Suomi kohtaa harjoitusleirinsä toisessa ottelussa Viron torstain klo 18:00.

Ruotsi – Suomi 2–0 (1–0)

38’ Christoffer Nyman 1-0
90+3’ Joel Asoro 2–0

Suomen avauskokoonpano Ruotsia vastaan

12 Lucas Bergström (mv)
3 Richard Jensen (C)
4 Robert Ivanov
5 Arttu Hoskonen
6 Santeri Väänänen
8 Niilo Mäenpää >> 65′ Rasmus Schüller
10 Agon Sadiku
13 Pyry Soiri >> 65′ Felipe Aspegren
14 Lucas Lingman >> 65′ Santeri Hostikka
20 Kai Meriluoto >> 77′ Anthony Olusanya
24 Tomas Galvez