ComeOn

Suomi kärsi 3–2 tappion vierasottelussa Bosnia ja Hertsegovinalle Uefa Nations Leaguessa tiistai-iltana. Huuhkajat on neljän ottelun jälkeen lohkonsa kolmantena Nations Leaguen B-divisioonassa.

Huuhkajat sai otteluun pahimman mahdollisen alun, kun Sauli Väisänen repi kulmapotkussa Edin Džekon kumoon ja Bosnia ja Hertsegovinalle vihellettiin rangaistuspotku. Miralem Pjanić ei pilkulta erehtynyt vaan nosti pallon kylmästi ohi Lukas Hradeckýn.

Kotijoukkue jatkoi vyörytystään. Seuraava hyvä paikka tuli niin ikään kulmapotkusta. Jälleen pahanteossa oli Džeko, jonka pusku karkasi vain hieman ohi Huuhkajien maalin. Suomi kuitenkin iski heti ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään.

Lucas Lingman lähetti Benjamin Källmanin juoksuun kentän oikealla laidalla. Tähän otteluun avaukseen noussut Källman ajoi pallon kanssa päätyrajalle ja nousi cut-back syötöllään Teemu Pukin, joka viimeisteli rankkaripilkun kohdalta.

Vartin kohdalla Hradecký joutui venymään huipputorjuntaan, kun Haris Duljevic pääsi leikkaamaan Suomen rangaistusalueen sisään ja kokeilemaan huuhkajavahdin refleksejä.

Hetkeä myöhemmin Lingman lähetti jälleen pitkän avaavan syötön, joka löysi tällä kertaa Pukin hyökkäysalueelta. Pukki voitti oman kaksinkamppailunsa ja nosti pallon kotijoukkueen puolustajan yli Källmanille, joka iski kylmänviileästi Huuhkajat johtoon.

28 peliminuutin jälkeen Džeko karkasi Suomen puolustukselta Pjanićin erinomaisen pystysyötön jälkeen. Inter Milanon kärki ei erehtynyt vaan ampui pallon varmasti ohi Hradeckýn. Tilanne liputettiin aluksi paitsioksi, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Bosnia ja Hertsegovina iski ja jäädytti

Kokeilevalla kokoonpanolla otteluun lähtenyt Markku Kanerva vaihtoi toiselle jaksolle kentälle sisään enemmän normaalin ykkösavauksen pelaajia. Robert Ivanov korvasi Sauli Väisäsen ja Glen Kamara Urho Nissilän, kun Huuhkajat lähti tavoittelemaan ottelusta voittoa.

Kymmenen minuuttia toista puoliaikaa oli pelattu, kun Pukki pääsi iskemään Bosnia ja Hertsegovinan puolustuksen karmivasta harhasyötöstä. Kotkalaisen viimeistely-yritys karkasi kuitenkin niukasti alanurkan ohi.

Bosnia ja Hertsegovina sen sijaan osui toisen jakson ensimmäisestä paikastaan. Pjanić avasi peliä taitavasti Suomen keskikentän ja puolustuksen väliin. Rade Krunić tiputti pallon Džekolle, joka laukoi sen voimalla Huuhkajien kuudentoista-alueen rajalta maaliin. Veto otti kimmokkeen Miro Tenhon jalasta ja jätti Hradeckýn vaille mahdollisuuksia. Maalin jälkeen Rasmus Schüller sai tehdä tilaa Robin Lodille.

Reilun puolen tunnin jälkeen Pukki pelasi Ilmari Niskasen läpi upealla murtavalla syötöllä, mutta Dundee Unitedin pelaaja ei onnistunut suuntaamaan laukaustaan maalipuiden väliin.

Vartti ennen ottelun loppua Bosnia ja Hertsegovina pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Džeko voitti jo oman kaksinkamppailunsa ja sai pelattua jalkansa vapaaksi, mutta Hradecký onnistui pitämään Suomen voittohaaveet elossa.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua Lingman avasi oivaltavalla syötöllään Pukille tilaa kotijoukkueen rangaistusalueen rajalla. Bosnia ja Hertsegovinan puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan Pukin laukauksen kulmaksi.

Bosnia ja Hertsegovina onnistui jäädyttämään Suomen pelaamisen todella hyvin, eikä todellista loppukiriä nähty. Huuhkajat piti palloa, mutta ottelun maalipaikat olivat selvästi kotijoukkueelle kallellaan.

Suomi lohkonsa kolmantena ennen syksyn otteluita

Tappio oli Huuhkajille toinen peräkkäinen. Lauantaina joukkue hävisi Romanialle niin ikään vieraskentällä. Kaksi kotona pelattua ottelua toivat yhteensä neljä pistettä Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Montenegroa vastaan, mutta kahdesta vierasottelusta Suomi ei onnistunut keräämään ainuttakaan pistettä.

Huuhkajat on neljän kierroksen jälkeen lohkonsa kolmantena neljä pistettä lohkoa johtavaa Bosnia ja Hertsegovinaa jäljessä. Romania on lohkon jumbona kolmella pisteellä. Lohkovoittaja nousee seuraavaksi Uefa Nations Leaguen kaudeksi A-divisioonaan. Lohkon viimeinen putoaa C-divisioonaan.

Seuraavat Nations Leaguen ottelut pelataan syyskuussa, jolloin Suomi kohtaa Romanian kotonaan ja Montenegron vieraissa.

Bosnia-Hertsegovina – Suomi 3-2 (2-2)

5. 1-0 Miralem Pjanić (rp.)
10. 1-1 Teemu Pukki
18. 1-2 Benjamin Källman
29. 2-2 Edin Džeko
58. 3-2 Edin Džeko

Suomen jäljellä olevat ottelut Nations Leaguessa

Perjantaina 23. syyskuuta klo 21:45: Suomi – Romania
Maanantaina 26. syyskuuta klo 21:45: Montenegro – Suomi

Suomen lohkon tilanne Nations Leaguessa

#
Joukkue
PO
V
T
H
M
PST
1
Bosnia-Herzegovina
6
3
2
1
8 - 8
11
2
Suomi
6
2
2
2
8 - 6
8
3
Montenegro
6
2
1
3
6 - 6
7
4
Romania
6
2
1
3
6 - 8
7