ComeOn

Huuhkajat kärsi tylyn kylvetyksen EM-karsinnoissa lauantaina, kun Slovenia oli parempi selkein 3-0 lukemin. Tulos oli Markku Kanervan miehistölle kova pettymys, sillä tappion myötä EM-kisapaikka ei ole enää joukkueen omissa käsissä.

Suomen EM-kisaunelma kärsi kovan kolauksen lauantaina, kun Slovenia otti kolme pistettä kotikentällään.

Pallo oli ensimmäistä kertaa Lukas Hradeckyn selän takana reilun vartin pelin jälkeen, kun Benjamin Šeško onnistui rangaistuspotkusta. Tilannetta edelsi Leo Väisäsen tekemä rike.

Suomi sai tämän jälkeen juonesta paremmin kiinni, mutta pallo poltti Huuhkaja-pelaajien jaloissa ja joukkueelle sattui lukemattomia harhasyöttöjä.

Šeško oli jälleen pahanteossa ennen puolen tunnin täyttymistä. RB Leipzigin tähti karkasi läpiajoon, eikä jättänyt Hradeckylle minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Suomi pyrki nousemaan väkisin peliin mukaan, mutta parhaalle maalintekosektorille murtautuminen aiheutti Markku Kanervan suojateille suuria vaikeuksia.

Kanerva teki puoliajalla muutamia pelaajavaihtoja, joiden myötä pelin painopiste saatiin käännettyä entistä vahvemmin kohti Slovenian päätyä.

Isäntäjoukkue puolusti kuitenkin omaa rangaistusaluettaan aggressiivisesti, eikä Jan Oblakia päästy kunnolla testaamaan. Huuhkajien paras tilaisuus siunaantui Daniel Håkansille, mutta Oblak venyi maalillaan todelliseen paraatipelastukseen.

Suomen kiri jäi lopulta suhteellisen vaisuksi, eikä Slovenian puolustusmuuria saatu liikutettua tarpeeksi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Erik Janža sinetöi pelin loppulukemat onnistuttuaan lisäajalla.

Slovenialle täysin ansaittu voitto pelitapahtumia peilaten. Suomi on tappion myötä neljä pistettä EM-kisoihin oikeuttavaa kakkospaikkaa perässä, kun kaikilla joukkueilla on pelaamatta kolme ottelua. Seuraava haaste on edessä jo tiistaina, kun Huuhkajat kohtaa Olympiastadionilla Kazakstanin.

Slovenia – Suomi 3-0 (2-0)

16′ Benjamin Šeško 1–0 (rp.)
28′ Benjamin Šeško 2–0
90+2′ Erik Janža 3–0