ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet kaksi ensimmäistä otteluaan jalkapallon U21 EM-kisoissa. Tulokset ovat olleet vähintäänkin yllättäviä, sillä moni ennakkosuosikeista joutuu taistelemaan paikastaan pudotuspeleihin vielä lohkovaiheen viimeisellä ottelukierroksella. Monen kohdalla jatkopaikka ei edes ole täysin omissa käsissä.

A-lohkossa jalkapallon suurmaa Hollanti lähtee päätöskierrokselle tilanteessa, jossa se on voitettava omassa ottelussaan Unkari. Joukkueen on kuitenkin pidettävä silmällä myös lohkon toista ottelua, jossa Saksa kohtaa Romanian. Jos joukkueet päätyvät tasapeliin, on Hollannin voitettava oma ottelunsa useammalla kuin yhdellä maalilla. Lohkoa johtava Saksa puolestaan voi vielä pudota jatkosta, jos se häviää Romanialle, ja Hollanti voittaa oman ottelunsa.

Lohkoa B johtaa Espanja neljällä pisteellä. Toisesta jatkopaikasta kovaa kamppailua käyvät Italia ja Tšekki, joilla on kummallakin kaksi pistettä. Paremmat lähtökohdat lohkon päätöskierrokselle on kuitenkin Italialle, sille se kohtaa omassa ottelussaan lohkojumbo Slovenian, kun Tšekki taas yrittää kaataa kisojen suurimman mestarisuosikin Espanjan. Myös Espanja voi vielä pudota jatkosta, jos se häviää oman ottelunsa ja Italia voittaa Slovenian.

C-lohkossa Tanska jatkaa ainoana puhtaalla pelillä ja johtaa lohkoaan kuudelle pisteellä. Juutit yllättivät avausottelussaan kisojen suurimpiin suosikkeihin lukeutuvan Ranskan, joka on lohkokakkosena kolmella pisteellä. Ranska kohtaa päätöskierroksella lohkossa viimeisenä olevan Islannin. Tanska puolestaan saa vastaansa Venäjän, joka on niin ikään kolmessa pisteessä. Voitolla Ranska varmistaisi jatkopaikkansa, huolimatta siitä, miten toisessa ottelussa käy. Jos Ranska ei voita otteluaan, sen on toivottava, ettei Venäjä saa sitä parempaa tulosta Tanskaa vastaan. Tanska on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä.

Lohkossa D ollaan mielenkiintoisissa asemissa, sillä lohkoa johtava Portugali on jo varmistanut jatkopaikkansa, kun taas lohkon hännille valahtanut, suurin odotuksin kisoihin lähtenyt Englanti on jo varmasti ulkona jatkopeleistä. Koska Englanti on hävinnyt niin Portugalille kuin Sveitsillekin, ei se voi enää nousta kummankaan joukkueen edelle. Sen sijaan kolmessa pisteessä olevat Sveitsi ja Kroatia käyvät tiukkaa kamppailua toisesta jatkopaikasta. Kroatia kohtaa päätösottelussaan Englannin, kun Sveitsi puolestaan haastaa Portugalin. Kumpikin joukkue tietää, että parempi tulos kuin toisella siivittää heidät ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Jos kumpikin voittaa ottelunsa, jatkaa pudotuspeleihin Kroatia.