ComeOn

Kuva: Bildbyrån

Suomi hävisi ensimmäisen EM-kisoihin valmistavan harjoitusottelunsa Ruotsia vastaan Solnassa 2-0. Suomen maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan mukaan Ruotsin kovuus ei tullut yllätyksenä.

– Ruotsin joukkue oli vahva, kuten odotettua. Joukkue osoitti, että heillä on monia hyviä pelaajia, vaikkeivat kaikki parhaat pelaajat olleetkaan kentällä, Kanerva kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Maajoukkueen päävalmentaja myönsi, että voitto meni lauantaina paremmalle, mutta manasi Suomen päästämiä helppoja maaleja.

– Parempi joukkue voitti tänään, se on pakko myöntää. En ole kovin tyytyväinen siihen, miten päästimme maalit – molemmat olivat tavallaan huolimattomia.

Näytöt EM-kisoja varten on nyt pelaajien osalta annettu. Kun Huuhkajat seuraavan kerran astelevat kentälle ensi viikon perjantain harjoitusottelussa Viroa vastaan, on kyseessä jo lopullinen kisajoukkue. Pelaajat EM-kisoihin tulee nimetä viimeistään ensi viikon tiistaihin mennessä.

– Yksi tämän ottelun tarkoituksista oli testata tiettyjä pelaajia joukkueen lopullista valintaa varten. Nyt meidän on analysoitava tämä peli ja yritettävä löytää vastauksia siihen, ja myös siihen, miten voimme parantaa omaa peliämme. Tämä oli hyvä peli meille kovatasoista vastustajaa vastaan, joita kohtaamme EM-kisoissakin.

Kanerva lepuutti ottelussa kaikkia kolmea kevään MM-karsinnoissa esiintynyttä topparia, Paulus Arajuurta, Joona Toiviota ja Daniel O’Shaughnessyä. Lisäksi kevään otteluissa pelasi Jukka Raitala, joka ei vielä lauantaina ollut liittynyt joukkueen vahvuuteen.

Ruotsia vastaan näyttöjä antoivatkin Robert Ivanov, Sauli Väisänen, Juhani Ojala ja Leo Väisänen. Näyttää siltä, että etenkin toppari tontille tehtävien valintojen kanssa Kanervalla riittää vielä pohdittavaa.

Toinen mielenkiintoinen huomio kohdistui laitapelaajiin. Huuhkajat ovat viime aikoina pelanneet pääasiassa viiden miehen alakerralla, jolla pelattaessa varsinaisia laitalinkkejä joukkueessa ei juuri tarvita. Lauantaina Kanerva antoi kuitenkin näytönpaikan sekä Pyry Soirille että Lassi Lappalaiselle, joiden suurimmat vahvuudet ovat nimenomaan laidalla.

Tämä saattaa kieliä siitä, että EM-kisoissa tullaan näkemään myös 4-4-2 ryhmityksellä pelaava Suomi.

Pelaajavalintojen lisäksi Tim Sparvin pelikunto oli yksi tärkeistä otteluista testatuista asioista. Joukkueen kapteeni loukkasi polvensa alkukeväästä, eikä ole sen jälkeen juuri pelannut. Kanerva on kuitenkin luottavaisin mielin kapteenin pelikunnon suhteen.

– Kyllä se näkyi, ettei Timillä ole hirveästi pelejä ollut. Mielestäni hänen esityksensä oli ihan ok ja mikä tärkeintä, polvi tuntui jatkoa ajatellen hyvältä. Uskon, että hänen pelikunto vielä kohenee, Kanerva kommentoi V Sportin haastattelussa.