ComeOn

Suomi arvottiin torstaina samaan Kansojen liigan B-sarjan lohkoon Montenegron, Romanian sekä Bosnia ja Hertsegovinan kanssa. Kilpailun ottelut pelataan kesäkuussa ja syyskuussa ensi vuonna. Huuhkajat aloittavat lohkovaiheen kahdella kotiottelulla.

Suomi saa ensi vuoden Kansojen liigan otteluissa vastaansa Bosnia ja Hertsegovinan, Romanian ja Montenegron. Bosnia ja Hertsegovina on Huuhkajille tuttuakin tutumpi vastustaja, sillä Suomi pelasi joukkueen kanssa samassa lohkossa jo tämän vuoden MM-karsinnoissa ja kahden vuoden takaisissa EM-karsinnoissa.

Muistot Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan ovat sikäli lämpimät, että kaksien karsintojen neljässä ottelussa Suomi onnistui voittamaan joukkueen kahdesti ja pelaamaan kertaalleen tasan.

Suomi aloittaakin oman Kansojen liigan urakkansa kotiottelulla juuri Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 4. kesäkuuta. Kesäinen ilta Helsingissä ja vaikea, mutta kaadettavissa oleva vastustaja ei varmasti jätä yhtään Huuhkajat-fania kylmäksi.

Kesäiset kotiottelut jatkuvat heti seuraavalla viikolla, kun Suomi saa vastaansa Montenegron. Kyseessä on sikäli mielenkiintoinen vastustaja, että joukkueet eivät ole koskaan aikaisemmin kohdanneet toisiaan.

Kahden kotiottelun jälkeen Huuhkajilla on vielä kesäkuussa vierasottelut Romaniassa sekä Bosnia ja Hertsegovinassa. Syyskuussa pelataan vielä kotona Romaniaa ja vieraissa Montenegroa vastaan.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen otteluohjelma rakenteeseen.

– Otteluohjelma näyttää oikein hyvältä. Pääsemme aloittamaan kahdella kotipelillä. Toivottavasti täpötäyden Olympiastadionin kotiyleisön kannustus siviittää meidät huimaan lentoon Nations Leaguen tärkeissä avausotteluissa. Kaksi seuraavaa peliä on vieraissa. Niistä tulee vaikeat pelit, mutta toivottavasti olemme siinä vaiheessa saaneet hyvät asetelmat kahden kotipelin jälkeen. Olen todella tyytyväinen otteluohjelmaan kaiken kaikkiaan, Kanerva sanoi torstai-illan lehdistötilaisuudessa.

Suomen otteluohjelma Kansojen liigassa

La 4.6.2022 19:00 Suomi – Bosnia-Hertsegovina
Ti 7.6.2022 21:45 Suomi – Montenegro
La 11.6.2022 21:45 Romania – Suomi
Ti 14.6.2022 21:45 Bosnia-Hertsegovina – Suomi
Pe 23.9.2022 21:45 Suomi – Romania
Ma 26.9.2022 21:45 Montenegro – Suomi

Palloliitto on pyytänyt Uefaa siirtämään 7.6. pelattavan Montenegro-ottelun ja 23.9. pelattavan Romania-ottelun alkamaan aikaisemmin päivällä.