Katso täältä kaikki jalkapallon EM-karsintojen TV-lähetykset! Tällä sivulla on tietoa karsintojen TV-lähetyksistä, TV-oikeuksista ja otteluiden lähetysajoista. Suomessa EM-karsintojen 2024 TV-oikeudet omistaa C More, lukuun ottamatta Huuhkajien pelejä, joiden oikeudet omistaa Yle. Suomen ottelut voi katsoa siis maksuttomalta Yle TV2 -kanavalta sekä Yle Areena -suoratoistopalvelusta. Kaikki muut EM-karsintojen ottelut taas lähetetään C Moren kautta.

Huomioithan, että otteluohjelmassamme on ilmoitettu kunkin ottelun alkamisaika. TV-lähetys voi alkaa jo ennen itse pelin alkua.


Espanja - Englanti

JALKAPALLON EM-KARSINTOJEN TV-LÄHETYKSET

Georgia - Kreikka
Ukraina - Islanti
Wales - Puola

Kaikki kellonajat otteluohjelmassamme on ilmoitettu Suomen ajassa. Huomaathan, että otteluiden alkamisajat saattavat vaihtua vielä hetki ennen ottelua, eikä jalkapallon-EM.fi ole vastuussa näistä muutoksista.

📺 EM-karsintojen TV-lähetykset EM-kisojen 2024 karsinnoissa

EM-karsintojen TV-lähetykset jakautuvat Suomessa C Moren ja Ylen välillä. Vuoden 2024 EM-karsintojen TV-oikeudet kuuluvat muuten C Morelle, mutta Yle omistaa oikeudet Huuhkajien peleihin, ja saa siis näyttää kaikki Suomen ottelut maksuttomilla kanavillaan ja omassa Yle Areena -suoratoistopalvelussaan. Todennäköisesti kaikki Huuhkajien pelit näytetään suorana Yle TV2 -kanavalla, mutta viimeisimmät tiedot voit helposti tarkastaa yllä olevata otteluohjelmasta. C More puolestaan näyttää kaikki muut pelit omassa suoratoistopalvelussaan.

EM-karsintojen TV-oikeudet tulevaisuudessa

C More omistaa EM-karsintojen TV-oikeudet aina vuoteen 2028 asti. Sen jälkeisestä oikeuksien haltijasta ei ole vielä tietoa. Yhtä lailla Yle omistaa TV-oikeudet Huuhkajien peleihin vuoteen 2028 asti. Niinpä kaikki Suomen karsintapelit näkyvät maksuttomilla Ylen kanavilla vähintään vuoteen 2028.

C More hankki EM-karsintojen TV-oikeudet vuosille 2022-2028 keväällä 2021. Samalla yhtiön haltuun siirtyivät Kansojen liigan TV-oikeudet, joten myös Nations Leaguen pelit näkyvät C Moren kautta vuoteen 2028 asti. Yle puolestaan varmisti oikeudet Huuhkajien pelien TV-lähetyksiin jo vuonna 2020. Kaikki Suomen miesten maajoukkueen pelit näkyvät Ylen kautta vuosina 2022-2028.

🇫🇮​ Suomen otteluiden TV-lähetykset EM-karsinnoissa

Suomen EM-karsintaottelut ovat luonnollisesti niitä, joista suomalaiset ovat eniten kiinnostuneita. Huuhkajilla on aito mahdollisuus edetä historiansa toisiin EM-kisoihin, ja lähes koko Suomi vahtaakin joukkueen pelejä silmä kovana. TV-lähetykset Suomen peleistä lähettää Yle, joka näyttää pelit Yle Areenassa ja Yle TV2 -kanavalla. Kaikki Huuhkajien kotiottelut alkavat klo 19:00. Vierasottelut pelataan klo 17:00 Kazakstanissa, klo 19:00 Sloveniassa ja klo 21:45 muissa maissa.

Alkamisajat Suomen aikaa.

🖥️ EM-karsintojen lähetykset verkossa – striimaa EM-karsinnat livenä

EM-karsintojen TV-lähetykset näkyvät myös verkossa, sillä Yle lähettää kaikki Huuhkajien pelit suorana Yle Areena -suoratoistopalvelussaan. C More puolestaan näyttää karsintojen muut pelit todennäköisesti vain maksullisilla kanavillaan, mikä tarkoittaa, että pelit ovat nähtävissä vain verkossa C More -suoratoistopalvelun kautta tai C Moren erikseen tilattavissa olevilla TV-kanavilla.

Otteluiden striimaaminen sisältää luonnollisesti monia etuja, joista suinkaan pienin ei ole se, että suoratoistopalveluiden avulla pelejä voi katsoa missä ikinä oletkin. Yle Areenan kohdalla tätä on tosin hieman rajoitettu, sillä palvelun lähetykset näkyvät vain henkilöille, jotka ovat katseluaikaan Suomessa. Lisäksi pelit on mahdollista katsoa myöhemmin tai aloittaa esimerkiksi alusta, vaikka ottelu olisi vielä kesken, suoratoistopalveluiden avulla.

Yle Areenan lähetykset näkyvät maksutta kaikille Suomessa oleville henkilöille. C Moren kautta lähetettävät pelit voi puolestaan katsoa, jos on ostanut C Moren tilauksen, joka sisältää pääsyn urheilulähetyksiin.

Striimaa jalkapallon EM-karsinnat matkapuhelimellasi tai tabletillasi

Toinen suuri etu karsintaotteluiden suoratoistamisessa on se, että voit seurata pelejä lähes millä laitteella tahansa. Sekä Yle Areenalta että C Morelta löytyy hyvin toimiva mobiilisovellus, jonka avulla voit katsoa pelejä esimerkiksi matkapuhelimella tai tabletilla. Näin voit katsoa otteluita esimerkiksi bussissa istuessasi!

Seuraa ottelulähetyksiä vedonlyöntiyhtiöiden kautta

Jos et halua maksaa C Moren tilauksesta, mutta haluat silti seurata enemmän otteluita kuin tavallisilla televisiokanavilla näytetään, on vaihtoehtona rekisteröityä jonkin ulkomaalaisen vedonlyöntiyhtiön asiakkaaksi. Useat näistä tarjoavat striimejä valituista otteluista, joista voit lyödä samalla vetoa – mukaan lukien EM-karsintojen aikana pelattavat ottelut.

Näihin lähetysten katsominen edellyttää tiettyjen vaatimusten täyttymistä, jotka vaihtelevat yhtiöittäin. Siksi on tärkeää tarkistaa, mitä ehtoja juuri sinun valitsemasi vedonlyöntisivusto edellyttää. Sinulta saatetaan esimerkiksi vaatia, että tililläsi on tietty määrä pelattavaa rahaa, tai että olet lyönyt vetoa kyseisestä ottelusta.

🎞️ Kenellä on EM-karsintojen TV-oikeudet?

Suomessa jalkapallon miesten EM-karsintojen TV-oikeudet omistaa pääosin C More. Yhtiö lähettää suorana kaikki muut karsintaottelut paitsi Suomen pelit. Huuhkajien karsintaotteluiden TV-oikeudet kuuluvat Ylelle.

📺 Mistä näkee Suomen EM-karsintaottelut?

Kaikki Huuhkajien EM-karsintojen TV-lähetykset näyttää Yle. Suomen pelit näkyvät suorana ja maksutta Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

📱 Voinko striimata EM-karsintojen otteluita?

Kyllä vain! Sekä C More että Yle Areena tarjoavat mahdollisuuden katsoa otteluita striimin välityksellä joko selaimessa tai sovelluksen avulla.

🎙️ EM-karsintojen 2024 selostajat, asiantuntijat ja studiotiimit

Suomen ottelut selostaa Ylen kanavilla pääsääntöisesti Matti Härkönen. C Moren kanavilla pelejä selostavat Tuomas VirkkunenLauri KottonenKim KallströmTero Karhu ja Toni Saukkola.

Ylen lähettämistä Huuhkajien otteluista on tarjolla myös kattava studio-osuus, joka alkaa usein noin puoli tuntia ennen ottelun alkua. Studiossa asiantuntijat käyvät läpi sekä Suomen että vastustajan pelaamista ja ottavat kantaa päivänpolttaviin aiheisiin, pelaajavalintoihin ja Huuhkajien pelin hyviin ja huonoihin puoliin.

Ylen studiota johtaa joku yhtiön osaavista journalisteista, esimerkiksi Hinni Hirvonen tai Riku Salminen. Salminen on nähty myös paikan päältä kentän laidalta tunnelmia välittävänä toimittajana. Studion asiantuntijoina taas nähdään aina suomalaisen jalkapalloilun kärkihahmoja ja osaavimpia kommentaattoreita. Huuhkajien pelejä ovat olleet kommentoimassa esimerkiksi Markus Halsti ja Toni Koskela. Härkösen apuna selostamassa on usein kuultu yhtä suomifutiksen mielenkiintoisimmista asiantuntijoista, Antti Pohjaa.

🌍 Suomen EM-karsintaotteluiden aikavyöhykkeet

Koska Euroopan maat sijaitsevat useilla eri aikavyöhykkeillä, pelataan myös EM-karsintojen otteluita useaan eri aikaan. Suomen lohkossa suurimmat aikaerot ovat Pohjois-Irlantiin, joka on Suomea kaksi tuntia perässä, sekä Kazakstaniin, joka on Suomea kolme tuntia edellä. Muut maat, eli Tanska, Slovenia ja San Marino, taas ovat yhden tunnin Suomea jäljessä. Aikaerot Euroopan sisällä ovat kuitenkin onneksi melko pieniä, joten ottelut tulevat pääsääntöisesti parhaaseen katseluaikaan. Pääsääntöisesti ottelut alkavat klo 21:45, mutta itäisellä aikavyöhykkeellä, johon esimerkiksi Suomi ja Kazakstan kuuluvat, pelejä voidaan pelata jo aiemmin.

Tanska: -1 tunti
Slovenia: -1 tunti
Pohjois-Irlanti: -2 tuntia
Kazakstan: +3 tuntia
San Marino: -1 tunti

Suomen kotiottelut pelataan Helsingin Olympiastadionilla.