Kuva: Bildbyrån

Huuhkajat hävisivät perjantai-iltana Virolle 0-1 Helsingin olympiastadionilla. Ottelu oli Suomen viimeinen ennen ensi viikon perjantaina alkavia EM-kisoja.

Ottelu sai Suomen kannalta karmaisevan alun, kun Glen Kamara loukkaantui heti ottelun alkuminuuteilla. Kamara sai iskun jalkapöytäänsä, minkä jälkeen Rangersin keskikenttäpelaaja jäi maahan makaamaan kivuliaan näköisenä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva reagoi tapahtumaan perinteisen suomalaisen tavan tavoin voimasanoja penkiltä käsin huutamalla. Kamara on Huuhkajien joukkueessa – kenties Jere Urosen ja Lukas Hradeckýn lisäksi – ainoa, jolle ei ole pelitavallista korvaajaa, ja jonka menettäminen olisi katastrofi Suomen menestyshaaveiden kannalta.

Kaikkien helpotukseksi Kamara kuitenkin selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja pystyi jatkamaan ottelua normaalisti.

Myös Nikolai Alho koki ottelussa kovia. Laitapuolustajan vamman laatu on vielä kysymysmerkki.

Vastavuoroisesti iloinen yllätys oli Teemu Pukin pelikunto. Pukki tuli kentälle noin tunnin pelin jälkeen, ja vaikutti äärimmäisen terävältä siihen nähden, ettei hän ollut pelannut viiteen viikkoon peliäkään. Hyökkääjän pelikunto on todella suuri helpotus niin Kanervalle kuin Huuhkajien faneillekin.

Myös Pukki itse oli helpottunut tuntemuksistaan pelin jälkeen.

– Jalka tuntuu hyvältä. Ei ollu mitään tunteumuksia. Jos jotain positiivista haluaa hakea tästä illasta niin se oli se, Pukki kommentoi V Sportille ottelun jälkeen.

Päällimmäisenä illasta jäi kuitenkin mieleen pettymys. Huuhkajien esitys Viroa vastaan oli suoraan sanottuna heikko, eikä perjantaina nähdyn kaltaisella esityksellä ole EM-kisoista odotettavissa pistettäkään. Myös Kanerva oli samaa mieltä, kun V Sportin toimittaja kysyi päävalmentajalta, mikä ottelussa meni pieleen.

– Lähes kaikki. Kyl toi kokonaisuudessaan oli aika laimeeta. Liike ja perustekeminen oli riittämättömällä tasolla, Kanerva vastasi selvästi turhautuneena.

– Kokonaisuudessaan huono kenraali.

Huuhkajien ykkösvahti Hradecký ei myöskään säästellyt sanojaan joukkueensa esitystä arvioidessa. Tiedossa oli, että Suomi lähti hakemaan ottelusta hyvää fiilistä EM-kisoja varten, mutta tällä kertaa esitys jäi piippuun.

– Tosi paljon kalvaa. Haluttiin tästä hyvä tulos ja hyvä esitys, mutta tää ei ollu kumpaakaan, Hradecký kommentoi.

Huuhkajien peliesitys herättää todellakin huolta. Loistavat EM-karsinnat ja mahtavan Uefa Nations Leaguen lohkovaiheen pelannut Suomi on nyt pelannut puoli vuotta ilman voittoa, eikä todellakaan lähde lopputurnaukseen parhaassa mahdollisessa vireessä.

Nähtäväksi jää, kuinka Kanerva käsittelee Viro-ottelun pettymyksen. Varmaa on vain se, että ensi viikoksi pitää parantaa rutkasti, jos Huuhkajat haluavat haaveilla minkäänlaisesta tuloksesta ensi viikolla.

 


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG