ComeOn

Kuva: Wallpaperflare.com

Kroatia voitti tiistai-illalla käydyssä lohko D:n päätöskamppailussa Skotlannin ja varmasti paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä. Samalla varmistui se, että Huuhkajien mahdollisuudet jatkopeleihin heikentyivät entisestään.

Kroatia nousi voitolla neljään pisteeseen. Kun Englanti samanaikaisesti voitti Tšekin, tarkoitti se sitä, että Kroatia nousi maalieron turvin lohkon toiseksi ja sai täten suoran jatkopaikan pudotuspeleihin.

Tšekki putosi Englannin ja Kroatian taakse lohkon kolmannelle sijalle. Joukkueella on kuitenkin kasassa neljä pistettä, millä se sijoittuu Suomen ja Ukrainan edelle parhaiden lohkokolmosten vertailussa. Näin myös Tšekki on varmasti pudotuspeleissä, vaikka sen lopullinen sijoitus lohkokolmosten taulukossa varmistuukin vasta keskiviikkona.

Huuhkajien osalta tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisuudet jatkopeleihin ovat enää hiuksen hienot. Huuhkajat voivat selvitä pudotuspeleihin vain, jos kaksi seuraavista skenaarioista toteutuu:

  • Espanja voittaa Slovakian vähintään kolmella maalilla ja Puola ei voita Ruotsia

  • Slovakia voittaa Espanjan ja Puola ei voita Ruotsia

  • Ranska voittaa Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Unkari ei voita Saksaa

  • Ranska voittaa Portugalin ja Unkari voittaa Saksan vähintään neljällä maalilla

Kuten huomata saattaa, Huuhkajien mahdollisuudet roikkuvat siis enää hyvin ohuen langan varassa. Niin kauan, kuin on mahdollisuuksia, on kuitenkin toivoa.