Kuva: Wallpaperflare.com

Allsvenskanin Elfsborgissa pelaava Leo Väisänen on valittu seurajoukkueensa vuoden pelaajaksi. Huuhkajien toppari sai kuulla asiasta Suomen itsenäisyyspäivänä.

Vakuuttavasti Suomen maajoukkuerinkiin noussut Leo Väisänen pelasi upean kauden Allsvenskanissa. Suurta vastuuta nauttinut suomalainen pelasi yhteensä 23 sarjaottelua ja oli osaltaan mukana auttamassa joukkueensa neljännelle sijalle. Suomalainen onnistui myös kolme kertaa maalinteossa, joka on topparille varsin kelvollinen määrä.

Huuhkajissa kaksi ja puoli vuotta sitten debytoineen Väisäsen kohonnut itseluottamus, sekä parantuneet pelisuoritukset eivät jääneet tällä kaudella myöskään Markku Kanervalta huomioimatta. Maajoukkueen puolustuslinja meni historiallisten EM-kilpailujen jälkeen uusiksi, kun vanhat sotaratsut Paulus Arajuuri ja Joona Toivio alkoivat pikkuhiljaa jäämään pienemmälle vastuulle.

Nuorten pelaajien esiinmarssia johtanut Väisänen operoi eleettömästi myös MM-karsintojen päätösotteluissa. Varsinkin Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan mies oli suorastaan ilmiömäinen, noustessaan rohkeasti myös hyökkäyksiin. Ranskaa vastaan miehelle sattui yksi nukahdus, josta maailman parhaimpien pelaajien joukkoon kuuluva Kylian Mbappé pääsi rokottamaan. Vastaavanlaisia virheitä sattuu kuitenkin myös Euroopan kärkipuolustajille, joten Väisäsen on turha laittaa päätään pensaaseen.

Arajuuren, sekä Toivion lopetettua maajoukkueessa on Väisäselle tarjolla entistäkin isompaa roolia Kanervan alaisuudessa.

Miehen nykyinen sopimus Elfsborgin kanssa päättyy kesällä 2023, mutta lähteiden mukaan kiinnostuneita seuroja riittää ympäri Eurooppaa. Elfsborgin mahdollisesti täytyykin lähitulevaisuudessa tulla toimeen ilman tämän kauden parasta pelaajaansa. Aika näyttää, mitä Väisäsen kohdalla tapahtuu, mutta jos jatkosopimustarjousta ei pian ilmaannu viittaa se siihen, että miehestä toivotaan kelvollista siirtokorvausta ennen nykyisen sopimuksen umpeutumista.

Lähde: BT Fotboll


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG